Pagina wordt geladen ...

Stalen hekwerk

Wil je een nieuw hekwerk rond de tuin of jouw bedrijf? Wat dacht je van een stalen hekwerk? Een stalen hekwerk is duurzamer dan hout en gaat langer mee, mits deze van goede kwaliteit is. Moman Hekwerk levert en plaatst alle soorten hekwerken, ook van staal. Wij zijn de leverancier van het Noorden, maar we hebben tevreden klanten in heel Nederland.

Wat is een stalen hekwerk?

Een hekwerk is vaak gemaakt van hout en tegenwoordig ook van zogenoemde composietmaterialen. Maar verreweg de meeste hekwerken zijn metalen hekwerken:

  • Gietijzer: speciale sierhekwerken
  • Smeedijzer: sierhekwerken
  • Aluminium: allerlei hekwerken
  • Staal: allerlei hekwerken

Het voordeel van staal is de sterkte en dat het goed is te behandelen tegen erosie door bijvoorbeeld galvaniseren en het aanbrengen van een poedercoating. Veel hekwerken zijn van staal gemaakt of hebben stalen onderdelen:

stalen hekwerk spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk als stalen hekwerk

Een spijlenhekwerk bestaat vaak uit gegalvaniseerde stalen staven met of zonder een extra poedercoating. Deze spijlen hebben een bepaalde tussenruimte en zijn onderling verbonden met horizontale stalen elementen, meestal plat. Het grote voordeel van een spijlenhekwerk is de sterkte van een goed geplaatst hekwerk en je kunt de tussenruimte vaak zelf bepalen. Zo voorkom je dat zelfs een hond door het hek kan komen. De bovenkant van een spijlenhekwerk is te voorzien van een puntenrij of de spijlen hebben zelf een gepunt einde, zodat het moeilijk is om over dit hekwerk te klimmen. Daarom zie je deze hekwerken vaak rond een bedrijventerrein.

stalen hekwerk dubbelstaafmat

Staafmattenhekwerk

De staafmatten van dit hekwerk bestaan uit verticale en horizontale stalen staven van 5,5 mm, waardoor openingen van 50 mm bij 200 mm ontstaan. Wanneer de verticale staven tussen twee horizontale staven zijn gelast spreekt men van dubbelstaafmatten, anders van enkelstaafmatten. De dubbelstaafmatten zijn uitermate geschikt als strak modern hekwerk en kunnen heel goed tegen een stootje. Je ziet ze dan ook vaak om allerlei soorten terreinen, van tuinen tot kinderdagverblijven.

gaashekwerk stalen hekwerk

Gaashekwerk

Het geplastificeerde gaas bestaat eveneens uit dik staaldraad en vormt zo een harmonicagaas. Het gaas monteren we super strak tussen stevige staanders en aan de bovenkant zit het vast aan horizontale buizen. Deze staanders en buizen hebben een poedercoating in dezelfde kleur als het gaas en zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden. De bevestigingsmaterialen zijn van sterk rvs.

poort stalen hekwerk

Poorten van stalen hekwerk

Bij elk hekwerk zijn passende poorten te plaatsen in alle soorten en maten. Zo kun je het terrein of de oprit afsluiten, zodat ongewenste gasten niet zomaar het terrein oplopen en je houdt de kinderen en huisdieren veilig binnen de omheining.

Meer weten over stalen hekwerk?

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien wat een sierhekwerk is of wat de mogelijkheden zijn van stalen hekwerk. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur