Pagina wordt geladen ...

Zwart hekwerk

Ben je op zoek naar een zwart hekwerk? Dan ben je bij Moman Hekwerk in Geesbrug aan het juiste adres. Wij hebben alle soorten hekwerken in alle kleuren en dus ook in zwart.

zwart hekwerk

Wat is zwart?

Zwart is de donkerste kleur die we kennen en een neutrale kleur, net als wit of grijs. Wij zien een object als zwart wanneer het opvallende licht (bijna) niet wordt weerkaatst. Hierdoor zien we het kleurenspectrum in het licht niet en dus ook geen kleur. Een voorwerp met een zwarte kleur zien we dus omdat het geen zuiver zwart is want het reflecteert nog altijd iets van het licht wat er opvalt. Er zijn ook geen voorwerpen of kleurstoffen die iets puur zwart kunnen maken. Alleen het materiaal ‘vantablack’ (Engelstalig) komt in de buurt omdat dit 99,965 % van het voor ons zichtbare licht reflecteert.

Ral-kleuren

Wij leveren onze hekwerken met standaard ral-kleuren, de internationale kleurcodering en voor zwart gebruiken we code ral-9005, ‘gitzwart’.

Waarom een zwart hekwerk?

Zwart kan bepaalde betekenissen hebben afhankelijk van land, streek, religie en bijvoorbeeld mode. Voor ons westerlingen kan zwart staan voor rijkdom, waardigheid en stemmigheid. Of dit ook geldt voor een zwart hekwerk is natuurlijk ook geheel persoonlijk maar een zwart hekwerk heeft in ieder geval iets stijlvol elegants. Waarschijnlijk dat veel mensen daarom kiezen voor de kleur zwart voor het hekwerk.

Welk hekwerk?

Kan elk hekwerk zwart worden gemaakt? Ja natuurlijk, in principe wel want elk materiaal kan worden gekleurd tenzij het bijvoorbeeld gaat om een kunststof als polypropyleen (PP) waar niets (blijvend) op hecht. Dit soort kunststoffen moeten bij de productie al gekleurd worden. Maar verder moet het geen probleem zijn ook elk hekwerk zwart te kleuren:

Sierhekwerken

Stijlvolle hekwerken van al dan niet gegalvaniseerd staal met een zwarte poedercoating. Of je nu houdt van klassiek met krullen en bogen of van een modern sierhekwerk, zwart is een mooie kleur voor dit soort hekwerk.

zwart hekwerk - sierhekwerk

Enkelstaafmat en dubbelstaafmat

Goedkoper dan een fraai sierhekwerk maar niet goedkoop ogend want een enkel- of dubbelstaafmat hekwerk is strak, stevig en kan tegen een stootje. Ook dit soort hekwerk leveren wij met een zwarte coating wat niet snel beschadigd.

zwart hekwerk - dubbelstaalmat

Industriehekwerk

Industriehekwerken doen veel denken aan een spijlenhekwerk maar hebben toch andere vormen en zijn vaak alleen gegalvaniseerd maar kan ook geleverd worden met een zwarte coating.

Spijlenhekwerk

Wil je echt gaan voor zekerheid en beveiliging van het terrein of tuin rondom de fraaie tuin, kun je ook kiezen voor echt supersterk spijlenhekwerk, al dan niet met punten afgewerkt, en een mooie zwarte kleur.

zwart hekwerk - spijlenhekwerk

Gaashekwerk

Het goedkoopste alternatief voor een compleet metalen hekwerk maar niet minder mooi en voor de meeste toepassingen stevig genoeg mits vakkundig geplaatst. Ook gaashekwerk kunnen in het zwart worden geleverd.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten, uitvoeringen en kleuren. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen met bijpassende poorten. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur