Pagina wordt geladen ...

Wat is beste hoogte voor een hekwerk?

Ben je van plan om jouw erf of tuin te omringen met een mooi hekwerk, maar twijfel je nog aan de hoogte? Een hekwerk is in veel verschillende hoogtes verkrijgbaar. Het kan daarom best lastig zijn om de juiste hoogte te bepalen voor jouw tuin. De hoogte van een hekwerk is belangrijk voor verschillende doelen, maar het is ook bepalend voor het zicht.

Hoe maak je een beslissing over de hoogte? Er bestaat niet één bepaalde beste hoogte, het hangt namelijk van jouw wensen en doelen af. In dit blog zetten we de verschillende doelen op een rij, zodat je jouw beste hoogte voor een hekwerk kan bepalen.

De beste hoogte bepalen van een hekwerk

Wil je de beste hoogte bepalen van een hekwerk? Dan kun je het best jezelf de volgende vraag stellen: Wat is het doel van hekwerk? De meeste mensen hebben de volgende doelen voor ogen als ze een hekwerk willen plaatsen:

Privacy en veiligheid

Veel mensen laten een hekwerk plaatsen om privacy en veiligheidsredenen. We vinden het vaak onprettig als mensen makkelijk onze tuin in kunnen kijken of zelfs kunnen betreden. Wil je een hekwerk plaatsen om veiligheidsredenen? Dan kun je het best kiezen voor een hoog hekwerk, vanaf 180 cm tot 200 cm. Een spijlenhekwerk, een lamellenhekwerk of een dubbelstaafmat zijn zeer sterke en moeilijk te beklimmen hekwerken. Daarmee zorg je voor optimale veiligheid.

Daarnaast kunnen de hekwerken voorzien worden van scherpe punten. Is privacy de voornaamste reden om een hekwerk te plaatsen? De hoogte van het hekwerk is voor een deel van belang, maar vooral het soort hekwerk is dan erg belangrijk. Een lamellenhekwerk kan voor een groot deel het zicht van buitenstaanders wegnemen. Voor optimale privacy kies je dan voor een hoogte van 200 cm. Wil je niet compleet jouw zicht uit de tuin kwijtraken? Kies dan voor een iets lagere hoogte (100 cm tot 150 cm).

Wat is beste hoogte voor een hekwerk?

Ter bescherming van dieren

Veel mensen hebben thuis huisdieren, zoals katten en honden, of ze houden kippen in de tuin. Een hekwerk kan een mooie veilige barrière vormen. Hierdoor kunnen de beesten vrij in de tuin bewegen zonder gevaar dat ze op de onveilige openbare weg komen. De beste hoogte voor een hekwerk hangt in dit geval van het dier af. Wil je jouw hond binnen het erf houden? Dan hangt het van de grote en sprongkracht van de hond af wat de beste hoogte is.

Voor de meeste honden volstaat een hekwerk van 100 cm tot 120 cm. Wil je jouw kat veilig in de tuin houden? Dat is lastiger, omdat ze goed kunnen springen en klimmen. Een speciaal kattenhekwerk is dan de beste keus. Lopen er kippen in jouw tuin? De beste hoogte van een hekwerk hangt dan van het soort. Sommige soorten vliegen meer of hoger dan anderen. In de meeste gevallen kun je het best kiezen voor een hoog hekwerk, vanaf 160 cm.

Voor de veiligheid van kinderen

Heb je kleine kinderen thuis en wil je zorgen voor een veilige speelomgeving? Dan kun je het best kiezen voor een hekwerk dat lastig te beklimmen is, zoals een spijlenhekwerk of lamellenhekwerk. Ze kunnen daar hun voetjes niet in zetten om te klimmen. De beste hoogte hangt af van de lengte van jouw kind. Het is belangrijk dat ze niet bij de bovenste ligger kunnen komen met hun handen. Het klinkt misschien logisch om voor een zo hoog mogelijk hek te kiezen, maar dat kan weer gevaar opleveren als ze erin proberen te klimmen.

Hoe hoog mag een hekwerk zijn?

In de wet zijn regels vastgelegd voor de maximale hoogte van een erfafscheiding. Aan de voorkant van een woning mag deze hoogte maximaal 100 cm zijn. De maximale hoogte voor een hekwerk aan de achterzijde van een woning is 200 cm. Bij elke gemeente kunnen deze regels anders zijn. Je kunt daarom het best informatie opvragen bij de gemeente voordat je een hekwerk laat plaatsen.

Moman Hekwerk; dé hekwerk specialist van Nederland

Wil je een hekwerk laten plaatsen? Dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres! Wij zijn specialist in het leveren en plaatsen van hekwerken en tuinpoorten, wij doen dit namelijk al meer dan 10 jaar. Het plaatsen van een hekwerk en tuinpoort kun je het best overlaten aan vakmensen. Wij voeren het dan ook graag voor jou uit. Op onze site krijg je een mooi beeld van onze producten en alle mogelijkheden.

Weet je precies wat je wilt? Vraag dan een offerte aan! Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kom dan eens bij ons langs, we nemen graag alle opties met je door zodat je een weloverwogen keus kunt maken. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

 

Contact opnemen

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur