Pagina wordt geladen ...

Hekwerk voor kinderen/kindveilig hekwerk

Een kindveilig hekwerk of een hekwerk voor kinderen. Wat houdt dat eigenlijk in? We leggen het je uit in dit artikel over hekwerken van Moman Hekwerk.

Kindveiligheid is altijd belangrijk

Kinderen moeten veilig kunnen spelen in de tuin of bijvoorbeeld bij het kinderdagverblijf. Dat betekent dat de inrichting en speelgoed kindveilig moet zijn. Kinderen rennen en vliegen de hele tijd rond, waardoor een ongelukje al snel in een klein hoekje zit. Op zich niet erg, maar de inrichting of de gebruikte materialen mogen daar niet de oorzaak van zijn, want dan had je het kunnen voorkomen.

kindveilig hekwerk

Daarom zorg je dat een schommel of andere speeltoestellen veilig gebruikt kunnen worden, zonder dat ze zich kunnen bezeren. Dus geen (scherpe) uitstekende delen als bouten, schroeven of te gladde oppervlakten en dergelijke. Daarnaast moet een speelplaats of tuin een veilige omgeving zijn waar jouw kinderen veilig zijn voor dingen van buiten. Maar wil je ook niet dat de kleintjes zomaar de tuin uit kunnen en de straat op kunnen rennen. Een goed hekwerk kan dit voorkomen.

Wat is een goed kindveilig hekwerk

Voor openbare ruimten en speelterreinen bij kinderdagverblijven, scholen et cetera gelden strenge regels met betrekking tot de omheining van het terrein. Toch is het belangrijk dat een hekwerk rondom het erf of tuin aan zoveel mogelijk eisen voldoet. Een goed kindveilig hekwerk moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Kindersloten die door kinderen niet gemakkelijk te openen zijn.
  • Smalle openingen tussen spijlen, zodat een kind niet vast kan komen te zitten.
  • Eenvoudig te bedienen door volwassenen, zodat snel gehandeld kan worden mocht dat nodig zijn.
  • Weggewerkte bevestigingsmaterialen; bouten, moeren en andere verbindingen mogen niet uitsteken.
  • Niet eenvoudig door kinderen overheen te klimmen; er mag zich geen opstap mogelijkheid bevinden op 20 cm of hoger boven de grond.
  • Het hekwerk moet zijn afgewerkt met een niet-giftige coating.
  • Geen punten of scherpe uitstekende delen boven op het hekwerk.

kindveilig hekwerk DSM

Een veilige omgeving

Een speelplaats of tuin moet een veilige omgeving zijn waar kinderen veilig zijn voor al het potentiële gevaar van buiten. Zo kunnen loslopende honden een probleem vormen en veel leed veroorzaken, maar voorkomt een hekwerk ook dat de speelplaats als sluiproute dient voor fietsers. Maar het belangrijkste is dat de kleintjes niet de tuin uit of speelplaats af kunnen en zomaar de straat op kunnen rennen.

Welke kindveilige hekwerken levert Moman Hekwerk?

Een veelgebruikt soort hekwerk voor een speelplaats is het spijlenhekwerk. Dit hekwerk wordt met stevige spijlen en staanders helemaal op maat gemaakt, zodat het voldoet aan de eisen. De staanders staan in een stevige betonnen fundering of zitten diep genoeg in de grond, waardoor het hek altijd stevig blijft staan. Er is heel veel kracht voor nodig om dit hekwerk om te duwen.

kindveilig hekwerk spijlen tussenruimte

Een ander hekwerk dat geschikt is voor rondom de tuin of erf is een enkelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk bestaat uit stalen matten met openingen (50 mm x 200 mm) die tussen stevige staanders worden gemonteerd. Door de 5 mm dikke staven vormt dit hekwerk een stevige omheining. Bij de dubbelstaafmat zitten de verticale staven ingeklemd tussen twee horizontale staven, waardoor het geheel nog steviger is dan de enkelstaafmat. Dit is een veelgebruikt hekwerk rond tuinen en erven, maar je ziet ze ook vaak bij andere speelplaatsen. Bij de staafmatten hekwerken is het belangrijk dat de bevestigingspunten van de matten goed zijn afgedekt om verwonding te voorkomen.

Benieuwd wat Moman Hekwerk voor je kan doen?

Wij leveren alle soorten kindveilige hekwerken voor kinderdagverblijven, speelplaatsen, peuterspeelzalen en tuinen. We doen dit altijd in overleg met de eigenaar of instantie waar het hekwerk moet komen, zodat het voldoet aan de wensen en eisen. Vraag gewoon naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor een adviesgesprek. We komen altijd bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur