Pagina wordt geladen ...

Tuinpoort van metaal

Een tuinpoort van metaal vormt de toegang tot de tuin of het erf. Ben je op zoek naar een vervanging van het huidige houten hekje of wil je de toegang afsluiten, dan is het plaatsen van een tuinpoort van metaal een optie. Er zijn namelijk veel soorten tuinpoorten en tuinhekjes op de markt. Moman Hekwerk heeft veel van deze tuinpoorten in het assortiment en plaatst deze door heel Nederland.

Wat is een tuinpoort van metaal?

De benaming poort geeft iets groots aan of iets wat in ieder geval meer is dan een hekje, al noemen we een laag tuinhekje ook een tuinpoortje. Een tuinpoort is echter bedoeld als poort, als iets waarmee je de toegang kunt verhinderen. Een tuinpoort is meestal net zo hoog als het hekwerk of de schutting waarin het is opgenomen. De hoogte is dan ook vaak 2 meter en de poort kan geheel van (composiet) hout zijn, van metaal of een combinatie van beide.

Tuinpoorten voor elk soort hekwerk

Er zijn vele soorten hekwerken en bij elk hekwerk is een passende tuinpoort van metaal te krijgen. Het is echter niet zo dat je je daaraan hoeft te houden, want combinaties van verschillende soorten hekwerken kunnen in de praktijk heel goed uitpakken.

Sierhekwerk

Voor elk sierhekwerk, modern of klassiek, kunnen wij tuinpoorten geheel op maat maken. Hierbij heb je keuze genoeg en je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een dichte poort of een tuinpoort van lamellen. Door het plaatsen van een dichte poort creëer je meer privacy voor jezelf en je gezin.

tuinpoort metaal dubbelstaafmat

Staafmatten hekwerk

Hekwerken van staafmatten (enkel of dubbel) zijn populair door hun stevigheid en duurzaamheid. Vooral een dubbelstaafmatten hekwerk is zeer stevig en een bijpassende tuinpoort is zo gemaakt. De tuinpoort heeft roestvast stalen hang- en sluitwerk dat tegen alle weersinvloeden kan. Dat geldt trouwens voor alle tuinpoorten van metaal die wij plaatsen.

tuinpoort metaal spijlen

Spijlenhekwerk

Net als een staafmatten hekwerk is een spijlenhekwerk zeer stevig en robuust. Ook voor dit hekwerk kunnen wij een tuinpoort op maat maken en deze stevig verankeren in de grond.

Gaashekwerk

Misschien denk je bij een hekwerk voor een tuin niet direct aan een hek van harmonicagaas, maar deze plaatsen wij wel veelvuldig. Het hekwerk is dan vooral bedoeld als alternatief voor een ander duurder soort hekwerk dat in het zicht staat. Voor het deel dat niet zichtbaar is, bijvoorbeeld aan de achterkant van de grote tuin, gebruikt men hekwerk van gaas. In dit deel kan ook een tuinpoort van hetzelfde materiaal geplaats worden, al zie je meestal een tuinpoort van spijlen in dit soort hekwerken.

tuinpoort metaal lamellen

Lamellen of striphekwerk

Wat voor de andere soorten hekwerken geldt, geldt ook voor deze soorten.

Meer weten over een tuinpoort van metaal?

Een tuinpoort van metaal moet passend zijn, maar mag ook functioneel zijn. Hetzelfde geldt voor een omheining van een erf of stuk grasland, waar de functionaliteit een grotere rol speelt. Maak gewoon direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin je al jouw wensen kunt bespreken. Zeker weten dat we samen voor elk doel een geschikt hekwerk vinden!

Je hebt keuze genoeg

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien wat een sierhekwerk is of wat de mogelijkheden zijn voor een tuinpoort van metaal. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

 

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur