Pagina wordt geladen ...

Looppoorten

Speciale looppoorten, in alle soorten en maten, kun je bij Moman Hekwerk in Geesbrug bestellen. We zijn de hekwerkspecialist in het noorden van Nederland. Bezoek ons showterrein voor inspiratie!

Wat is een Looppoort?

De naam zegt het al; looppoort, poort om door te lopen dus niet met een voertuig. Een echte looppoort is ook niet breed genoeg voor een voertuig. Het is bedoeld als personendoorgang in het hekwerk of andere omheining van tuin of erf.

looppoort 1

Een tuinpoortje is ook een looppoort maar deze wordt vaker als sierpoort aangeduid. Een andere looppoort is de poort die je vaak ziet in een omheining van een bedrijfsterrein. De poort heeft dan ook een echte beveiligingsfunctie en vaak voorzien van punten of iets dergelijks bovenop.

Soorten looppoorten

Een looppoort kan zijn uitgevoerd in elke soort hekwerk, van sierhekwerk tot gaashekwerk. Ook elke maat is mogelijk. Bijna alle looppoorten van Moman Hekwerk worden op maat gemaakt. Je laat de looppoort een geheel vormen met de rest van de omheining om een fraai beeld te creëren maar dat is natuurlijk niet verplicht. Je kunt bepaalde soorten hekwerk heel goed combineren met elkaar zonder afbreuk te doen aan het gehele beeld.

Looppoort voor de veiligheid

Veiligheid is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar juist ook voor anderen. Je wilt dat jouw honden veilig buiten kunnen lopen zonder dat ze de straat op kunnen. Een kleine (sier)looppoort is dan de oplossing. Ook voorkom je zo dat de bal van de kinderen niet zo snel de straat oprolt. Een andere toepassing die je veel ziet is een looppoort naast de grotere toegangspoort van een bedrijventerrein.

looppoort 2

De looppoort zorgt ervoor dat personen langs die weg gaan en niet samen met voertuigen door de grote draai- of schuifpoort. Het is dan wel belangrijk dat dit duidelijk moet zijn aangegeven en de looppoort moet dan natuurlijk niet op slot zitten. Een looppoort kan wat dat betreft ook een elektronisch slot hebben die zonder sleutel maar wel met een magneetkaart, key-tag of iets dergelijks, eenvoudig kan worden ontgrendeld.

Welke eisen stel je aan een looppoort?

Afhankelijk van de functie stel je bepaalde eisen aan de looppoort. Is de poort echt om te voorkomen dat je ongewenst bezoek krijgt, dan moet het een goed slot hebben. Daarnaast moet worden voorkomen dat men gemakkelijk over de poort kan klimmen door bijvoorbeeld punten op de poort te laten zetten. Heeft de looppoort alleen de functie om de tuin af te kunnen sluiten, dan hoeven (en mogen) er geen punten op te zitten. Goed hang- en sluitwerk is dan voldoende. Verder moet de poort natuurlijk voldoen aan dezelfde eisen als die van het eventuele hekwerk ernaast:

 • Kwaliteit gecoate onderdelen; verzinkt, één of twee lagen poeder coating
 • Eventuele lasverbindingen; glad en waar mogelijk weggepoetst
 • Fundering staanders; verlengde palen in beton gestort
 • Elektronische vergrendeling mogelijk?
 • Afwerking bovenop; punten, doorlopende spijlen enz.
 • Kwaliteit bevestigingsmiddelen; rvs bouten en moeren
 • Leverings- en Garantievoorwaarden; 5 jaar op coating en fabricagefouten inclusief betonnen funderingen

Met betrekking tot het hang- en sluitwerk mag je het volgende eisen:

 • rvs
 • robuust
 • scharnieren ijzer verzinkt
 • slotkast aluminium met rvs-binnenwerk

Wij gebruiken alleen de beste materialen en zorgen zo dat deze onderdelen altijd goed bestand zijn tegen weersinvloeden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat een slot al na een jaar moet worden vervangen door roestwerking.

Zijn looppoorten alleen in standaardkleuren verkrijgbaar?

Wanneer je een looppoort tussen twee muren wilt plaatsen wil je wel een passende kleur en niet vastzitten aan de standaardkleuren. Dat is ook niet nodig want wij kunnen elke RAL-kleur op de poort aanbrengen (tegen meerprijs) naast de volgende standaardkleuren:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs
 • Grachtengroen (donkergroen)

Dus wil je een mooie donkerblauwe kleur omdat dit fraai staat bij de rest, dan is dat geen enkel probleem. Vraag naar de mogelijkheden.

Over de hoogte van een looppoort

De hoogte van een looppoort is afhankelijk van de functie en kan eigenlijk elke hoogte krijgen die je wilt zolang het constructief verantwoord is. Een looppoort is echter meestal onderdeel van een erfafscheiding en de hoogte daarvan is wel gehouden aan enkele regels die zijn opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Namelijk aan de achterzijde van een woning bijvoorbeeld, mag een erfafscheiding maximaal 200 cm hoog zijn. Aan de voorkant is dat 100 cm. De looppoort zal dan ook niet hoger mogen zijn dan de rest van de omheining. Informeer vooraf bij jouw gemeente wat de exacte regels zijn want gemeentelijke verordeningen kunnen en mogen afwijken van de gestelde regels. Ook voor bedrijventerreinen kunnen andere regels gelden. Lees voor meer informatie Hekwerken en regelgeving.

Moman Hekwerk is

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Al meer dan 10 jaar leveren wij Industriehekwerken, staafmatten, sierhekwerken en poorten in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 2400 hekwerken geplaatst. Wij zijn zo goed omdat:

 • Lagere productiekosten door ontbreken van overheadkosten
 • Je hebt altijd direct contact met de eigenaar
 • We leveren altijd snelle service
 • Wij geven 5 jaar garantie op coating en fabricagefouten

Plaatsen van een looppoort

Je zult begrijpen dat het plaatsen van een looppoort goed moet gebeuren. Vooral als het gaat om de beveiliging van het erf of bedrijfsterrein. Daarom laat men het plaatsen meestal over aan ons omdat wij de kennis en de ervaring hebben. Onze vakmensen weten wat ze doen en hebben voor elk probleem een oplossing als die er mocht zijn want de voorbereiding is grondig. We komen daarom ook niet vaak voor verrassingen te staan bij het plaatsen. Voordat wij enig hekwerk (en/of poort) gaan plaatsen willen we weten:

 • Soort hekwerk en poort
 • Doel van het hekwerk: voldoet de gekozen soort of stijl aan het doel wat je voor ogen hebt.
 • Hoogte: hoogte van de poort?
 • Kleur: welke kleur moet de poort krijgen? Niet-standaardkleuren mogelijk tegen meerprijs.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Wij kunnen het ook voor je doen.
 • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

Pas wanneer we alle benodigde informatie hebben, kunnen we een goede en transparante offerte opmaken en ook pas wanneer jij die hebt goedgekeurd, gaan we aan de slag. We maken afspraken over de leveringen en de plaatsing die vaak binnen enkele dagen maar maximaal 6 weken na goedkeuring van de offerte, kan plaatsvinden.

Wil je het hekwerk en de poort zelf plaatsen?

Je mag de looppoort en eventuele hekwerk ook zelf plaatsen. We zijn altijd bereid te advies te geven en jouw vragen te beantwoorden mocht iets niet helemaal duidelijk zijn. Je kunt het materiaal zelf halen maar bezorging is ook mogelijk. Dit en alle andere zaken worden vooraf in de offerte opgenomen zodat nergens onduidelijkheid kan ontstaan.

Kom eens langs of vraag naar de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact op met ons of kom gewoon langs zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

 

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

 

Verschillende soorten sierpoorten

Naast looppoorten verzorgen we de levering en plaatsing van:

Diensten Moman Hekwerk

Naast poorten verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur