Pagina wordt geladen ...

Sierhekwerk tuin

De tuin is een plaats waar je van en in wilt genieten. Daarom steken de meeste mensen daar ook veel tijd én geld in want ze zien de tuin als een uitbreiding van de woning. En ook al heb je niet zo’n grote tuin, je doet je best om deze netjes te houden, wat voor stijl je ook hebt.

sierhekwerk tuin-zitbankje

Sierhekwerk tuin

Daarom kiezen veel mensen er ook voor om de tuin te verfraaien met een mooi sierhekwerk. Maar niet alleen om de tuin een mooiere uitstraling te geven maar ook om deze te beschermen. Te beschermen tegen ongenode gasten als honden en andere dieren maar ook tegen indringers met andere bedoelingen. En natuurlijk kun je de kinderen en eigen huisdieren met een gerust hart in de tuin laten spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze weglopen.

Schutting of sierhekwerk?

Je kent de tuinen wel waar een hoge schutting omheen staat, vaak een houten schutting bij de bouwmarkt vandaan. Deze schuttingen gaan binnen de kortste keren scheef staan of liggen bij de eerste storm al om. Dat komt omdat de eigenaar onvoldoende onderhoud pleegt en niet elk jaar even de schutting controleert.

sierhekwerk tuin-houten schutting

Want ook een houten schutting heeft onderhoud nodig net als alle zaken die aan alle weersinvloeden bloot worden gesteld. Een schutting is ook niet altijd even stijlvol en kan je ook een opgesloten gevoel geven, vooral wanneer de tuin niet zo groot is. Daarom kies je voor een sierhekwerk die precies bij de stijl van de woning én tuin past. Je kunt er gewoon door het hekwerk heen kijken en zicht houden op de omgeving terwijl de tuin toch beschermd blijft want ook een sierhekwerk kan tot 2 meter hoog zijn.

Sierhekwerk voor elke tuin

Voor elke tuin is een sierhekwerk te krijgen, in elke stijl, grootte en uitvoering. Of je nu van klassiek of modern houdt, dat maakt niet uit en wil je iets speciaals, dan laat je dat gewoon maken bij Moman Hekwerk. Aan de voorkant van een woning is meestal ook een ruimte wat men leuk heeft aangekleed met planten en struiken of ander zaken. Ook om deze voortuin kan een mooi sierhekwerk worden geplaatst passend bij de woning.

sierhekwerk tuin-klassiek

De grotere tuin ligt meestal aan de achter- en zijkant van een woning waar men zoals al gezegd het meeste verblijft in de mooie zomermaanden. Aan de achterkant mag een sierhekwerk 2 meter hoog zijn al kan dat per gemeente verschillen, wat voldoende bescherming biedt maar ook een mooie uitstraling geeft. Kom eens kijken in onze showtuin of maak een afspraak zodat we je kunnen uitleggen wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin.

Poorten voor sierhekwerk

Het is praktisch dat je de tuin ook via een andere weg dan de woning kunt bereiken. Daarom kiezen veel mensen er ook voor een of twee poorten in het sierhekwerk. Natuurlijk geheel aangepast aan de stijl van het sierhekwerk. Veel mensen hebben achter in de tuin een aparte toegang die bijvoorbeeld wordt gebruikt om met een aanhangwagen of ander groot materieel ten behoeve van het onderhoud.

sierhekwerk tuin-tuinpoort-klassiek

Maar het kan ook heel goed een smallere looppoort zijn die als normale achteringang wordt gebruikt. Aan de zijkant of voorkant kiest men vaak voor een kleiner tuinpoortje of een grotere draaipoort voor de oprit, al dan niet automatisch. Zorg er wel voor dat de poort op slot kan worden gedaan met een tegen het weer beschermd slot.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur