Pagina wordt geladen ...

Afrastering of omheining hond en sierhekwerk

Ben je op zoek naar een goede afrastering of omheining om je hond te beschermen tegen gevaren van buitenaf? Of ben je de eigenaar van een hondenspeelplaats en zoek je een goede afrastering? Heb je al gedacht aan een sierhekwerk wat je kunt laten plaatsen in de stijl en de kleur die jij wenst. Moman Hekwerk levert al meer dan 10 jaar hekwerken in alle soorten en maten. We kennen het klappen van de zweep en helpen je dan ook graag verder.

Omheining in de tuin

Wanneer je zelf een hond hebt en niet wilt dat de hond de tuin uitgaat dan is een sierhekwerk een uitstekende oplossing. Je kiest voor een robuuste of sierlijk hekwerk wat goed past bij de uitstraling van de tuin. Maar nog belangrijker dan dat: je kiest voor een onverwoestbare oplossing die de hond beschermd tegen ontsnappen. Het hekwerk zorgt ervoor dat:

 • de hond niet zomaar de weg oprent
 • de hond andere mensen niet lastig valt
 • de postbode in alle rust de post in de brievenbus kan doen
 • je de hond zonder enige vorm van stress buiten kunt laten
 • er geen ongewenste gasten in je tuin komen

Honduitlaatplaats of speeltuin

Ben je eigenaar van een hondenuitlaatplaats, een speeltuin of een groot veld waar regelmatig paarden rondlopen? Dan is een goede en veilig afrastering onmisbaar. Goede, betrouwbare hekwerken hebben een aantal voordelen:

 • Door goed hekwerk te gebruiken op een speelplek of hondenuitlaatplek, voorkom je dat de dieren plotsklaps de weg op kunnen springen. Met een afrastering van Moman Hekwerk maak je een hondenuitlaatplek een stuk veiliger.
 • Claims en juridische geschillen kunnen het gevolg zijn van een terrein dat onzorgvuldig en onveilig uitgebaat wordt. Als jij het hekwerk op jouw grondgebied in orde hebt, kan niemand jouw verantwoordelijk stellen bij eventuele incidenten.
 • Een hekwerk is niet alleen praktisch - het verhoogt de veiligheid -, maar ook is een afrastering een visuele blikvanger. Door te kiezen voor bijvoorbeeld sierhekwerken maak je een statement en kun je de uitstraling van jouw speelplek of hondenuitlaatplek vergroten.

Afrastering hond: omheining tuin

Aandachtspunten bij de keuze voor een afrastering

Een afrastering voor een hondenuitlaatplek, een speeltuin of een grote tuin kiezen is niet eenvoudig. Er zijn veel aandachtspunten om te bepalen hoe jouw ideale hekwerk eruit moet komen te zien. Waar moet je zoal op letten als je een goede omheining zoekt?

 • De hoogte van de afrastering moet voldoende zijn. Je wilt immers niet dat honden, of andere dieren, over het hek kunnen springen. Of dat er kinderen overheen klimmen.
 • De spijlen van het hekwerk kunnen in diverse uitvoeringen geleverd worden. Zo kun je kiezen voor punten, bollen, een vlakke afwerking zonder spijlen of een vierkante afwerking aan de bovenkant. Bij een hondenspeelplek, en zeker bij een kinderspeeltuin, is een hekwerk met scherpe punten niet verstandig. Voor een puntvormige hekafwerking kies je daarentegen wel als je een veiligheidshek rond jouw villa plaatst, om ongewenste gasten op afstand te kunnen houden.
 • De kleur van het hek is ook een afweging die je van tevoren moet maken. Kies je voor natuurlijke kleuren als groen, zwart of bruin, of wil je juist een opvallend gekleurd hek? De keuze is aan jou natuurlijk: Moman Hekwerk kan elke opdracht aan.

Afrastering of omheining tuin voor de hond

Hier zie je een voorbeeld van een hondenren die wij op maat maakten voor een klant van ons.

Het belang van een goede poort

Een hekwerk alleen is niet voldoende. Een afrastering moet ook voorzien zijn van een goede toegangspoort. Bij ons kun je terecht voor alle soorten poorten: sierpoorten, draaipoorten, schuifpoorten en looppoorten. Verder zijn er meerdere opties om de poorten goed af te kunnen sluiten. Zo kun je kiezen voor klaphekken, schuifsystemen of hang- en sluitwerk dat met een sleutel bediend moet worden.

Moman Hekwerk: de expert voor sierhekwerken en afrasteringen

Voor elk project om een specifiek grondgebied met een goede, duurzame en sterke afrastering af te kunnen sluiten, kun je bij Moman Hekwerk terecht. Wij zijn als maatwerkspecialist van alle markten thuis. Of je nu sierpoorten, hoge hekwerken, sierhekwerken zoekt, of hekwerk in speciale kleuren en vormen: wij gaan voor je aan de slag en leveren op maat. Snel, secuur en tegen scherpe tarieven.

100% hoogwaardig maatwerk

Moman Hekwerk staat voor maatwerk van betaalbare klasse. Je kunt bij ons terecht voor sierhekwerkenspijlenhekwerkenenkelstaafmattendubbelstaafmattenindustriële hekwerkengaashekwerkpoorten en accessoires. Elk hekwerk wordt speciaal voor jou ontworpen, vervaardigd en gemonteerd. Je bent welkom in onze showtuin in Geesbrug - Drenthe voor inspiratie in hekwerken en poorten. Indien gewenst bezoeken wij je ook graag op locatie.

 

Wil je direct een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

 

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur