Pagina wordt geladen ...

Inbrekers buiten de deur houden met tuinpoort en hekwerk

Een woning is een plek waar we ons terug kunnen trekken uit de drukke samenleving. Daar kunnen we helemaal tot rust komen, onszelf zijn en we voelen er ons meestal veilig. Dit gevoel van veiligheid kan echter verstoord worden, bijvoorbeeld als er regelmatig ingebroken wordt in de buurt. Helaas gebeurt dit nog best regelmatig. Het is daarom logisch dat veel mensen er alles aan doen om te voorkomen dan ongewensten op hun erf of in hun huis kunnen komen.

Dit kun je onder andere doen door jouw tuin te beveiligen. Wil jij jouw gevoel van veiligheid in en rond jouw woning vergroten? In dit blog kun je lezen hoe je jouw tuin en woning kunt beveiligen.

Hoe kun je jouw tuin beveiligen?

Er zijn meerdere manieren om een tuin te beveiligen. Zo is het belangrijk om te zorgen dat de tuin goed verlicht is. Een goed verlichte tuin maakt het veel minder aantrekkelijk voor inbrekers om zich naar het huis te begeven. Daarnaast zou je natuurlijk kunnen kiezen voor een beveiligingssysteem. De basis licht echter bij het afbakenen van jouw erf. Door dit te doen zorg je voor een zichtbare scheidslijn tussen de openbare weg en jouw bezit. Hiermee verduidelijk je tot waar mensen mogen komen en waar de grond van de bewoners begint.

Een afscheiding aan de voorkant van een woning mag niet te hoog zijn, maar voor de achterzijde van een tuin kiezen veel mensen voor een schutting. Dit heeft voordelen op gebied van privacy en het lijkt een perfecte barrière, maar het heeft ook nadelen. Het zorgt er namelijk voor dat inbrekers direct uit het zicht zijn wanneer ze over de schutting heen klimmen. Buren en voorbijgangers kunnen niets zien van eventueel verdacht gedrag. Een tuin met een schutting is daarom al snel een perfecte locatie voor inbrekers. Gelukkig bestaat er wel een goede oplossing om inbrekers buiten de deur te houden.

Inbrekers buiten de deur houden met tuinpoort en hekwerk

De functie van een goed hekwerk bij het weghouden inbrekers

Wil jij jouw tuin optimaal beveiligen? Je kunt het best inbrekers buiten de deur houden met een hekwerk en tuinpoort. Een goed hekwerk vormt een lastige barrière om te nemen. Dat komt omdat bepaalde hekwerken moeilijk te beklimmen zijn. Daarnaast kun je door een hekwerk gewoon heen kijken. Mochten inbrekers op één of andere wijze over het hek weten te klimmen, dan zullen ze in ieder geval zichtbaar zijn in de tuin.

Omstanders of buren kunnen de inbreker(s) zien, een indringer is hier zich terdege bewust van. Dat maakt het minder aanlokkelijk om voor jouw erf of woning te kiezen. Een goed hekwerk is bovendien van zeer sterk materiaal gemaakt. De spijlen van de hekwerken zijn bijna niet te verbuigen of open te knippen.

Hekwerken waar inbrekers niet overheen kunnen klimmen

Sommige hekwerken zijn erg lastig te beklimmen. Dat komt doordat ze gemaakt zijn van horizontale metalen spijlen of lamellen. Je kunt daar moeilijk op klimmen, omdat de spijlen glad zijn en je kunt nergens je voet op plaatsen om jezelf omhoog te duwen. Daarnaast kunnen de hekwerken voorzien worden van scherpe punten aan de bovenzijde. Dit maakt het nog lastiger voor een indringer om over het hekwerk te komen.

Afsluiten met een poort

Om jouw tuin te beveiligen heb je ook een goede poort nodig. Zonder poort heeft een hekwerk namelijk geen nut. Bij Moman Hekwerk kun je kiezen uit twee types: Een enkele poort en een dubbele poort. Deze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Verschillende soorten hekwerken

Wil je inbrekers buiten de deur houden? Dan kun je kiezen uit de volgende hekwerken:

  • Spijlenhekwerk;
  • Lamellen hekwerk;
  • Sierhekwerk;
  • Enkelstaafmat;
  • Dubbelstaafmat;
  • Gaashekwerk.

Al deze hekwerken vormen een duidelijke barrière tussen jouw erf en de openbare weg.

Inbrekers buiten de deur houden met tuinpoort en hekwerk: Dit kan Moman betekenen!

Wil je inbrekers buiten de deur houden met een tuinpoort en hekwerk? Dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres! Wij zijn specialist in het leveren en plaatsen van hekwerken en tuinpoorten, wij doen dit namelijk al meer dan 10 jaar. Wil jij jouw tuin optimaal beveiligen? Wij voorzien je graag van raad en advies.

Het plaatsen van een hekwerk en poort kun je het best overlaten aan vakmensen. Wij voeren het dan ook graag voor jou uit. Op onze site krijg je een mooi beeld van onze producten en alle mogelijkheden. Weet je precies wat je wilt? Vraag dan een offerte aan! Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Kom dan eens bij ons langs, we nemen graag alle opties met je door zodat je een weloverwogen keus kunt maken. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

 

Contact opnemen

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur