Pagina wordt geladen ...

Lamellen hekwerk horizontaal

Wanneer je iets speciaals zoekt als hekwerk rond jouw tuin, erf of oprit, dan is een lamellen hekwerk iets voor jou. Van alle soorten metalen hekwerken vormt het lamellen hekwerk een aparte soort. Je ziet ze steeds vaker, omdat ze een bepaalde uitstraling hebben. Wij leveren lamellen hekwerken en plaatsen deze vakkundig en snel in heel Nederland.

lamellen hekwerk horizontaal

Lamellen hekwerk: wat is dat eigenlijk?

Een lamellen hekwerk kun je vergelijken met een spijlenhekwerk, welke ronde spijlen heeft met een grote tussenruimte. Een lamellen hekwerk heeft echter platte kokers van een bepaalde dikte (max. 10 mm) en een breedte die kan variëren van 70 tot 100 mm. Daarnaast is de tussenruimte vaak veel kleiner dan die van de spijlen van een spijlenhekwerk. Op afstand lijkt een lamellen hekwerk vaak van hout te zijn gemaakt door de dikte en breedte van de lamellen. Vandaar dat men deze hekwerken ook wel hekwerk met houtlook noemt.

Een lamellen hekwerk heeft een tijdloze, robuuste en strakke uitstraling en doet het goed in een landelijke omgeving, maar net zo goed bij een woning in een woonwijk. Een lamellen hekwerk is wat anders dan een strippen hekwerk, waarvan de elementen uit veel dunnere massieve strippen bestaan.

lamellen hekwerk horizontaal schuifpoort

Horizontaal lamellen hekwerk

De lamellen kunnen horizontaal en verticaal geplaatst zijn in de hekwerkelementen, waarbij horizontale lamellen een hele andere aanblik geven. Horizontale lamellen laten het hekwerk breder en lager lijken dan verticaal geplaatste lamellen. Bij verticale lamellen lijkt het hekwerk juist hoger en een poort smaller. Lamellen hekwerken houden ongewenste gasten uit de tuin en voorkomen dat de kinderen of huisdieren de straat oplopen. Hierbij is echter de tussenruimte wel van belang. Horizontale lamellen nodigen veel sneller uit om in te klimmen dan verticaal geplaatste lamellen. Om kleine kinderen van de straat te houden is een horizontaal lamellen hekwerk dan ook niet echt geschikt.

Ga naar lamellen hekwerk laten plaatsen voor meer informatie.

Poorten in lamellen hekwerk horizontaal

Je kunt bij ons voor elk soort hekwerk een bijpassende poort laten maken en dat precies op maat, want niet elke oprit is even breed. Wil je alleen een poort op de oprit of ook een tuinpoort of alleen een looppoort? Geen probleem, jij bepaalt welk soort poort je waar wilt hebben en wij komen altijd bij jou langs om ter plekke de mogelijkheden te bespreken. Wij zullen je dan ook op de mogelijkheid wijzen om een poort elektrisch bedienbaar te maken, kinderveilige sloten te plaatsen en nog veel meer.

Wil je meer weten, ga dan naar automatische poorten.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur