Pagina wordt geladen ...

Balustrades

Bent u op zoek naar een balustrade, maar weet u niet waar u moet beginnen? Begin dan bij Moman Hekwerk in Geesbrug, want wij leveren en plaatsen balustrades voor allerlei toepassingen. Wat is een balustrade eigenlijk en gelden er ook regels voor het plaatsen van een balustrade? Vragen waar we hier een antwoord op geven.

oude balustrades

Wat is een balustrade?

Balustrades komt u overal tegen en worden vaak onterecht als leuningen aangeduid. Een balustrade is echter de hele constructie (muurtje of hekwerk) die men meestal plaatst als valbeveiliging op een balkon, galerij, trap, bordes, brug of ravijn (Wikipedia). Een leuning is het bovenste deel van de balustrade en is op de zogenoemde balusters geplaatst. Balusters hebben van oudsher vaak ronde weelderige vormen die u tegenkomt bij oude trappen, galerijen en bordessen van oude landhuizen.

Moderne balustrades

Zonder balustrades zouden we niet veilig zijn op de overloop, vide of het balkon. Elk balkon is beveiligd met een constructie en die kan van beton zijn, al dan niet met een extra leuning, maar ook van andere materialen. In feite is elk materiaal wat sterk genoeg is en waarvan een goede constructie te maken is geschikt voor balustrades. Tegenwoordig zijn balustrades meestal van metaal (aluminium, ijzer, staal), maar ook hout wordt veel gebruikt.

Metalen balustrades

Moman Hekwerk levert en plaatst metalen balustrades in allerlei vormen. Houdt u van klassiek, DAN kunt u kiezen uit de vele klassieke sierhekwerken die wij zelf maken. Toch liever een moderne look, dan hebben we ook een uitgebreid assortiment moderne hekwerken.

Klassiek sierhekwerk als balustrade

balustrades dekterras

Op het dakterras van deze fraaie woning hebben we een klassieke balustrade geplaatst. Het heeft een hoogte van een meter en is stevig verankerd aan de dakconstructie en de muren van de woning.

Modern sierhekwerk als balustrade

balustrade frans balkon

Bovenstaande is een mooi voorbeeld van een balustrade van een zogenoemd Frans balkon. Het betreft een modern sierhekwerk met een tijdloze uitstraling.

Overige hekwerken

balustrades terras aan water

Er zijn veel meer soorten hekwerken die ook als balustrade kunnen worden gebruikt. Zo is een balustrade van een lamellenhekwerk tegenwoordig populair. Of wat dacht u van een zeer stevig hekwerk van dubbelstaafmat als balustrade op een dakterras of een spijlenhekwerk, zoals op onderstaande foto.

Regelgeving balustrades

Omdat een balustrade bedoeld is om als valbeveiliging te dienen, zijn er regels opgesteld en opgenomen in het bouwbesluit. De regels kunnen verschillen voor nieuwbouw en bestaande bebouwing. Het uitpluizen van deze regelgeving hebben wij al voor u gedaan, omdat het soms een wirwar van regels betreft. Hieronder de algemene regels:

  • Verplicht bij een hoogteverschil van meer dan een meter.
  • Tussenruimte tussen onderdelen niet groter dan tien centimeter.
  • Onderkant moet op minimaal tien centimeter zitten.
  • Tussen twintig en zeventig centimeter mogen zich geen opstapmogelijkheden bevinden.

Bovenstaande regels zijn vooral voor woningen en andere niet bedrijfsgebouwen waar ook kinderen kunnen komen.

Op maat gemaakte balustrades in gewenste kleur

Wij maken alle balustrades precies op maat en volgens de geldende regels. Of u nu een balustrade van staal, (giet)ijzer, enkelstaafmat, dubbelstaafmat of een spijlenhekwerk wilt, wij maken en leveren die in elke gewenste kleur, naast de standaard ral-kleuren.

Kom eens langs in Geesbrug (direct aan de A37)

Laat u overtuigen van de mogelijkheden die u hebt om een mooie en fraaie, maar ook stevige balustrade te laten plaatsen op het balkon, terras of waar u maar wilt. Wij leveren en plaatsen hekwerken door heel Nederland en zijn niet voor niets de hekwerkspecialist in het Noorden van Nederland.

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien wat een sierhekwerk is of wat de mogelijkheden zijn van balustrades. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in balustrades, sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur