Pagina wordt geladen ...

Ballenvanger hekwerk laten plaatsen

Wil je een hekwerk laten plaatsen wat dienst als ballenvanger? Moman Hekwerk is gespecialiseerd in het plaatsen van ballenvanger hekwerken.

Wat is een ballenvanger hekwerk?

Een ballenvanger hekwerk is hekwerk dat rond sportterreinen wordt geplaatst. Denk hierbij maar aan tennisvelden, voetbalvelden, enzovoort. De ballenvanger is dus een beschermingslinie om rondvliegende ballen op het speelterrein te houden. Het zorgt er ook voor dat toeschouwers en omwonenden beschermd worden tegen mogelijk letsel door rondvliegende ballen en vermindert de kans dat ballen verloren gaan of schade veroorzaken buiten het speelveld. Dergelijk hekwerk is een onmisbaar element bij elke balsport. Moman Hekwerk beseft dat en biedt dan ook de mogelijkheid om kwalitatieve ballenvangers te laten plaatsen rond sportterreinen. Wat meer informatie over dergelijk hekwerk is hier dan ook op zijn plaats!

ballenvanger hekwerk

Waarom moet je een ballenvanger laten plaatsen?

Een ballenvanger is qua structuur niet anders dan gewoon hekwerk, met als enige uitzondering dat een ballenvanger hoger is, met als doel hoogvliegende ballen tegen te kunnen houden. Aanvullend zijn ballenvangers vaak voorzien van een net of een specifieke maaswijdte die aangepast is aan de grootte van de bal van de sport waarvoor het hekwerk dient. 

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor een ballenvanger hekwerk:

 • Veiligheid: Een doel van ballenvangers is het verhogen van de veiligheid door te voorkomen dat ballen buiten het speelgebied komen en mogelijk schade of letsel veroorzaken.
 • Kostenbesparing: Het voorkomt het verlies van ballen, wat simpelweg geld bespaart.
 • Esthetiek: Goed ontworpen ballenvanger hekwerken kunnen bijdragen bij aan de professionele uitstraling van het sportterrein.

Voor welke sporten is een ballenvanger geschikt?

Over het algemeen wordt dergelijk hekwerk gebruikt bij sportterreinen voor alle balsporten. Een overzicht van enkele populaire balsporten:

 • Tennis
 • Voetbal
 • Basketbal
 • Baseball

Afhankelijk van de sport zal een ander type hekwerk van toepassing zijn. Zo is degelijk hekwerk bij tennisvelden fijner van structuur, aangezien de ballen ook kleiner zijn dan bij voetbal. Moman Hekwerk biedt voor elke situatie de beste oplossing!

Waar moet je op letten bij de afrastering van het sportterrein?

Het plaatsen van een ballenvanger begint bij het afrasteren van het terrein. Dit werk door een professional laten doen is hoe dan ook aan te raden, aangezien enkel op die manier een duurzaam en kwalitatief resultaat bereikt kan worden. Bepaalde factoren spelen een grote rol bij het afrasteren van het sportterrein. Een overzicht:

 1. De hoogte van het hekwerk: Het spreekt voor zich dat enkel hekwerk dat hoog genoeg is ook echt rondvliegende ballen kan tegenhouden. Bij sporten als tennis zal dat hekwerk doorgaans erg hoog gebouwd worden, maar ook bij basketbal en honkbal is dat het geval.
 2. De afwerking van het hekwerk: Daarbij is ook de afwerking en structuur van het hekwerk erg belangrijk. Eigenlijk kunnen alle types hekwerk gebruikt worden, maar vooral gaashekwerk is erg efficiënt als het gaat om sportterreinen.
 3. Het soort materiaal: Daarbij bestaat hekwerk voor op sportterreinen uit een stevig maar flexibel materiaal. Harmonica gaashekwerk wordt door Moman Hekwerk gebruikt om elk sportterrein doeltreffend af te schermen.

De verschillende soorten ballenvangers

Bij Moman Hekwerk wordt een onderscheid gemaakt tussen twee soorten hekwerk voor sportterreinen.

 • Dubbelstaafmatten hekwerk Dit type hekwerk bestaat uit verschillende rijden verticale staven en twee rijen horizontale staven. Het resultaat is een 'mat' die erg stevig is en toch ietwat flexibel. Zeker in vergelijking met enkelstaafmatten hekwerk is dubbelstaafmatten hekwerk duurzaam en veilig.
 • Hekwerk van gaas Daarbij is ook hekwerk gemaakt van gaas een goede optie. Dit soort hekwerk is iets goedkoper maar wel lichter gebouwd. De perfecte oplossing voor sporten waarbij een kleine, lichte bal wordt gebruikt - zoals tennis of honkbal. Wil je je sportterrein afbakenen met een betrouwbaar, duurzame hekwerk dat ballen veilig houdt waar ze horen? Dan is een ballenvanger hekwerk van Moman Hekwerk de oplossing. Dankzij een uitstekende service kan je zeker zijn van een snelle levering én een professionele installatie van het hekwerk, welk type hekwerk je ook wil!

Hekwerk van Moman Hekwerk

Waarom zou je nu voor dergelijk hekwerk moeten kiezen bij Moman Hekwerk?

 • Kwaliteit en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een goede afscherming van je sportterrein, dan zijn de ballenvangers hekwerken van Moman Hekwerk perfect. Het gebruik van betrouwbare, kwalitatieve materialen garandeert dat je sportterrein optimaal is afgeschermd.
 • Voor elk sportterrein de beste oplossing. Daarbij bestaan er heel wat verschillende soorten ballenvanger hekwerk. Van lage modellen voor een klein sportterrein tot grote, hoge hekwerken, alles kan.

Bekijk ook:

Wil je direct een offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur