Pagina wordt geladen ...

Sierhekwerk voortuin

Sierhekwerk voortuin? Ja, want een mooie voortuin wil je zo ook mooi houden en dat kan door de voortuin af te schermen met een hekwerk. Maar welk hekwerk kies je? Hout, metaal of combinatie met steen? En voor welke vorm kies je? Allemaal vragen waar we je bij gaan helpen.

sierhekwerk-voortuin-houten-hekje

Waarom een hekwerk om de voortuin?

Als je veel werk én geld hebt gestoken in de voortuin, klein of groot maakt niet uit, wil je dit beschermen. Om te voorkomen dat men door de hoek van de tuin loopt omdat je toevallig een hoekwoning hebt. Of de honden uit de buurt gebruiken jouw tuin als latrine wat in de zomer niet echter lekker ruikt maar ook in de winter geen prettig gezicht is, heb je een hekwerk nodig om de voortuin.

Er zijn nog veel meer redenen te bedenken om je tuin te willen beschermen tegen ‘ongenode’ gasten maar je wilt misschien ook voorkomen dat jouw kinderen in de tuin blijven en niet zomaar de straat op kunnen. En zeg nou zelf, een fraai hekwerk maakt de voortuin toch helemaal af! Maar dan blijft nog wel de keuze die je moet maken; wat voor hekwerk.

sierhekwerk-voortuin-hondenpoep

Hekwerken en hekwerken

Je hebt hekwerken en je hebt hekwerken waarmee we willen zeggen dat de keuze groot is, ook wat de kwaliteit betreft. Bij de bouwmarkt haal je zo een paar kant en klare hekjes die je zo in de grond zet maar de vraag is hoe lang deze meegaan en of deze nu wel echt passen bij de tuin en de woning.

Hout vergt misschien wat minder onderhoud al wordt dat vaak helemaal niet gedaan met alle gevolgen vandien. En een metalen hek moet ook regelmatig worden gecontroleerd op roestvorming of andere beschadigingen. Wanneer jouw fraaie tuin een fraaie uitstraling moet houden ben je eigenlijk verplicht om voor kwaliteit te gaan en die krijg je alleen bij de vakman. En onder kwaliteit valt ook de service die een specialist als Moman Hekwerk geeft.

Sierhekwerk voortuin

Wil je echt iets moois wat bij de stijl past van de woning en de tuin dan kies je voor een sierhekwerk. Maar ook hierin is veel keuze, ten eerste de stijl: modern of klassiek.

Modern sierhekwerk

Een modern sierhekwerk heeft meer strakke lijnen dan de klassiek, al is hier ook veel variatie in te vinden en kan een modern sierhekwerk ook ronde vormen hebben. Dit hekwerk past mooi bij moderne tuinen en woningen.

sierhekwerk-voortuin-modern

Klassiek hekwerk

Klassiek sierhekwerk heeft meestal ronde vormen, krullen en andere versieringen. Ze passen heel goed bij een (oudere) stijlvolle woning met dezelfde uitstraling.

sierhekwerk-voortuin-klassiek

Hoogte van sierhekwerk

Veel mensen weten het niet maar de hoogte van een hekwerk is aan regels verbonden en is ook afhankelijk van de plak van het hekwerk. Een hekwerk of schutting bij een woning mag aan de achterkant van de woning maximaal 2 meter hoog zijn. Aan de voorkant is dat 1 meter tot 1,2 meter. Dus om de voortuin mag het hekwerk niet hoger zijn al kan dit per gemeente verschillen. Vraag daarom bij jouw gemeente wat de plaatselijke regels zijn.

Wel of geen tuinpoort(je)

Wil je dat bezoekers niet zomaar de tuin in kunnen lopen, plaats dan een tuinpoortje die eventueel ook op slot is te doen. Het is dan altijd even een barrière die ook ongewenste bezoekers moeten nemen al is het poortje maar 1 meter hoog.

Over Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur