Pagina wordt geladen ...

Sierpoorten

Een mooie sierpoort is het visitekaartje voor jouw tuin of oprit. Moman Hekwerk levert sierpoorten op maat gemaakt en in alle kleuren.

Wat is een sierpoort?

Bij een mooi sierhekwerk hoort een prachtige sierpoort in dezelfde stijl. Of het nu een modern sierhekwerk betreft of een klassiek sierhekwerk. De moderne sierpoort heeft wat strakkere lijnen dan de klassieke sierpoort met vaak meer krullen en opsmuk.

Kortom, een sierpoort moet de blikvanger zijn van het omringende sierhekwerk. Een sierpoort kan ook heel goed tussen twee hagen of gemetselde kolommen worden geplaatst.

sierpoort 1

Soorten sierpoorten

Een sierpoort is er in de volgende soorten:

 • Looppoort: een kleinere poort, vaak geplaatst aan het begin van het tuinpad
 • Draaipoort: grotere poorten, vaak dubbel uitgevoerd op bijvoorbeeld de oprit
 • Schuifpoort: grotere, ruimtebesparende poort voor een bijvoorbeeld de oprit of toegang tot het erf of bedrijfsterrein

Funcie van de poort

De functie van de verschillende poorten geeft al aan wat de criteria kunnen zijn bij de aanschaf van een sierpoort. Enkele redenen om een sierpoort te plaatsen:

 • Je hebt een mooi sierhekwerk maar geen poort op de oprit
 • Je wilt de tuin toch af kunnen sluiten al heb je alleen een haag om de tuin
 • Het bestaande (houten)hekje is aan vervanging toe
 • Al is het een sierpoort, je maakt ongewenste gasten het toch zo moeilijk mogelijk om de tuin of terrein te betreden

Waar moet een sierpoort aan voldoen?

Een sierpoort moet aan dezelfde eisen voldoen als gesteld aan het sierhekwerk. Het belangrijkste hierbij is dat het hang- en sluitwerk veilig en van degelijke kwaliteit is. Je wilt tenslotte niet dat het bijvoorbeeld het slot al na een jaar moet worden vervangen omdat het is gaan roesten. Wij gebruiken alleen materialen van de beste kwaliteit. Dat wil zeggen bevestigingsmateriaal van rvs, ijzer verzinkte scharnieren en een slotkast van aluminium met rvs onderdelen. Daarnaast moeten de eventuele lasverbindingen goed zijn afgewerkt; glad zonder putten.

sierpoort 2

Beschermd tegen alle weersomstandigheden

Juist omdat wij alleen de beste materialen gebruiken en onze coatings van de beste kwaliteit zijn, kunnen we garanderen dat de sierpoorten beschermd zijn tegen alle weersomstandigheden.

Elke kleur op een sierpoort?

In principe kan een sierpoort, net als een sierhekwerk, in elke RAL-kleur worden geleverd naast de standaardkleuren. Een niet-standaard kleur is wel tegen een meerprijs. Standaardkleuren:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs
 • Grachtengroen (donkergroen)

Hoe hoog mag een sierpoort zijn?

In principe mag een sierpoort zo hoog zijn als je zelf wilt. Vaak heeft een sierpoort een welvende vorm, van laag aan de zijkant naar hoog in het midden of andersom. Het gaat dan om het aangezicht want een mooi gevormde sierpoort staat natuurlijk heel fraai.

Het is echter wel zo dat je bij de gemeente moet nagaan of de sierpoort ook die hoogte mag hebben. Volgens de geldende regels in het burgerlijk wetboek mag een erfafscheiding aan de voorkant van een woning maar 100 cm hoog zijn. Gemeentelijk verordeningen kunnen hiervan afwijken. Informeer hierna bij de gemeente. Voor meer informatie lees het artikel Hekwerken en regelgeving.

Waarom Moman Hekwerk?

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Wij leveren al meer dan 10 jaar Industriehekwerken, staafmatten, sierhekwerken en poorten in heel Nederland. We hebben in de afgelopen jaren al meer dan 2400 hekwerken geplaatst. Wij zijn zo goed omdat:

 • Geen overheadkosten dus lagere productiekosten
 • Direct contact met de eigenaar
 • Altijd snelle service
 • Wij geven 5 jaar garantie op coating en fabricagefouten

Meer informatie: Moman Hekwerk

Sierpoort laten plaatsen

Het plaatsen van de sierpoort is natuurlijk onderdeel van het plaatsen van de rest van een hekwerk. We willen echter wel vooraf genoeg gegevens van jou hebben zodat we goede, transparante offerte kunnen opstellen en afspraken kunnen maken. Voordat wij enig hekwerk (en/of poort) gaan plaatsen hebben vooraf contact met jou. Voordat we een offerte kunnen opstellen willen we weten:

 • Soort hekwerk en poort
 • Doel van het hekwerk: Doel van het hekwerk? Voldoet de gekozen soort of stijl aan het doel wat je voor ogen hebt.
 • Hoogte: Hoe hoog moet de poort worden?
 • Kleur: Wil je een speciale kleur? Vraag welke kleuren mogelijk zijn naast de standaardkleur.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Hoe lang in totaal? Desgewenst komen we zelf meten
 • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

We gaan pas leveren wanneer alles duidelijk is en in de offerte is opgenomen en deze door jou is goedgekeurd. De afspraken over de plaatsing en levering maken we afhankelijk van de voorraad, wat binnen enkele dagen tot maximaal 6 weken kan zijn.

sierpoort 3

Wil je de sierpoort (en hekwerk) zelf plaatsen?

Een handige klusser kan zelf een sierpoort plaatsen mits hij/zij weet waarop moet worden gelet. Wij geven dan ook advies en zijn bereid vragen te beantwoorden. Onze verantwoordelijkheid stopt niet bij enkel het leveren van de materialen! Het materiaal zelf kunnen wij bezorgen maar je mag het ook zelf halen. Ook dit en alle andere zaken zetten we in de offerte zodat alles duidelijk is en er geen onverwachte kosten achteraf zijn.

Bestel of kom eens langs

Neem contact op met ons of kom gewoon langs zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

 

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

 

Verschillende soorten sierpoorten

Naast sierpoorten verzorgen we de levering en plaatsing van:

Diensten Moman Hekwerk

Naast poorten verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur