Pagina wordt geladen ...

Hekwerk tegen diefstal

Hekwerk tegen diefstal? Een inbraak en diefstal van eigendommen is één van de dingen die je niet wil meemaken. Het kan lang duren voor je daar overheen bent en jij en jouw gezin zich weer veilig voelt in huis. Sommige mensen blijven zich onveilig voelen en verhuizen zelfs in de hoop het te kunnen verwerken en vergeten.

Inbraakpreventie woning

Je kunt veel leed voorkomen door de juiste maatregelen te nemen tegen inbraak. Goedgekeurd hang- en sluitwerk is een eerste vereiste want een inbreker wil zo snel mogelijk binnen kunnen komen. Duurt het te langer dan een paar minuten dan ziet de inbreker er al snel vanaf. Ook een goede (automatische) verlichting in en om het huis en een goede alarminstallatie schrikt criminelen al gauw af. Op de site ‘Maak het ze niet te makkelijk’ van de overheid vind je nog meer handige tips.

Hou er in ieder geval rekening mee dat de meeste inbraken gepleegd worden door gelegenheidsdieven die iets interessants zien liggen of hangen in de woning. Voorkom dat deze criminelen in de verleiding komen door altijd alle waardevolle zaken uit het zicht te houden.

hekwerk tegen diefstal - inbraak

Inbraakpreventie bedrijf

Voor een bedrijf gelden natuurlijk dezelfde regels en eigenlijk nog meer omdat hier ’s nachts meestal niemand aanwezig is. Vooral hier is een alarminstallatie aan te bevelen.

Tuin en bedrijfsterrein

Voor de tuin en het bedrijfsterrein is het niet veel moeilijker en eigenlijk ook weer logisch. Want ook hier moet je allereerst zorgen voor goede automatische verlichting en heel belangrijk, goed hekwerk!

Hekwerk tegen inbraak

Welk hekwerk moet je dan nemen om te voorkomen dat een dief jouw tuin in of bedrijfsterrein op komt. Zorg ervoor dat het hekwerk stevig en robuust is en niet met eenvoudig gereedschap is te vernielen. In een gaashekwerk kan gemakkelijk een gat worden geknipt met een betonschaar. Heb je een gaashekwerk rondom de tuin of bedrijfsterrein, zorg dan voor goede verlichting en/of alarminstallatie. Voor een stevig hekwerk kun je beter kiezen uit een spijlenhekwerk, industriehekwerk of een sierhekwerk die hoog genoeg is, minimaal 2 meter.

Boven op deze hekwerken moeten ook de nodige belemmeringen zijn aangebracht waardoor een crimineel er niet overheen kan klimmen zonder de kans op zich te verwonden. Wanneer de spijlen zijn gepunt zal een inbreker wel twee nadenken voor er overheen te klimmen en hetzelfde geldt voor de sierpijlpunten op een sierhekwerk. Ook moeten de spijlen van het hekwerk dicht genoeg op elkaar staan dat ook een magere inbreker zich er niet tussendoor kan wringen.

Poorten tegen inbraak

De in het hekwerk opgenomen toegangspoorten moeten voorzien zijn van deugdelijk hang en sluitwerk. Een poort mag niet zomaar even uit de ophanging kunnen worden gehaald en het slot moet tegen een stootje kunnen. Automatische of elektrische sloten zijn handig omdat ze op afstand kunnen worden bediend en ook niet te openen zijn wanneer de stroom uitvalt.

Voorbeelden van goed hekwerk tegen diefstal

Spijlenhekwerk met punten

Spijlenhekwerk met punten

Klassiek hekwerk met pijlpunten

Klassiek hekwerk met pijlpunten

Modern hekwerk met gepunte spijlen

Modern hekwerk met gepunte spijlen

Keuze maken

Laat je eens voorlichten door ons over de mogelijkheden van een hekwerk voor een tuin of bedrijventerrein tegen diefstal. We komen altijd bij je langs om de situatie ter plekke te bekijken.

Over Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur