Pagina wordt geladen ...

Zwarte balustrades

Heeft u een balkon en is de balustrade aan vervanging toe, denk dan eens aan een zwarte balustrade. Een zwarte balustrade kan het aanzicht van uw woning verfraaien door de tijdloze uitstraling.

Veiligheid boven alles

Balustrades zijn noodzakelijk op elke plaats waar valgevaar dreigt, ook al is het verschil maar een meter. Het is niet voor niets dat in het bouwbesluit is opgenomen dat het verplicht is bij een hoogteverschil van meer dan een meter. Vooral kinderen en mensen die slecht ter been zijn kunnen gemakkelijk vallen en is een balustrade een noodzaak.

Ga naar balustrades voor meer informatie over balustrades.

zwarte balustrade

Soorten hekwerk voor zwarte balustrades

Een balustrade kan in principe van elk soort hekwerk worden gemaakt en het is aan u om een keuze te maken uit het materiaal voor een zwarte balustrade.

Een zwarte balustrade van lamellen

Een lamellenhekwerk is uitermate geschikt voor het maken van een balustrade op het balkon, dakterras of andere plaatsen waar een hoogteverschil aanwezig is. De lamellen mogen echter alleen verticaal geplaats zijn, om overklimmen te verhinderen. Vooral kleine kinderen hebben vaak de onweerstaanbare neiging om overal op te klimmen.

Sierhekwerk als zwarte balustrade

Een van de specialiteiten van Moman Hekwerk zijn de op maat gemaakte sierhekwerken en deze gebruiken wij ook voor zwarte balustrades. U kunt kiezen uit klassieke en moderne ontwerpen sierhekwerken, waarbij de keuze geheel aan u is, maar wij wel de regelgeving toepassen. Soms is een bepaald hekwerk niet geschikt, omdat er opstapmogelijkheden in het hekwerk zitten of de stijlen te ver uit elkaar staan (meer dan tien centimeter). We kunnen dit echter vaak zodanig aanpassen dat de zwarte balustrade toch aan de regels voldoet.

Zwart spijlenhekwerk als balustrade

Een spijlenhekwerk kan heel goed ingezet worden als balustrade omdat dit soort hekwerk eenvoudig is aan te passen, zodat het veilig is als balustrade. Een balustrade van spijlen oogt strak en modern en geeft een woning of terras een fraai en tijdloos aanzicht. Spijlenhekwerken kunnen overal worden geplaatst.

Staafmatten balustrades

Misschien kent u de term staafmat niet, maar u kent ze vast wel: de sterke hekwerken van dunne, maar uiterst stevige metalen staven die rechthoekige mazen met elkaar vormen. Er zijn enkelstaafmatten waarvan de verticale staven rechtstreeks aan de horizontale staven zijn gelast. Deze matten zijn van zichzelf al stevig, maar een of meerdere knikken in het hekwerk maken het nog steviger. De andere variant is de dubbelstaafmat waarbij de verticale staven tussen twee horizontale staven zijn gelast. Deze hekwerken zijn zeer stevig en solide en te gebruiken voor een balustrade, mits de openingen geen gelegenheid geven tot klimmen. Uiteraard zijn deze hekwerken ook als zwarte balustrade leverbaar.

Op maat gemaakte zwarte balustrades

Moman Hekwerk kan elke gewenste balustrade voor u op maat maken, plaatsen en leveren in elke gewenste kleur waarvan zwart tegenwoordig een van de favorieten is.

Wil je meer informatie over een zwarte balustrade? Neem contact op met Moman Hekwerk en wij helpen je verder!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur