Pagina wordt geladen ...

Toegangspoort voor tuin of bedrijfsterrein

Heb je een tuin of een bedrijfsterrein wat je wil afsluiten met een poort dan heb je keuze genoeg bij Moman Hekwerk. Er zijn zoveel poorten als soorten hekwerken. We zetten het een en ander uiteen in dit artikel.

toegangspoort-tuin-bedrijventerrein-dubbele-draaipoort-bedrijf

Wat is een toegangspoort?

De naam zegt het al; een poort die de toegang afsluit tot een tuin, terrein of ruimte al dan niet met slot. Je hebt grote poorten, kleine poortjes, draaipoorten, sierpoorten, schuifpoorten, looppoorten en zelfs automatische poorten.

Ze kunnen allemaal gebruikt worden als toegangspoort voor de tuin of bedrijfsterrein, al zul je bijvoorbeeld een schuifpoort eerder zien op een inrit dan als een aparte toegangspoort tot een tuin.

Toegangspoort tuin

Bij een tuin zul je meestal een poort zien die een aan de woning of tuin aangepaste stijl heeft. Dat kan bijvoorbeeld een klassiek tuinpoortje zijn maar ook een poort met een moderne uitstraling bij een moderne woning. Voor de toegang tot de tuin heb je dus keuze genoeg en het is aan jou om te bepalen welke soort en uitvoering je kiest.

Wil je geen klassiek hekwerk maar wel een nette en strakke uitstraling, dan kun je kiezen voor een enkel- of dubbelstaafmatten hekwerk met een bijbehorende toegangspoort. De staafmatten hekwerken zijn robuust en kunnen in alle gangbare kleuren (Ral) worden geleverd. De dubbelstaafmat is extra stevig door zijn dubbele horizontale stijlen waar de verticale stijlen tussen zijn gelast. Maar je kunt ook kiezen voor een spijlenhekwerk waar een dito toegangspoort bij past. Een spijlenhekwerk is nog steviger dan een staafmatten hekwerk en kan heel goed ter beveiliging van de tuin worden gebruikt door het toepassen van punten boven op de spijlen. De bijbehorende poort heeft dan natuurlijk dan een goed slot wat tegen alle weersinvloeden kan.

Heb je geen hekwerk om de tuin dan nog kun je kiezen voor een aparte toegangspoort en elke stijl die je wenst. Je ziet dan ook vaak tuinen die omringt zijn met struiken en een toegangspoort die tussen twee gemetselde kolommen is gemonteerd. Dat geeft toch een hele mooie elegante uitstraling en kan op maat worden gemaakt.

toegangspoort-tuin-bedrijventerrein-dubbelstaafmat-toegangspoort-tuin

Toegangspoort bedrijventerrein

Wat voor een tuin geldt kan ook gelden voor een bedrijventerrein al speelt bij bedrijventerreinen de beveiliging vaak een grotere rol. De toegangspoort zal daar op aangepast moeten zijn en omdat het terrein dan ook vaak omheind is met een hekwerk. Dat is niet noodzakelijk natuurlijk want je ziet ook terreinen die omheind zijn met een gaashekwerk en die een toegangspoort hebben met spijlen.

Deze poorten zijn meestal alleen bedoeld voor voetgangers want ze zijn niet breed genoeg voor andere zaken. Voor voertuigen en ander groot materieel is dan een grotere poort nodig. Dit kan een dubbele of enkele draaipoort zijn bij een inrit maar ook een schuifpoort. Beide poorten, draai- en schuifpoort, zijn volledig te automatiseren waardoor de poorten automatisch open en dicht gaan. Of semiautomatisch waarbij nog wel een bediening via een knop, magneetkaart of draadloos nodig is. Maar gewoon handmatig is natuurlijk ook mogelijk want dat scheelt toch wel in de prijs.

toegangspoort-tuin-bedrijventerrein-schuifpoort-toegangspoort-bedrijventerrein

Keuze maken

Laat je eens voorlichten door ons over de mogelijkheden van de toegangspoorten voor een tuin of bedrijventerrein. We komen altijd bij je langs om de situatie ter plekke te bekijken.

Over Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur