Pagina wordt geladen ...

Afscheiding dakterras

Heb je een mooi dakterras, dan wil je daar ook van kunnen genieten zonder je zorgen te hoeven maken over de kinderen. Je hebt dus een afscheiding nodig zodat je er veilig in de zon kunt zitten.

Wat voor afscheiding heb je nodig?

Natuurlijk heb je een stevig en veilig hekwerk nodig waar je met een gerust hart tegen aan kunt leunen. Daarom is een houten hekwerk niet altijd even verstandig tenzij je er zeker van bent dat het hout niet verrot is doordat het altijd in weer en wind staat. Een houten hekwerk kan natuurlijk mooi lijken maar vergt ook veel onderhoud en dat onderhoud kun je niet overslaan omdat je er ‘even niet aan toe komt’. Je moet elk jaar en liever vaker, het hekwerk controleren op gebreken.

Beter een metalen hekwerk

Om er zeker van te zijn dat een hekwerk op het dakterras robuust en veilig is, kun je beter een metalen hekwerk laten plaatsen. Wanneer je deze door Moman Hekwerk laat plaatsen, ben je er zeker van dat het hek goed en professioneel wordt vastgezet. De voordelen van een metalen hekwerk spreken voor zich:

  • Minder onderhoud
  • Steviger
  • Veiliger
  • Vele kleuren
  • Veel soorten

Klassiek of modern?

Of je nu kiest voor een klassiek ontwerp of een mooi en tijdloos modern design, het maakt niet uit, er is keuze genoeg. Natuurlijk is het aan jouzelf om een bepaald ontwerp te kiezen maar het moet natuurlijk wel een beetje bij de stijl van de woning passen. Al zie je soms combinaties van modern en klassiek die heel goed samengaan.

Spijlenhekwerk

afscheiding dakterras - spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is uitermate geschikt voor het dakterras omdat je de afstand tussen de spijlen kunt laten aanpassen. Er is keuze uit vele standaard kleuren maar een niet-standaard kleur is ook mogelijk. Het hekwerk oogt tijdloos en elegant bij elk type huis.

Sierhekwerk

afscheiding dakterras - klassiek sierhekwerk

Een fraai klassiek sierhekwerk past bij een woning met een klassiek uitstraling en is in vele uitvoeringen te krijgen. Maar ook een modern sierhekwerk past bijna bij elk type woning en is ook in vele kleuren te verkrijgen.

Enkel of dubbelstaafmat hekwerk

afscheiding dakterras - dubbelstaafmat

Iets minder fraai maar kan toch strak geheel vormen in de juiste omgeving en de kosten zijn lager. Maar ook dit enkelstaafmat hekwerk is stevig en robuust en redelijk eenvoudig te plaatsen. De dubbelstaafmat is steviger door zijn dubbele horizontale stangen.

Aandachtspunten hekwerk dakterras

Er zijn een aantal zaken waar je aan moet denken bij de aanschaf van een hekwerk voor een dakterras.

  • Afstand tussen spijlen: wanneer de afstand tussen de spijlen te groot is, kunnen kleine kinderen of huisdieren er te makkelijk doorkruipen.
  • Voorkom ‘klimgaas’; kleine kinderen willen altijd graag ergens inklimmen. Kies je bijvoorbeeld voor een modern staafmatten hekwerk, zorg dan dat de kleintjes het niet als een klimrek kunnen gebruiken.
  • Solide bevestiging mogelijk; laat vooraf goed bekijken of het hekwerk ook echt goed kan worden vastgezet.
  • Onderhoud; zorg dat je redelijk makkelijk bij het hekwerk kunt komen aan de buitenkant zodat je regelmatig controles en/of onderhoud kunt plegen.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur