Pagina wordt geladen ...

Lamellenbalustrade past uitstekend op balkon en dakterras

Wist je dat lamellen niet alleen binnenshuis zijn te gebruiken maar ook buitenshuis als balustrade? Een lamellenbalustrade zoals een hekwerk van lamellen ook wel wordt genoemd, is bijvoorbeeld prima geschikt voor op een balkon.

Wat is een balustrade?

In balustrade zit het woord balusters verscholen. Dit zijn de verticale zuilen of spijlen waarop een leuning is bevestigd. Een balustrade is dus een rij van balusters. Deze waren vroeger onder andere op de trappen, galerijen en bordessen van veel oude gebouwen te vinden. Dit soort balusters werd meestal gekenmerkt door fraaie, sierlijke, ronde vormen. Tegenwoordig hebben balustrades een strakker ontwerp en worden ze gemaakt van metalen als aluminium, staal en ijzer of van hout.

Ga naar ballustrades voor meer informatie.

Waarom een balustrade?

Wist je dat een balustrade wettelijk verplicht is bij een hoogteverschil van een meter? Dat is maar goed ook want zonder een balustrade zouden wij zomaar van een trap, bordes of balkon kunnen vallen. De belangrijkste functie van een balustrade is dan ook om je te beschermen tegen een val. Daarnaast kan een stevige balustrade er ook voor zorgen dat je mogelijke inbrekers op afstand houdt en je ook in die zin beter bent beschermd. Dat is onder meer het geval wanneer je kiest voor een balustrade van lamellen.

lamellenbalustrade

Wat is een balustrade van lamellen?

Een balustrade van lamellen of lamellenbalustrade heeft de functie van een stevig hekwerk dat uitstekend is geschikt voor op jouw balkon of het dakterras. Een lamellenhekwerk of lamellenbalustrade moet voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Deze eisen hebben voornamelijk betrekking op de hoogte en de tussenruimte. De stevige lamellen zorgen niet alleen voor veiligheid en beschermen jouzelf en jouw gezin tegen een val, ze bieden daarnaast ook de nodige privacy. Lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Uiteindelijk bepaalt de breedte van de lamellen en de afstand die er tussen hen onderling zit, hoeveel ruimte er bestemd is voor doorkijk.

Verticale of horizontale lamellen?

Wie aan lamellen denkt, stelt ze waarschijnlijk in een verticale positie voor. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Lamellen voor een balustrade kunnen namelijk zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Voor beide opties is wat te zeggen. Ze zorgen allebei voor een verschillende look. Ook creëer je met een horizontaal lamellenhekwerk een andere lichtinval en het daarbij behorende spel van zon en schaduw dan wanneer je kiest voor een balustrade van verticale lamellen.

Moman Hekwerk het juiste adres voor uw balustrade van lamellen

Ben je toe aan een nieuwe balustrade op uw balkon of dakterras? Wil je eens iets heel anders? Dan is een balustrade van lamellen een uitstekende optie. Voor dit robuuste en stijlvolle hekwerk ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres. Als specialist op het gebied van onder meer sierhekwerken en poorten verkopen wij ook balustrades van lamellen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Wij zorgen er ook voor dat ze netjes bij jou worden afgeleverd en vakkundig worden gemonteerd. Wil je de lamellenhekwerken eerst eens met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust eens langs bij Manon Hekwerk in Geesburg. Je vindt ons showterrein direct aan de A37.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur