Pagina wordt geladen ...

Hek op muurtje laten plaatsen

Wil je een sierhekwerk, niet een traditioneel hekwerk, maar wel een hekwerk wat past bij jouw woning en tuin? Dan kun je het nieuwe hekwerk op een muurtje plaatsen. Een hekwerk hoeft namelijk niet altijd in de grond te staan, want je kunt bijna elk hekwerk op een muurtje plaatsen.

Hek op muurtje laten plaatsen

Hekwerk op muurtje

Een hek op een muurtje lijkt elegant en stoer tegelijk. Elegant omdat je het vaak bij grotere huizen en tuinen ziet en stoer omdat het muurtje onder het hek het geheel een robuuste uitstraling geeft. Een hek op een muurtje kan jouw woning een hele andere uitstraling geven dan voorheen. Een hek op een muurtje kan daarnaast meerdere voordelen hebben:

  • Je voorkomt dat dieren onder het hek doorgraven.
  • Het voorkomt dat grond uit jouw tuin spoelt.
  • Je houdt water en andere vervuiling tegen.
  • De onderkant van het hek wordt minder snel vuil.
  • Het hekwerk beschadigt minder snel aan de onderkant.

Plaatsen hek op muurtje

Je kunt bijna elk type hekwerk op een muurtje plaatsen, want het belangrijkste is wat jij leuk vindt. Het is wel van belang bij de keuze van het soort hekwerk dat wij de staanders goed kunnen vastzetten. De staanders van het hekwerk kunnen een voetplaat hebben die we met roestvast stalen bouten vastzetten in het muurtje. Een andere mogelijkheid is het in beton zetten van de staanders, waarvoor wij eerst gaten in het muurtje boren die groot genoeg zijn voor de staanders. Voor het vastzetten kunnen wij ook zogenoemde chemische ankers gebruiken.

Het is verstandig de wijze van montage vooraf te bespreken wanneer het muurtje er nog niet staat. Een bestaand muurtje moet voldoende stevigheid hebben en mag niet beschadigd zijn. Te oude muren kunnen een probleem geven wanneer we daar gaten in boren. Wij komen daarom altijd bij jou kijken om de mogelijkheden te bespreken.

hekwerk op muurtje

Hekwerk tussen kolommen

In plaats van staanders kun je ook gemetselde kolommen gebruiken. Hoe mooi zal dat lijken! Het is natuurlijk meer werk, maar dan heb je ook echt iets moois om jouw tuin of woning en het geeft alles een uniek uitstraling. Het hekwerk plaatsen wij met speciale beugels aan de kolommen.

Welk hekwerken kunnen op een muur?

Denk hierbij aan:

  • Spijlenhekwerk
  • Klassiek sierhekwerk
  • Modern sierhekwerk
  • Dubbelstaafmat
  • Gaashekwerk

Moman Hekwerk plaatst hekwerk op het muurtje het voor jou.

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur