Pagina wordt geladen ...

Draaipoorten

Op zoek naar een mooie draaipoort voor in het prachtige sierhekwerk om de tuin? Dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres. Wij leveren al meer dan 10 jaar hekwerken en poorten in heel Noord-Nederland.

Uiterlijk draaipoort

Een draaipoort kan zijn uitgevoerd in elk soort hekwerk, van sierhekwerk tot gaashekwerk. De naam draaipoort zegt dan ook meer over de functie en werking dan over het uiterlijk van de poort. Ze kunnen in alle maten en kleuren worden geleverd, passend bij het hekwerk wat er al staat of tegelijker tijd wordt besteld. Je ziet vaak dat een draaipoort vaak dubbel is uitgevoerd; twee poorten die naar elkaar toe draaien. Een draaipoort hoeft ook niet altijd in een hekwerk zijn opgenomen. Het ziet er heel stijlvol uit wanneer de poorten tussen twee gemetselde kolommen zijn geplaatst.

Functie draaipoort

De functie van een draaipoort is heel divers en afhankelijk van de plaats van de poort. Maar één ding blijft gelijk: een draaipoort sluit de toegang af tot de oprit, tuin of erf zodat ongewenst bezoek niet zomaar binnenwandelt.

draaipoort 1

Ook voorkom je het tegenovergestelde; je voorkomt dat de kinderen of huisdieren plotseling de weg op kunnen rennen. Een draaipoort wordt vaak gebruikt om de oprit af te kunnen sluiten door deze dubbel uit te voeren. Zo kun je een breed pad met twee relatief kleinere poorten makkelijker afsluiten. Twee kleinere poorten nemen ook minder ruimte in bij het openen dan één grote poort. Hier moet je altijd rekening mee houden.

Hoe hoger een draaipoort is uitgevoerd hoe beter de bescherming van jouw eigendommen. Vooral als de poort ook nog eens aan de bovenkant is afgewerkt met bijvoorbeeld punten of doorlopende spijlen.

Zijn er speciale eisen waar een draaipoort aan moet voldoen?

Hier gelden in principe dezelfde eisen als bij een hekwerk;

 • Kwaliteit gecoate onderdelen; verzinkt, één of twee lagen poeder coating
 • Eventuele lasverbindingen; glad en waar mogelijk weggepoetst
 • Fundering staanders; verlengde palen in beton gestort
 • Leverbare poorten; breedte, hoogte, wel- of niet geautomatiseerd enz.
 • Afwerking bovenop; punten, doorlopende spijlen enz.
 • Kwaliteit bevestigingsmiddelen; rvs bouten en moeren
 • Leverings- en Garantievoorwaarden; 5 jaar op coating en fabricagefouten inclusief betonnen funderingen

Heel belangrijk is de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Deze moeten van de beste kwaliteit zijn;

 • rvs
 • robuust
 • scharnier ijzer verzinkt
 • slotkast aluminium met rvs-binnenwerk

Deze materialen beschermen de poort en het slot tegen alle weersomstandigheden. Ze voorkomen dat je het slot al na een paar jaar moet vervangen.

Een aparte kleur op de draaipoort?

Geen probleem, welke kleur je ook kiest (RAL-kleuren), wij zorgen dat de poort die kleur krijgt. Of het nu past bij de rest van het hekwerk of niet, dat is geheel aan jou. Hou er wel rekening mee dat de niet-standaardkleuren niet bij de prijs is inbegrepen. Standaardkleuren:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs
 • Grachtengroen (donkergroen)

Mag een draaipoort elke hoogte hebben?

De hoogte van de draaipoort is mede afhankelijk van de functie van de poort. Een draaipoort in het hekwerk om een bedrijfsterrein zal even hoog moeten zijn dat het hekwerk en zijn voorzien van bijvoorbeeld punten.

draaipoort 2

Over de hoogte van een hekwerk zijn in het Burgerlijk Wetboek regels opgenomen waarin wordt aangegeven wat de maximale hoogte mag zijn aan de achterkant van een woning (200 cm) en de voorkant (100 cm). Gemeentelijke regels kunnen daarvan afwijken, evenals de regels voor bedrijventerreinen. Informeer hierna bij jouw gemeente om problemen te voorkomen. Lees het artikel Hekwerken en regelgeving voor meer informatie.

Wie en wat is Moman Hekwerk?

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Al meer dan 10 jaar leveren wij Industriehekwerken, staafmatten, sierhekwerken en poorten in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 2400 hekwerken geplaatst. Wij zijn zo goed omdat:

 • Geen overheadkosten dus lagere productiekosten
 • Direct contact met de eigenaar
 • Altijd snelle service
 • Wij geven 5 jaar garantie op coating en fabricagefouten

Draaipoort laten plaatsen

Het plaatsen van een draaipoort moet goed gebeuren net als het hekwerk zelf. Je wilt niet alleen de beste kwaliteit van het materiaal maar van al het geleverde! Dus ook de plaatsing kan het best gebeuren door onze vakmensen die weten wat ze doen. Ze hebben niet voor niets jarenlange ervaring met het plaatsen van hekwerken en poorten. Voordat wij enig hekwerk (en/of poort) gaan plaatsen hebben vooraf contact met jou. Voordat we een offerte kunnen opstellen willen we weten:

 • Soort hekwerk en poort
 • Doel van het hekwerk: voldoet de gekozen soort of stijl aan het doel wat je voor ogen hebt.
 • Hoogte: hoogte van de poort?
 • Kleur: welke kleur moet de poort krijgen? Niet-standaardkleuren mogelijk tegen meerprijs.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Wij kunnen het ook voor je doen.
 • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

Wanneer alles duidelijk is en in de offerte is opgenomen krijg je de uiteindelijke offerte; pas wanneer je die hebt goedgekeurd, gaan we over tot levering en plaatsing. Hierna gaan we afspraken maken over de plaatsing en levering wat, afhankelijk van de voorraad, binnen enkele dagen tot maximaal 6 weken kan zijn.

Wil je het hekwerk en de poort zelf plaatsen?

Wanneer je, als echte doe-het-zelver, de draaipoort zelf wilt gaan plaatsen is dat geen probleem. We zijn altijd bereid te advies te geven en jouw vragen te beantwoorden mocht iets niet helemaal duidelijk zijn. Het materiaal zelf kunnen wij bezorgen maar je mag het ook zelf halen. Ook dit en alle andere zaken zetten we in de offerte zodat alles duidelijk is en er geen onverwachte kosten achteraf zijn.

Bestel of kom eens langs

Neem contact op met ons of kom gewoon langs zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

 

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

 

Verschillende soorten sierpoorten

Naast draaipoorten verzorgen we de levering en plaatsing van:

Diensten Moman Hekwerk

Naast poorten verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur