Pagina wordt geladen ...

IJzeren hekwerk voor tuin en bedrijfsterrein

Ben je op zoek naar een ijzeren hekwerk voor rond de tuin of het erf, dan hebben wij de oplossing voor jou. Wij leveren en plaatsen hekwerken in heel Nederland voor particulier en bedrijf. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37 bij Hoogeveen, heeft alle soorten en maten hekwerken: sierhekwerken, sierpoorten, industriehekken en spijlenhekwerken.

ijzeren hekwerk modern

Waarom wil je een ijzeren hekwerk?

Een metalen hekwerk, of dat nu een sierhekwerk, spijlenhekwerk of dubbelstaafmat is, kun je overal laten plaatsen. De enige voorwaarde is of het hekwerk voldoet aan de - lokaal - geldende regels met betrekking tot de plaats en hoogte. Deze kun je altijd opvragen bij de gemeente. Met een hekwerk kun je het terrein rondom jouw bedrijf goed beschermen tegen ongewenst bezoek. Een hekwerk rond de tuin geeft de woning een bepaalde uitstraling, maar voorkomt ook dat kleine kinderen of de hond de tuin uit kunnen lopen. Met het juiste hekwerk houd je andere dieren buiten de tuin. Kortom, er zijn meerdere redenen om een hekwerk te plaatsen, onder andere:

  • Je bent op zoek naar een stukje privacy en wilt niet dat andere mensen zomaar je tuin in wandelen
  • Je hebt een hond en wilt dat de hond binnen de afrastering blijft
  • Je hebt een vijver en je wilt een kindveilige omgeving creëren
  • Je wilt dat de kinderen veilig kunnen spelen
  • Je hebt een bedrijfsterrein en wilt deze afgeschermd hebben voor ongenode gasten

Welk (ijzeren) hekwerk kies je?

Eerst even wat anders. Wanneer wij het hebben over een ijzeren hekwerk, bedoelen we een smeedijzeren sierhekwerk. Andere hekwerken zijn meestal van staal, staaldraad of aluminium. Puur ijzeren hekwerken zijn te gevoelig voor roestvorming. Smeedijzer heeft heel andere eigenschappen dan normaal ijzer en is na het smeden heel goed te beschermen door een of twee lagen poedercoating aan te brengen. Dit kan ook bij staal en gegalvaniseerde hekwerken als spijlenhekwerken en staafmatten hekwerken.

ijzeren hekwerk sierhekwerk

Sierhekwerk

Een mooi sierhekwerk kan de aanblik van een woning, oprit of tuin verbeteren. Je hebt veel keuze uit klassieke en moderne sierhekwerken. Hou je van een strak geheel, dan ga je voor een modern sierhekwerk, omdat deze meestal minder krullen en specifieke vormen heeft dan een klassiek sierhekwerk. Een sierhekwerk kan heel goed rond om een tuin worden geplaatst, al plaatst men op de niet zichtbare delen vaak een alternatief zoals een gaashekwerk of staafmatten. Dat scheelt ook heel wat in de kosten.

ijzeren hekwerk spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk zie je vaak bij bedrijventerreinen en andere industriële gebieden. Dit hekwerk is te voorzien van een overklimbeveiliging in de vorm metalen punten of de spijlen zijn schuin afgeslepen tot een punt. Een spijlenhekwerk past echter ook heel goed bij een (moderne) woning. Dat komt ook doordat je zelf de kleur van hekwerk en de afstand tussen de spijlen kunt bepalen.

ijzeren hekwerk dubbelstaafmat

Enkel- en dubbelstaafmatten

Enkelstaafmatten hekwerken zijn stevig en kunnen tegen een stootje. De dubbelstaafmatten zijn nog steviger door de dubbele horizontale staven waar de verticale staven tussen zijn gelast. De staven zijn van 5,5 mm staal en vormen samen met de horizontale staven openingen van 50 bij 200 mm. De staven zijn voorzien van een poedercoating en in bijna elke gewenste kleur te krijgen.

ijzeren hekwerk gaashekwerk

Gaashekwerk

Gaashekwerk is een goedkoper alternatief, maar niet alleen voor minder zichtbare delen van de tuin. Een gaashekwerk van hoge kwaliteit, en welke goed is geplaatst, lijkt altijd beter dan een hekwerk wat na een jaar al begint te roesten. Het mooie van een gaashekwerk is dat je het in elke hoogte kunt krijgen en plaatsen (mits toegestaan) en in meerdere standaardkleuren.

Toegangspoorten

Natuurlijk kan een hekwerk niet zonder een poort, zodat het terrein pas toegankelijk is wanneer jij dat wilt. Er zijn verschillende soorten poorten, passend bij elk soort hekwerk.

Wil je meer weten over ijzeren hekwerk?

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien wat een sierhekwerk is of wat de mogelijkheden zijn van ijzeren hekwerken. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur