Pagina wordt geladen ...

Gaashekwerken

Een stevig maar toch niet te duur hekwerk om jouw terrein? Dan is een hekwerk van harmonicagaas een uitkomst. Moman Hekwerk levert in heel Nederland.

Goedkoop maar geen duurkoop

Hoewel een gaashekwerk de goedkoopste oplossing is om een tuin of terrein af te schermen, wil dat niet zeggen dat het niet lang meegaat. Een gaashekwerk van harmonicagaas is sterk, met stevige metalen staanders.

Gaashekwerk parkeerplaats

Wat is een gaashekwerk precies?

Een gaashekwerk bestaat staanders van 60 mm doorsnede en horizontale buizen (42 mm) aan de bovenkant. Langs deze staanders wordt een harmonicagaas aangebracht. Dit gaas, met een minimale maaswijdte van 20 mm en maximaal 60 mm, wordt stevig vast gemaakt aan de staanders en de horizontale buizen. Harmonicagaas is gevlochten en geplastificeerd staaldraad van 3,1 mm tot 4,5 mm in tegenstelling tot ander gaas wat bestaat uit gepuntlaste metaaldraden.

Harmonicagaas heeft het voordeel dat hiermee stevige hoge hekwerken kunnen worden gemaakt. Denk maar eens aan de vanghekken achter het doel op een voetbalveld. Voor extra stevigheid worden één of meerdere dikkere stalen draden horizontaal door het gaas gevlochten. Deze draad geeft het gaas extra stevigheid. Voor echt hoge hekwerken worden meerdere dwarsbuizen aangebracht.

Waarom een gaashekwerk?

Ten eerste is het de goedkoopste oplossing maar ondanks dat het om een gaashekwerk gaat, staat een professioneel geplaatst gaashekwerk ook gewoon netjes. Vooral wanneer je veel grond hebt is het natuurlijk niet echt praktisch om aan de achterkant van de tuin, waar nooit iemand komt, een sierhekwerk neer te zetten.

Je wil alleen maar voorkomen dat er ongewenste gasten zoals loslopende honden in de tuin komen. Een gaashekwerk is prima te combineren met een ander hekwerk, b.v. een dubbelstaafmatten hekwerk. Dus wanneer je veel grond hebt, is een gaashekwerk een goede optie. Enkele redenen om te kiezen voor een gaashekwerk:

 • Niet onnodig te veel geld uitgeven
 • Kwalitatief hoogwaardige afscheiding
 • Je wilt geen ongewenste gasten in de tuin.
 • Voorkomen dat de hond ontsnapt maar ook geen vreemde honden in de tuin.
 • Je wilt een veilige plek voor de kinderen waar je ze met een gerust hart kunt laten spelen.
 • Je wilt een duidelijke erfafscheiding.

Welke eisen stel je aan een gaashekwerk?

Een hekwerk moet voldoen aan een aantal (kwaliteit)eisen. Je koopt tenslotte niet elk jaar een nieuw hek; het moet jaren meegaan. Daarom is het belangrijk dat je let op de volgende zaken:

 • Kwaliteit gecoate onderdelen; verzinkt, één of twee lagen poeder coating
 • Kwaliteit bevestigingsmiddelen; rvs bouten en moeren
 • Kwaliteit hang- en sluitwerk; rvs, robuust, scharnier ijzer verzinkt, slotkast aluminium rvs-binnenwerk
 • Eventuele lasverbindingen; glad en waar mogelijk weggepoetst
 • Fundering staanders; verlengde palen in beton gestort
 • Leverings- en Garantievoorwaarden; 5 jaar op coating en fabricagefouten inclusief betonnen funderingen

Gaashekwerk bevestiging

Kleuren gaashekwerk

De standaardkleuren:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs

Bescherming tegen alle weersomstandigheden

Omdat wij alle onderdelen beschermen met onze coating hoef je je geen zorgen te maken over aantasting door ons klimaat. Daarnaast gebruiken we alleen materialen die daartegen kunnen zoals rvs en aluminium. Ook het funderingsbeton is van goede kwaliteit zodat betonrot geen kans maakt.

Leverbare hoogtes gaashekwerk

Het voordeel van een gaashekwerk; hoogte hoeft geen probleem te zijn zolang het constructie verantwoordelijk is, tot 3 m hoog. Speciale hekken kunnen hoger zijn. Wel moet je nagaan of de gewenste hoogte wel mag volgens de geldende regels die zijn opgenomen in het burgerlijk wetboek. Volgens deze regels mag je bijvoorbeeld achter de woning een erfafscheiding plaatsen van maximaal 200 cm, aan de voorkant 100 cm. De gemeentelijke regels kunnen hiervan afwijken; informeer hierna bij jouw gemeente. Lees voor meer informatie het artikel Hekwerken en regelgeving.

Garantie op gaashekwerken

Moman Hekwerk geeft 5 jaar garantie op de coating en fabricagefouten van gaashekwerken.

Gaaswerkhek laten plaatsen

Gaashekwerk

Leveren gaashekwerk

Moman Hekwerk

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Wij leveren al meer dan 10 jaar sierhekwerken, industriehekken, staafmatten en poorten in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 2400 hekwerken geplaatst. Wij zijn zo goed omdat:

 • Geen overheadkosten dus lagere productiekosten
 • Direct contact met de eigenaar
 • Altijd snelle service

Lees alles over ons.

Wij plaatsen gaashekwerk

Voordat wij een gaashekwerk gaan plaatsen hebben we al contact met jou gehad. Je hebt namelijk dan al een offerte gehad waar je akkoord mee bent gegaan. Maar voordat wij een goede duidelijke en transparante offerte kunnen maken moeten we een aantal dingen weten.

 • Welk soort afscheiding: Gaashekwerk of misschien toch een dubbelstaafmatten hekwerk, of gecombineerd?
 • Doel van het hekwerk: Doel van het hekwerk? Voldoet de gekozen soort of stijl aan het doel wat je voor ogen hebt.
 • Hoogte: Hoe hoog moet het hekwerk worden?
 • Kleur: Wil je een speciale kleur? Vraag welke kleuren mogelijk zijn naast de standaardkleur.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Hoe lang in totaal?
 • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
 • Eventuele poort(en)
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

Offerte op maat

We hebben dus altijd vooraf contact over deze zaken zodat we zeker zijn dat we kwaliteit leveren. Kwaliteit wil namelijk ook zeggen dat jij als klant tevreden bent. Ben je niet helemaal zeker of je de maten goed hebt, wij kunnen het ook voor je doen. Daarna gaan we pas de uiteindelijke offerte opmaken. 

Besluit je het hekwerk te gaan bestellen, maken we afspraken over de levering en plaatsing. Afhankelijk van onder andere de voorraad, kan dat binnen enkele dagen zijn maar maximaal 6 weken. Op de afgesproken dag zorgen we dat alle materialen aanwezig op tijd aanwezig zijn en gaan we aan de slag om het hekwerk perfect op zijn plaats te zetten. Na de werkzaamheden voeren we materialen en afval af (of wat is afgesproken) en laten alles weer netjes achter.

Gaashekwerk zelf plaatsen?

Een handige klusser kan een gaashekwerk ook zelf plaatsen. Bedenk wel dat het harmonicagaas goed opgespannen en strak moet worden bevestigd. We zijn altijd bereid te advies te geven en jouw vragen te beantwoorden mocht iets niet helemaal duidelijk zijn. Het materiaal zelf kunnen wij bezorgen maar je mag het ook zelf halen. Ook dit en alle andere zaken zetten we in de offerte zodat alles duidelijk is en er geen onverwachte kosten achteraf zijn.

Bestellen of even langskomen?

Neem contact op met ons of kom gewoon langs zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

 

Diensten Moman Hekwerk

Naast gaashekwerken verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur