Pagina wordt geladen ...

Enkelstaafmatten hekwerk

Ben je op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige afscheiding van de tuin? Maar je wilt niet te veel geld uitgeven? Dan is een hekwerk van enkelstaafmatten van Moman Hekwerk een goed idee.

Wat is een enkelstaafmatten hekwerk?

Een enkelstaafmat bestaat uit horizontale en verticale enkele spijlen die een stevige mat vormen met een relatief grote openingen (50 mm x 200 mm) De spijlen zijn geheel van staal en hebben een dikte van 5,5 mm waardoor ze steviger zijn dan bijvoorbeeld een gaashekwerk. Het verschil met een dubbelstaafmat is dat deze een dubbele horizontale spijl heeft waardoor het geheel nog steviger wordt.

Waarom een enkelstaafmatten hekwerk

Je hebt voor de woning een mooie tuin aangelegd en deze wil je beschermen tegen bijvoorbeeld loslopende honden en spelende kinderen. Dan kun je kiezen voor een houten hek of zelfs schutting maar dan haal je het licht uit de tuin en creëer je donkere hoeken. Wil je alles goed blijven zien en toch de tuin beschermen, dan zet je er een mooi modern ogend hekwerk van enkelstaafmatten omheen. Door de open structuur blijft er ook in de hoeken genoeg licht op de planten vallen.

Dus wil je:

 • Geen ongewenste gasten in de tuin.
 • Voorkomen dat de hond ontsnapt maar ook geen vreemde honden in de tuin.
 • Je wilt een veilige plek voor de kinderen waar je ze met een gerust hart kunt laten spelen.
 • Niet te veel geld uitgeven
 • Kwalitatief hoogwaardige afscheiding

Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een enkelstaafmatten hekwerk.

Enkelstaafmatten hekwerk plaatsen

Strak maar niet saai

Een enkelstaafmatten hekwerk is geen sierhekwerk met extra krullen en gebogen lijnen. Maar toch hoeft een enkelstaafmaten hekwerk niet saai te zijn. Het kan juist ook modern strak lijken door bijvoorbeeld een geknikte boven- en onderkant te gebruiken. Bij een hek hoger dan 180 cm, kan een extra knik in het midden worden aangebracht. Door de stevige bevestiging aan de staanders wordt het een robuust geheel.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een enkelstaafmatten hekwerk

Daar je niet elk jaar een nieuw hekwerk koopt voor om de tuin, wil je een hekwerk wat jaren meegaat en voldoet aan jouw eisen als kleur en vormgeving. Maar het hekwerk moet ook een dusdanige kwaliteit hebben zodat je niet elk jaar met de verfkwast rond moet. Let daarom op de volgende zaken:

 • Kwaliteit coating; verzinkt, één of twee poeder coatings
 • Kwaliteit bevestigingsmiddelen; rvs bouten en moeren
 • Kwaliteit hang- en sluitwerk; rvs, robuust, scharnier ijzer verzinkt, slotkast aluminium rvs-binnenwerk
 • Afwerking lasverbindingen; glad en waar mogelijk weggepoetst
 • Fundering; verlengde palen in beton gestort
 • Leverings- en Garantievoorwaarden; 5 jaar op coating en fabricagefouten inclusief betonnen funderingen

Welke kleuren kan een enkelstaafmatten krijgen?

De enkelstaafmatten hekwerken van Moman Hekwerk kunnen in verschillende standaard (RAL-)kleuren worden. Een niet-standaard kleur kan tegen een meerprijs worden aangebracht. Voorbeelden:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs
 • Grachtengroen (donkergroen)

Een goede coating beschermt tegen alle weersomstandigheden

In ons land komen alle weertypen voor, van koud tot warm met veel vocht. Daarom moet alles wat daaraan bloot wordt gesteld, goed zijn beschermd. Daarom is de kwaliteit van de coating en de verlengde palen in de betonnen fundering belangrijk.

Hoe hoog moet/mag het hekwerk worden?

De hoogte van het hekwerk is natuurlijk mede afhankelijk van het doel ervan. Maar je bent aan regels gebonden als het aankomt op de hoogte. Volgens de bepalingen in het burgerlijk wetboek mag een afscheiding aan de voorkant van een woning niet hoger zijn dan 100 cm. Aan de achterkant is dat 200 cm. Toch kunnen in de gemeentelijke bepalingen andere maten en regels staan. Het is dus belangrijk hier vooraf naar te informeren. Zie hiervoor het artikel ‘hekwerken en regelgeving’ apart artikel’

Enkelstaafmatten hekwerk

Garantie op enkelstaafmatten hekwerken

Moman Hekwerk geeft 5 jaar garantie op de coating en fabricagefouten.

Wij zijn Moman Hekwerk

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Wij leveren al meer dan 10 jaar sierhekwerken, industriehekken en poorten in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 4500 hekwerken geplaatst. met een lengte van meer dan 100.000 meter Onze sterke punten:

 • Geen overheadkosten dus lagere productiekosten
 • Je hebt direct contact met de eigenaar
 • We geven altijd snelle service

Zie ook: Over Moman Hekwerk

Enkelstaafmatten hekwerk laten plaatsen

Heb je een keuze gemaakt uit de vele producten die wij bieden, dan kun je een offerte aanvragen waarbij allerlei zaken worden gevraagd. Wij leveren maatwerk, dus zullen echt alles moeten weten om er zeker van te zijn dat jij als klant tevreden zult zijn. Wat moeten we vooraf weten?

 • Welk soort afscheiding: enkelstaafmatten hekwerk of misschien toch dubbelstaafmat?
 • Hoogte: Hoe hoog moet het hekwerk worden?
 • Kleur: Wil je een speciale kleur? Vraag welke kleuren mogelijk zijn naast de standaardkleur.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Hoe lang in totaal? De hoogte. Is het terrein vlak?
 • Eventuele poort(en)
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.
 • Doel van het hekwerk: Wat is het eigenlijke doel van het hekwerk? Misschien voldoet de gekozen soort of stijl niet aan het doel wat je voor ogen hebt.

Levering en plaatsing

Over al deze zaken zullen met jou overleggen en komen langs indien er iets niet helemaal duidelijk is. Je kunt het uitmeten van het hekwerk ook aan ons overlaten. Je krijgt daarna een offerte en advies op maat. Deze offerte kost verplicht je tot niets. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, maken we een afspraak over de levering én plaatsing. Wanneer het gekozen hekwerk op voorraad ligt kan dit vrij snel. Moeten we het maken dan duurt het langer; tot 6 weken. Op de afgesproken dag zorgen we dat alle materialen aanwezig op tijd aanwezig zijn en gaan we aan de slag om het hekwerk perfect op zijn plaats te zetten. Na de werkzaamheden voeren we materialen en afval af (of wat is afgesproken) en laten alles weer netjes achter.

Zelf plaatsen van het hekwerk

Wil je het hekwerk zelf plaatsen dan kan dat natuurlijk ook. Voor een handige klusser moet dit geen probleem zijn en wij geven graag advies over hoe bepaalde zaken aan te pakken. Je kunt de materialen zelf halen maar wij brengen het ook bij jou thuis indien gewenst. Heb je niet de benodigde gereedschappen in huis, dan kun je die bij ons tegen borgprijs lenen. We zetten al deze afspraken duidelijk in de offerte zodat je een weet waar je aan toe bent. Zo loop je achteraf niet tegen ‘verborgen’ kosten aan.

Wanneer wil je beginnen?

Wil je zo snel mogelijk beginnen? Twijfel dan niet langer en kom langs op ons showterrein of neem eerst contact op met ons. Vraag naar de mogelijkheden en maak een afspraak. Je kunt ook nu direct een offerte aanvragen zodat je snel weet wanneer je kunt beginnen.

 

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

Diensten Moman Hekwerk

Naast enkelstaafmatten verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur