Pagina wordt geladen ...

Voordelen en nadelen automatische poort

Wat is een automatische poort?

Wat wordt er precies verstaan onder een automatische poort? Automatische poorten zijn poorten die via een elektromechanisch systeem open en dichtgedaan kunnen worden. De automatische poort kan hierbij bediend worden via een rechtstreekse bediening per knop of via afstandsbediening. Verder zijn er nog automatische poorten die werken via sensoren of bijvoorbeeld camera's. Wanneer je met de auto komt aanrijden gaan de toegangspoorten - omdat ze de auto herkennen - automatisch open. Dit systeem wordt in het jargon wel een volautomatische toegangspoort genoemd.

automatische poort openen met zender

Wat zijn de voordelen en nadelen van een automatische poort?

Automatische poorten hebben flink wat voordelen. In de eerste plaats natuurlijk het gebruiksgemak. Bij een automatische poort hoef je niet de auto of vrachtwagen uit om de poort handmatig te openen, want dit gaat automatisch. Dat kan dus zijn door een knop in te drukken, de poort op afstand te bedienen of door het gebruik van sensoren.

In de tweede plaats beschermt een automatische poort prima tegen inbraken. Met zo'n poort voorkom je dat ongewenste gasten op jouw (bedrijfs)terrein of bij jouw woning kunnen komen. Dit komt de veiligheid natuurlijk ten goede.

Een ander voordeel van automatische poorten, het derde, is dat deze - als je kiest voor een schuifpoort - weinig ruimte in beslag neemt. De poort schuift horizontaal in en uit en hoeft niet opengeklapt te worden. Daardoor heb je minder ruimte nodig om jouw terrein, of het nu een grote tuin betreft of jouw bedrijfsterrein, veilig af te sluiten.

Ten vierde staat een poort stijlvol en luxe. Als eigenaar geef je hiermee een signaal af. Niet alleen veiligheid vind je belangrijk, maar ook de uitstraling van jouw bedrijf, woonperceel of tuin doet ertoe! Ten slotte heb je veel keuze als het aankomt op soorten automatisch poorten. Qua materialen en stijlen zijn er tal van opties mogelijk.

Het enige nadeel van een automatische poort is misschien de prijs, maar dat is logisch daar een automatische poort nu eenmaal meer (speciale) onderdelen heeft.

Voorbeelden hoe je een automatische poort kunt gebruiken

De hekwerken, automatische en volautomatische poorten van Moman Hekwerk kunnen op diverse manieren worden gebruikt. Zo kun je kiezen voor automatische hekken van hout of aluminium rond jouw tuin. Een perfecte manier om de tuin, zeker als het een grote tuin betreft, toegankelijk te maken als je bijvoorbeeld met een auto en aanhangwagen het terrein op moet.

Ga je op vakantie, dan sluit je het hekwerk veilig af. Sterke metalen hekken met hoge spijlen zijn perfect voor gebruik op bedrijventerreinen en bij fabrieken. Je wilt immers niet dat onverlaten kunnen inbreken? Hierbij zijn er mogelijkheden om voor schuifhekken te kiezen, maar ook kun je een automatische knikpoort neerzetten - daarbij vouwt het hek als het ware in elkaar - of kiezen voor een hek of schuifsysteem dat verticaal opengaat, zoals bij carports.

Er zijn dus veel opties mogelijk qua gebruik van automatische poorten. Bij Moman Hekwerk is jouw wens onze leidraad. Bij ons is dan ook vrijwel niets onmogelijk op het gebied van automatische poorten.

Het belang van een goede poort

Het belang van een goed werkende poort staat buiten kijf. Veiligheid staat hierbij voorop. Moman Hekwerk biedt alleen poorten aan die aan de strengste veiligheidseisen qua materiaalsoort, ontwerp en bediening voldoen, zodat je als gebruiker op de automatische poort kunt vertrouwen en deze veilig kunt gebruiken.

Zowel klassieke als moderne automatische hekwerken verkrijgbaar

Bij Moman Hekwerk kun je voor alle typen en stijlen automatische poorten terecht. Of je nu houdt van een klassieke stijl met ornamenten of van een strak en modern ontworpen automatisch hekwerk: er is bij Moman Hekwerk keuze in overvloed. Bekijk nu alle mogelijkheden via onze website of kom langs in onze showtuin. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met ons.

Lees ook:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur