Pagina wordt geladen ...

Balustrade van staal

Een stalen balustrade of balustrade van staal kunt u overal plaatsen waar u dat nodig acht in verband met de veiligheid, of gewoon omdat u het mooi vindt staan. Wat is een balustrade van staal en welke soorten zijn er?

stalen balustrade

Wat is een stalen balustrade?

Een balustrade van staal is niets anders dan een balustrade gemaakt van staal in plaats van een ander materiaal als bijvoorbeeld hout, aluminium of gietijzer. Een balustrade vormt meestal de afscheiding tussen twee hoogtes en voorkomt dat iets of iemand kan vallen. U ziet dan ook balustrades bij trapgaten, bordessen, veranda’s, balkons en nog veel meer plaatsen.

Soms plaats men echter een balustrade om iets af te scheiden, waardoor het meer een hekwerk lijkt. Een balustrade van staal moet van staal met een hoge kwaliteit zijn gemaakt en goed beschermd worden tegen corrosie en invloeden van het weer. Met andere woorden: goede lasnaden en een perfecte coating of afwerking, al dan niet in een gewenste kleur. Daarnaast moeten balustrades voor bepaalde plaatsen voldoen aan de regels die gelden voor die plaatsen. De stijlen van een balustrade op een balkon mogen bijvoorbeeld niet meer dan tien centimeter uit elkaar staan en geen overklimmogelijkheid hebben.

Ga naar balustrades voor meer informatie hierover.

Welke soorten stalen balustrades kennen we?

Balustrades van staal kunt u door ons in elke bekende stijl laten maken. Wij maken alles altijd perfect op maat en komen daarvoor ook altijd zelf de maten opnemen als u dat wenst. Dan bent u zeker dat de balustrade past wanneer wij het komen plaatsen. We kennen onder andere de volgende stalen balustrades:

  • Klassiek sierhekwerk: dit sierhekwerk geeft een hele fraaie uitstraling indien gebruikt als balustrade.
  • Modern sierhekwerk
  • Spijlenhekwerk: het ideale hekwerk voor balustrades en vanwege de eenvoud zeer geliefd. Het is strak, tijdloos en geeft toch een mooi resultaat.
  • Lamellen hekwerk: een moderne look door de verticale smalle metalen platen, waardoor een speciale uitstraling ontstaat.
  • Staafmatten: enkel- en dubbelstaafmatten kunnen wij ook als balustrade leveren. Het is goedkoper, maar daardoor niet minder stevig of veilig en door de juiste kleur te kiezen staat het altijd.

stalen balustrade klassiek sierhekwerk dakterras

Kleuren balustrade van staal

Elk soort balustrade voor een veranda is in (bijna) elke gewenste kleur te krijgen. Er zijn standaard ral-kleuren, maar daar kunnen we ook van afwijken als u dat wenst. De kleur van een balustrade is belangrijk, omdat het mede het aanzicht van de veranda bepaalt.

Meer informatie over stalen balustrades?

Wil je meer informatie over een balkonhek of stalen balustrade? Neem contact op met Moman Hekwerk en wij helpen je verder!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur