Pagina wordt geladen ...

Hekwerk voor dakterras: veilig genieten

Een mooi dakterras, daar wil je samen met je gezin van genieten zonder dat jij je zorgen hoeft maken over de kinderen of huisdieren. Je hebt dus een dakterras hekwerk nodig om veilig te kunnen genieten.

Wat voor afscheiding heb je nodig?

Je hebt een stevig en veilig hekwerk nodig waar je met een gerust hart tegenaan kunt leunen. Een houten hekwerk is daarom niet altijd even verstandig, omdat hout sneller wordt aangetast dan een metalen hekwerk. Daar staat tegenover dat een metalen hekwerk even goed bestand moet zijn tegen alle weersinvloeden en dus van hoge kwaliteit moet zijn. Dat geldt voor zowel de afwerking als de bevestiging.

Ga voor een metalen hekwerk voor dakterras

Om er zeker van te zijn dat een hekwerk op het dakterras robuust en veilig is, kun je beter een metalen hekwerk laten plaatsen. Wanneer je deze door Moman Hekwerk laat plaatsen ben je er zeker van dat het hek goed en professioneel wordt vastgezet. De voordelen van een metalen hekwerk spreken voor zich:

  • Minder onderhoud
  • Steviger
  • Veiliger
  • Vele kleuren
  • Veel soorten

Klassiek of modern?

Er is volop keuze in het soort hekwerk en het maakt niet uit of je gaat voor een klassiek sierhekwerk of een fraai tijdloos ontwerp. Het hekwerk moet voldoen aan jouw eisen en passen bij de woning.

hekwerk dakterras spijlen

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is heel geschikt voor het dakterras, omdat je de afstand tussen de spijlen kunt laten aanpassen. Er is keuze uit vele standaardkleuren, maar een andere kleur is ook mogelijk. Het hekwerk oogt tijdloos en elegant bij elk type huis.

hekwerk dakterras klassiek

Sierhekwerk

Een fraai klassiek sierhekwerk past bij een woning met een klassiek uitstraling en is in vele uitvoeringen te krijgen. Maar ook een modern sierhekwerk past bijna bij elk type woning en is ook in vele kleuren te verkrijgen.

hekwerk dakterras dsm

Enkel of dubbelstaafmat hekwerk

Dit hekwerk oogt iets minder fraai, maar kan toch een strak geheel vormen in de juiste omgeving en de kosten zijn lager. Maar ook dit hekwerk is stevig en robuust en redelijk eenvoudig te plaatsen. De dubbelstaafmat is steviger door zijn dubbele horizontale stangen.

Aandachtspunten hekwerk dakterras

Bij de aanschaf van een hekwerk voor een dakterras moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken:

  • Afstand tussen spijlen: wanneer de afstand tussen de spijlen te groot is kunnen kleine kinderen of huisdieren er te makkelijk doorheen kruipen
  • Onderkant en opstapmogelijkheid: er mag niet te veel ruimte onder het hekwerk zijn en er mag geen opstapmogelijkheid zijn voor kinderen, waardoor ze over het hek zouden kunnen klimmen
  • Voorkom ‘klimgaas’: kleine kinderen willen altijd graag ergens inklimmen. Kies je bijvoorbeeld voor een modern staafmatten hekwerk, zorg dan dat de kleintjes het niet als een klimrek kunnen gebruiken
  • Solide bevestiging mogelijk: laat vooraf goed bekijken of het hekwerk ook echt goed kan worden vastgezet
  • Onderhoud mogelijk: zorg dat je aan de buitenkant redelijk makkelijk bij het hekwerk kunt komen, zodat je regelmatig controles en/of onderhoud kunt plegen

Wij nemen al deze dingen met je door wanneer we bij jou komen voor een informatief gesprek.

Wil je meer weten over een hekwerk voor een dakterras?

Een hekwerk voor een dakterras moet goed en veilig zijn. Daarom is het belangrijk je goed te laten informeren. Hetzelfde geldt voor een omheining van een erf of stuk grasland, waar de functionaliteit een grotere rol speelt. Maak gewoon direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin je al jouw wensen kunt bespreken. Zeker weten dat we samen voor elk doel een geschikt hekwerk vinden!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur