Pagina wordt geladen ...

Omheining om zwembad laten plaatsen

Wanneer je van plan bent een zwembad aan te leggen en af te schermen of het bestaande zwembad wil beveiligen, kan dat heel goed met een metalen hekwerk van Moman Hekwerk. Wij leveren en plaatsen voor jouw een op maat gemaakte omheining of balustrade voor het zwembad van elk gewenst type hekwerk en in elke kleur.

Omheining zwembad plaatsen

Waarom omheining zwembad laten plaatsen?

Een zwembad in de tuin is een wens van veel mensen, maar men twijfelt vaak over de veiligheid. Jouw (klein)kinderen kunnen in een onbewaakt ogenblik al spelend rond het zwembad, in het water vallen en dat wil je niet meemaken wanneer ze niet (goed) kunnen zwemmen. En in de winter wanneer er geen water in het zwembad zit, is het een heel diep gat. Niet voor niets dat het zwembad op een camping, altijd omheind is zodat de kans op ongelukken zo klein mogelijk wordt gehouden. Daarnaast is het voor oudere kinderen en pubers altijd een trekpleister om ’s avonds lekker te chillen met elkaar. Een omheining om een zwembad laten plaatsen doe je vooral voor de veiligheid, maar het houdt ook grotere (huis)dieren bij het zwembad vandaan.

Welke omheining plaatsen om het zwembad?

Daar kunnen we kort in zijn: elk type hekwerk voldoet, mits hoog genoeg waardoor iemand er niet overheen kan klimmen en er niet doorheen of onderdoor kan kruipen. Het gaat hierbij vooral om te voorkomen dat kinderen niet bij het zwembad kunnen komen. Om het zwembad geheel hermetisch af te schermen zul je het zwembad met een hekwerk moeten afschermen wat je waarschijnlijk niet in jouw tuin wilt zien, maar voor andere zwembaden speelt dat vaak niet. Het belangrijkste is dat de omheining functioneel is. Je kunt kiezen uit de volgende soorten hekwerken voor een omheining rondom een zwembad:

Sierhekwerk

Wanneer je iets fraais wil om het zwembad, kies je een klassiek sierhekwerk of moderne uitvoering. Sierhekwerken bieden echter wel vaak de mogelijkheid om overheen te klimmen, maar hebben daarentegen meestal wel puntige uitsteeksel bovenop, al kunnen deze ook gevaarlijk zijn.

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is door zijn eenvoud een veel toegepast hekwerk en heel goed op maat te maken. De stijlen kunnen dicht op elkaar worden geplaatst en indien gewenst, doorlopen boven de bovenste ligger. Belangrijk hierbij is dat de uitstekende delen geen gevaar mogen opleveren, daarom zul je dat alleen bij hoge hekwerken zien.

Staafmatten hekwerk

Uiterst geschikt door de stevigheid en makkelijk op maat te maken. Staafmatten (enkel of dubbel) bestaan uit dunne stevige aan elkaar gelaste metalen staven die zo mazen vormen van ongeveer vijf bij 20 centimeter.

Gaashekwerk

Een gaashekwerk is de goedkoopste variant voor omheiningen, maar niet minder functioneel. Het metalen gaas heeft een kunststoffen bekleding en is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. De hoge kwaliteit van de materialen en de wijze van montage garandeert een omheining die jarenlang meegaat.

Omheining zwembad laten plaatsen

Een afsluitbare omheining

Een goede omheining heeft een afsluitbare doorgang ofwel een poortje. Van alle soorten hekwerken zijn poorten of poortjes te krijgen met degelijk hang en sluitwerk. Indien gewenst kan een kinderslot geplaatst worden naast een normaal slot dat met een sleutel kan worden afgesloten. Er zijn zelfs poorten op de markt met een elektronisch slot dat met een code of een pasje geopend kan worden.

Kleuren omheining

Alle soorten hekwerken kunnen wij in (bijna) elke kleur leveren naast de standaard kleuren. Goed om te weten zodat een omheining ook echt past in de omgeving.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van omheining om het zwembad?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de geschetste mogelijkheden, neem dan contact op met ons, of kom langs bij ons in Geesbrug, direct aan de A37. We hebben in onze showtuin genoeg voorbeelden waar altijd wel iets tussen zit wat jou aanstaat.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur