Pagina wordt geladen ...

Hekwerk als tuinafscheiding; de voor- en nadelen

Denk je eraan om een hekwerk als tuinafscheiding neer te zetten? Een mooi hekwerk kan een aanwinst zijn voor jouw tuin en woning. Daarnaast heeft zo’n tuinafscheiding nog meer voordelen. Een hekwerk heeft echter ook enkele nadelen, maar dat geldt voor bijna alles. In dit blog kun je lezen wat de voor- en nadelen zijn van een hekwerk als tuinafscheiding.

De voordelen van een hekwerk als tuinafscheiding

Wil je jouw tuin voorzien van een hekwerk als tuinafscheiding? Dit heeft enkele duidelijke voordelen. We zetten ze voor jou op een rij:

Veiliger wonen door een hekwerk

Een hek rond jouw tuin zorgt ervoor dat het huis en alle bezittingen om het huis beter beveiligd zijn tegen diefstal. Een hekwerk van metaal zorgt onmiddellijk voor afschrikking bij dieven. Ze gaan hierdoor liever naar een woning waar minder hindernissen aanwezig zijn. Het hekwerk werkt dus afschrikkend en het zorgt bij de bewoners voor een beschermd en veilig gevoel.

Met een goed beveiligd hekwerk krijg je korting op de inboedelverzekering

Als je een hekwerk hebt laten neerzetten met het doel om het huis te beveiligen, dan kun je bij veel verzekeraars korting krijgen op de inboedelverzekering. Het hekwerk moet dan wel aan vastgestelde eisen voldoen. Je kunt dan denken aan het materiaal van het hek, de hoogte en wat van voor hang- en sluitwerk er gebruik is gemaakt.

De bond voor verzekeraars heeft een lijst met eisen samengesteld in samenwerking met de politie. Het hekwerk dient aan een bepaald minimum aan eisen te voldoen om de korting te krijgen. Ook wordt er naar de postcode van jouw woonadres gekeken. Zo kan er een indicatie worden gedaan van de waarde van de inboedel en de risico’s op inbraak. Een goed hekwerk is een onderdeel van de lijst met eisen.

Een mooie en duidelijke tuinafscheiding

Als je een hekwerk als tuinafscheiding laat plaatsen, dan is het duidelijk voor buren en buitenstaanders waar de grenzen van jouw erf zijn. Je schermt je tuin ermee af van ongewenste indringers zoals honden of katten. Bovendien ben je vrijer om de tuin op jouw manier in te richten.

Een hekwerk als tuinafscheiding is een aanwinst voor de gehele woning

Het is een droomwens van velen; een mooie woning met een fraai hek om de tuin heen. Het best kun je ervoor kiezen om de stijl van het hek te laten bepalen door de stijl van de woning. Om het erf van een modern huis kun je het best een modern hekwerk plaatsen. Heb je een oude woning? Kies dan voor een mooi sierhekwerk!

Ruime keus aan hekwerken

Er bestaan veel verschillende soorten hekwerken. Het wordt daarom nog een zoektocht als je een hekwerk wilt laten plaatsen. Je kunt je keus niet alleen laten bepalen door de stijl, maar ook de functie en de mate van onderhoud kunnen bepalend zijn.

Een hekwerk van metaal is zeer duurzaam

Een houten hekwerk heeft veel onderhoud nodig. Zo dient het regelmatig geverfd te worden en hout gaat nu eenmaal minder lang mee dan metaal.

Voor- en nadelen van een hekwerk

Hekwerk als tuinafscheiding; de nadelen

Helaas zitten er ook nadelen aan een hekwerk als tuinafscheiding, het zijn er echter maar een paar. Wil je een hekwerk plaatsen om jouw tuin, houdt dan rekening met de volgende nadelen:

Een afscheiding kan voor een opgesloten gevoel zorgen

Als je een hekwerk laat plaatsen die hoofdzakelijk veiligheid als doel heeft, dan kan het hekwerk nog wel eens overweldigend zijn. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je opgesloten zit in huis. Gelukkig is hier een oplossing voor. Je kunt namelijk hekwerken in een bepaalde kleur bestellen. Als je bijvoorbeeld voor groen kiest, dan zal het hek veel minder opvallen. Het hek zal als het ware opgaan in de kleuren van alle struiken en planten in de tuin. Je kunt het hek ook minder laten opvallen door veel struiken in de tuin te planten.

Verminderde toegang tot het huis

Ook voor jezelf wordt de toegang tot de tuin en het huis verminderd. Je zult er dus rekening mee moeten houden dat er bepaalde toegangspoorten of hekken zullen komen. Een goede poort is net zo belangrijk voor de beveiliging als het hekwerk. Ook hierin heb je zeer veel keus, zoals draaipoorten, sierpoorten of schuifpoorten. Je kunt bovendien kiezen voor automatische poorten. Heel handig als je met de auto aan komt rijden, deze opent vanzelf met een handzender.

Hekwerk onderhoud

Metalen hekwerken zijn voorzien van een coating. Goede hekwerken hebben vaak meerdere lagen, waardoor deze coating heel lang meegaat. Helaas zijn niet alle hekwerken even goed en zullen ze soms enig onderhoud vragen. Je zult het hek dan moeten voorzien van een nieuwe laag coating.

 

Neem direct contact met ons op

Wil je een hekwerk als tuinafscheiding plaatsen? Moman Hekwerk biedt gegarandeerde vakmanschap in elke stijl die jij wenst. Zo kun je bij ons terecht voor alle soorten hekwerken zoals sierhekwerken, spijlhekwerken, poorten en gaashekwerken.

Voor welk doel jouw hekwerk ook bedoeld is, wij ontwerpen én plaatsen het in heel Nederland! Al onze hekwerken worden door leveranciers vervaardigd en zijn van hoge kwaliteit. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Andere blogs lezen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur