Pagina wordt geladen ...

Metalen tuinhek of hekwerk

Wil je jouw tuin voorzien van een nieuw tuinhek of hekwerk, omdat de oude aan vervanging toe is? Dan is een metalen tuinhek of hekwerk van Moman Hekwerk een goede optie. Een metalen tuinhek is een goed alternatief voor het traditionele houten tuinhek en je hebt ruime keuze bij Moman Hekwerk. Wij leveren en plaatsen al jaren hekwerken om tuinen, bedrijfsterreinen en boerderijen en doen dat naar alle tevredenheid van de klanten.

Wat is een metalen tuinhek?

Die vraag heeft twee antwoorden. Met een metalen tuinhek kan een tuinpoortje worden bedoeld, maar evengoed het hele hekwerk rond de tuin. Voor ons maakt het niet uit wat u wilt ,want wij leveren beide, zowel het tuinpoortje als het hele hekwerk, inclusief de poort. Een metalen tuinhek is geheel gemaakt van metaal (ijzer of aluminium) en kan een klassiek of modern design hebben.

metalen tuinhek klassiek sierhek

Modern of klassiek

Hou je van klassiek en past dat bij jouw woning en tuin, dan ga je voor een fraai klassiek sierhekwerk. Maar bij dezelfde woning kan een modern hekwerk een even zo elegante uitstraling hebben. Er is keuze genoeg in de ontwerpen van sierhekwerken. Een modern sierhekwerk heeft wat minder krullen en uitsteeksels en oogt over het algemeen wat strakker.

metalen tuinhek modern sierhekwerk

Spijlenhekwerk voor de tuin

Een spijlenhekwerk zul je niet zo snel rond een tuin zien staan door zijn industriële uitstraling. Toch plaatsen wij ook spijlenhekwerken bij tuinen, maar dan vaak aan de achterkant en uit het zicht, om daar de toegang tot de tuin minder makkelijk te maken. Spijlenhekwerken zie voornamelijk rondom bedrijfsterreinen en buitenopslagplaatsen. De tussenruimte van de spijlen van een spijlenhekwerk is variabel en ook zo klein te maken om te voorkomen dat kleine kinderen vast komen te zitten of de hond kan ontsnappen.

metalen tuinhek spijlenhekwerk

Gaashekwerk als metalen tuinhek

Het spijlenhekwerk kun je ook vervangen door een gaashekwerk met hetzelfde doel. Deze kun je vaak ook hoger maken (indien toegestaan) en ook voorzien van overklimbeveiliging.

metalen tuinhek gaashekwerk

Staafmatten hekwerk: strak modern metalen tuinhek

Een ander goed alternatief voor een sierhekwerk is het staafmatten hekwerk. Hierbij bestaan de hekdelen tussen de staanders uit staafmatten met verticale en horizontale staven van 5,5 mm dik die openingen vormen van 50 mm breed en 200 mm hoog. Heeft een staafmatten hekwerk enkele horizontale staven, dan spreekt men van enkelstaafmatten. Wanneer de verticale staven tussen dubbele horizontale staven zijn gelast, dan gaat het om dubbelstaafmatten. Deze laatste zijn steviger dan de enkelstaafmatten en kunnen goed tegen een stootje.

metalen tuinhek enkel dubbelstaafmat

Meer weten over een metalen tuinhek?

We begrijpen heel goed dat de keuze voor een bepaald hekwerk moeilijk kan zijn wanneer het aankomt op het doel en gestelde eisen van het hekwerk. Een hekwerk om een tuin moet passend zijn, maar mag ook functioneel zijn. Hetzelfde geldt voor een omheining van een erf of stuk grasland, waar de functionaliteit een grotere rol speelt. Maak gewoon direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin je al jouw wensen kunt bespreken. Zeker weten dat we samen voor elk doel een geschikt hekwerk vinden!

Je hebt keuze genoeg

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien wat een sierhekwerk is of wat de mogelijkheden zijn van een dubbelstaafmat hekwerk. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur