Pagina wordt geladen ...

Schuifpoorten

Een functionele (sier)schuifpoort van Moman Hekwerk is de oplossing voor het ruimtegebrek bij de ingang van de oprit. Kom eens langs op ons showterrein om de mogelijkheden te bekijken.

Ruimtebesparende schuifpoort

Wanneer je niet de ruimte hebt voor een fraaie draai-sierpoort, kun je overwegen een schuifpoort te plaatsen. Een schuifpoort schuift namelijk open naar links of rechts in plaats van dat deze open draait en zo veel ruimte nodig heeft.

schuifpoort 1

Zeer stijlvolle schuifpoort creëert extra ruimte achter de poort Deze poorten kunnen in elke variant worden geleverd, van sierpoort tot spijlenpoort. Deze laatste is de zware variant die je meestal bij grote bedrijventerreinen ziet.

Kiezen voor een praktische schuifpoort

Waarom zou je toch kiezen voor een praktische schuifpoort terwijl je wel ruimte hebt voor een draaipoort? Je wilt privacy creëren voor jou en jouw gezin door jouw terrein af te sluiten; niet iedereen kan zomaar jouw tuin inlopen. Een schuifpoort is vooral praktisch wanneer je geen ruimte hebt maar ook:

 • heb je meer ruimte achter de poort voor bijvoorbeeld een extra auto
 • kan een schuifpoort niet onbedoeld openwaaien met alle mogelijke gevolgen
 • kunnen kinderen of huisdieren niet door openzwaaiende poort worden geraakt
 • kan een schuifpoort relatief eenvoudig worden geautomatiseerd

Kortom een schuifpoort is gewoon praktischer in bijna alle gevallen.

Welke eisen stel je aan je schuifpoort?

Aan alle poorten worden door ons hoge eisen gesteld met betrekking tot de kwaliteit van afwerking (coating en dergelijke), naast het gebruik van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Zo gebruiken we alleen hoogwaardig rvs voor bevestiging en zijn bijvoorbeeld scharnieren altijd ijzer-verzinkt. Sloten hebben altijd een aluminium slotkast en een rvs-binnenwerk. Maar je kunt je voorstellen dat aan een schuifpoort extra eisen worden gesteld. De constructie moet bijvoorbeeld voldoende sterk zijn (en blijven). Een lang hekwerk zorgt voor grote neerwaartse krachten wat hoge eisen stelt aan de staanders en de fundering.

schuifpoort 2

Ook met de betrekking tot veiligheid moet je rekening houden met het volgende:

 • Bestaat er kans op beknellingsgevaar?
 • Als de poort elektrisch wordt bediend: is er een veiligheid ingebouwd wanneer iets klem komt te zitten (obstakeldetectie, krachtinstelling)?
 • Hoe is de motor beschermd tegen weersinvloeden?
 • Heeft de poort een noodontgrendeling indien elektrisch bediend
 • Wat zijn de overige veiligheidsmaatregelen?

Lees voor meer informatie hierover het artikel Geautomatiseerde poorten. Je ziet dat er meer bij komt kijken dan je in eerste instantie zou denken. Het plaatsen van een schuifpoort kun je dan ook beter over laten aan een vakman.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor een schuifpoort?

Elke schuifpoort, of het nu om een sierpoort gaat of een spijlenpoort, kan worden geleverd in de standaardkleuren:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs
 • Grachtengroen (donkergroen)

Wil je echter een andere RAL-kleur, dan is dat geen probleem. Er zijn wel extra kosten aan verboden, vraag daarom naar de mogelijkheden.

Moet een schuifpoort even hoog zijn als het hekwerk?

Aan de hoogte van een schuifpoort wordt wat betreft het aangrenzende hekwerk, geen eisen gesteld. Niet anders dan dat de hoogte niet in strijd is met de geldende regels. Informeer hiernaar bij de gemeente. Zij kunnen je precies vertellen waaraan een hekwerk (en poort) moet voldoend. Lees voor meer informatie ook het artikel Hekwerken en regelgeving.

Moman Hekwerk!

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Al meer dan 10 jaar leveren wij schuifpoorten sierpoorten, draaipoorten en hekwerken in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 2400 hekwerken geplaatst. Wij zijn zo goed omdat:

 • Lagere productiekosten door ontbreken van overheadkosten
 • Je hebt altijd direct contact met de eigenaar
 • We leveren altijd snelle service
 • Wij geven 5 jaar garantie op coating en fabricagefouten

Plaatsen van een schuifpoort

schuifpoort 3

Het plaatsen van een schuifpoort is vakwerk. Daarom kun je het plaatsen van een schuifpoort beter overlaten aan een vakman. Bij het plaatsen van een schuifpoort is het belangrijk dat de poort zodanig wordt geplaatst dat deze zonder enige weerstand kan openen en sluiten. Dat betekent onder andere dat het hekwerk aan beide zijden exact moeten zijn uitgelijnd. Voordat we een poort gaan plaatsen moeten we er zeker van zijn dat de voorbereidende werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. We willen dan ook weten:

 • Soort hekwerk en poort
 • Doel van het hekwerk: voldoet de gekozen soort of stijl aan het doel wat je voor ogen hebt.
 • Hoogte: hoogte van de poort?
 • Kleur: welke kleur moet de poort krijgen? Niet-standaardkleuren mogelijk tegen meerprijs.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Wij kunnen het ook voor je doen.
 • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

Wanneer we alle benodigde informatie hebben kunnen we pas een goede offerte opstellen. Daarna gaan we aan de slag wanneer jij de offerte hebt goedgekeurd. Dat betekent ook dat we dan pas een afspraak kunnen maken over de levering en plaatsing van de poort en/of hekwerk.

Wil je poort zelf plaatsen?

Dan raden we je dat af. Het plaatsen van een schuifpoort is precisiewerk en moet je overlaten aan vakmensen die weten wat ze doen. Het uitlijnen en afstellen van een schuifpoort moet echt goed gebeuren daar je anders binnen de kortst mogelijke tijd problemen zult krijgen. Daar komt bij dat de elektronica die bij een automatische poort ook vakkennis vereist. Een schuifpoort laat je daarom plaatsen door een vakman.

schuifpoort 3a

Kom eens langs of vraag naar de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact op met ons of kom gewoon langs zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

 

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

 

Verschillende soorten sierpoorten

Naast schuifpoorten verzorgen we de levering en plaatsing van:

Diensten Moman Hekwerk

Naast poorten verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur