Pagina wordt geladen ...

Welke soorten hekwerken zijn er?

Ben je op zoek naar een afscheiding voor jouw erf of tuin? Dan zijn er diverse mogelijkheden, zoals een sfeervol laag hekwerk of een hoge afbakening. Maar hoe weet je nu welk hekwerk het beste bij jouw wensen past? Om je te helpen hebben we een overzicht voor je gemaakt met alle soorten hekwerken, zodat je snel weet wat bij jou past.

Verschillende soorten hekwerken

Niet iedereen heeft dezelfde smaak en dezelfde wensen. Dit maakt de keuze voor een hekwerk dan ook zeer persoonlijk. Misschien ben je op zoek naar een hekwerk om je erf te beveiligen, of misschien wil je je tuin voor de sier afbakenen. Twee verschillende doelen en dus twee verschillende mogelijkheden. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze uit verschillende stijlen, zoals modern of klassiek. Als je op zoek bent naar een hekwerk, dan zijn er de volgende mogelijkheden.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelmaatstaf hekwerk is een type hekwerk dat zeer veelzijdig is en bijna overal ingezet kan worden. Dus of je nu op zoek bent naar een hekwerk om je bedrijventerrein af te zetten of je nieuwbouwhuis van een moderne afscheiding wilt voorzien; een dubbelmaatstaf hekwerk past altijd.

Een dubbelmaatstaf hekwerk is opgebouwd uit drie stalen staven, waarvan één horizontaal en twee verticaal. De uitstraling is strak en modern en geeft duidelijk aan waar de scheidingslijn is tussen de openbare ruimte en jouw tuin of terrein. Een dubbelmaatstaf hekwerk roest niet; het is bestand tegen extreme weersinvloeden.

Welke soorten hekwerk zijn er?

Spijlen hekwerk

Ben je op zoek naar een hekwerk om jouw terrein te beveiligen? Dan is een spijlen hekwerk, ook wel bekend als industrie hekwerk, de perfecte oplossing. Je wilt jouw eigendommen goed beschermen tegen ongewenste indringers, dat begrijpen wij maar al te goed. Een spijlen hekwerk staat bekend om zijn doorlopende spijlen en scherpe punten. Dit maakt het voor indringers zeer uitdagend om jouw erf of terrein te betreden.

Niet alleen is dit hekwerk geschikt voor bedrijven en industrieën. Ook als je jouw huis op een effectieve manier wilt beveiligen, is een spijlen hekwerk een goede keuze. Het geeft je een veilig gevoel tijdens de nacht. Speciaal voor de huiselijke sfeer bestaan er spijlen hekwerken met een woningvriendelijke uitstraling.

Gaashekwerk

Een gaashekwerk is het goedkoopste type hekwerk en zie je vaak terug op boerderijen. Loop je langs een boerderij, dan is de kans groot dat je honderden meters aan gaashekwerk zult zien. Het ziet er qua design simpel uit en het wordt dan ook puur gebruikt om een bepaald stuk grond af te zetten. Schrikdraad is ook gemakkelijk aan te sluiten op een gaashekwerk.

Sierhekwerk

Een sierhekwerk koop je puur voor de uitstraling. Het is dan ook een hek die veelal voor woningen geplaatst wordt, het geeft een stijlvolle uitstraling. Je kunt bij sierhekwerken de keuze maken tussen een moderne uitstraling of een klassieke uitstraling met veel krullen of andere versieringen. Het is een open constructie, maar het geeft toch duidelijk de afscheiding aan van jouw tuin of erf. Een sierhekwerk is makkelijk te onderhouden en is zeer duurzaam. Het enige wat je hoeft te doen is het hek af en toe schoonmaken.

Enkelstaafmat hekwerk

Door de jaren heen is een staafmat hekwerk steeds gewilder geworden. Je kunt hekwerken zowel zakelijk als privé inzetten. Het grootste verschil tussen een dubbelmaatstaf en een enkelmaatstaf hekwerk is dat een enkelmaatstaf hekwerk zowel boven als onder een knik in het hekwerk heeft. Ook zijn de staven iets dunner dan die van een dubbelmaatstaf hekwerk, maar dat is niet erg omdat er en knik in het hekwerk zit.

Een enkelstaafmat hekwerk geeft een open gevoel door de mazen die in het hekwerk zitten. Dit geeft een ruimtelijk gevoel aan de tuin of het erf. Daarnaast is het een vrij stevig hekwerk.

Lamellen hekwerk

De meeste mensen denken bij een hekwerk aan een metalen of houten hek rondom de tuin of het erf. Bij een metalen hekwerk wordt er dan ook snel gedacht aan een sierhekwerk met krullen en andere versieringen. Een lamellen hekwerk kun je het beste vergelijken met een spijlenhekwerk. Een spijlenhekwerk heeft echter ronde spijlen, terwijl een lamellen hekwerk afgewerkt is met platte strippen of lamellen. Deze zijn 10 mm dik en de breedte varieert van 70 mm tot 100 mm.

Welke soorten hekwerk zijn er?

Hekwerk kopen bij Moman Hekwerk

Als je op zoek bent naar een hekwerk specialist, dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres. Onze hekwerken zijn betaalbaar, van de beste kwaliteit en bestand tegen alle Nederlandse weersinvloeden. Wil je meer informatie of ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan eens langs in onze showtuin van 750 m2 in Geesbrug, Drenthe. Een hekwerk is een ideale oplossing als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een stukje privacy en je niet wilt dat andere mensen zomaar je tuin binnen wandelen. Het kan ook zijn dat je een hond hebt en dat je niet wilt dat deze het terrein verlaat. Misschien heb je kinderen en wil je een kindveilige omgeving creëren. Wat de reden ook is, een hekwerk is de ideale oplossing!

Neem direct contact met ons op

Wil je een hekwerk als tuinafscheiding plaatsen? Moman Hekwerk biedt gegarandeerde vakmanschap in elke stijl die jij wenst. Zo kun je bij ons terecht voor alle soorten hekwerken zoals sierhekwerken, spijlenhekwerken, poorten en gaashekwerken.

Voor welk doel jouw hekwerk ook bedoeld is, wij ontwerpen én plaatsen het in heel Nederland! Al onze hekwerken worden door leveranciers vervaardigd en zijn van hoge kwaliteit. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur