Pagina wordt geladen ...

Striphekwerk of lamellenhekwerk laten plaatsen

Wil je een striphekwerk of lamellenhekwerk laten plaatsen, dan kan Moman Hekwerk dat voor je doen. Bij ons kun je een lamellenhekwerk bestellen en laten plaatsen en dat doen we door heel Nederland.

Wat is een striphekwerk of lamellenhekwerk?

Bij een hekwerk denken de meeste mensen aan een houten of metalen hek rondom een tuin, erf of ander terrein. En bij een metalen hekwerk denkt men dan meestal aan een sierhekwerk. Er zijn echter heel veel soorten hekwerken, elk met een ander beoogd doel. Zo heb je sierhekwerken van een meter hoog die de scheiding vormen tussen tuin en voetpad.

striphekwerk lamellenhekwerk

Het lijkt fraai en iemand loopt niet zomaar de tuin in, maar het houdt bijvoorbeeld geen criminelen tegen. Daarvoor zijn hogere en robuustere hekwerken nodig, zoals een spijlenhekwerk afgewerkt met metalen punten. Een strip- en lamellenhekwerk kun je het beste vergelijken met een spijlenhekwerk, maar dan zijn de ronde spijlen vervangen door platte strippen of lamellen. Deze strippen of lamellen hebben vaak een dikte van 10 mm of meer en de breedte kan ook variëren van 70 mm tot 100 mm.

Verschil striphekwerk en lamellenhekwerk

Er is echter een verschil tussen een striphekwerk en een lamellenhekwerk. Bij een striphekwerk zijn de ‘platte’ strippen in de breedte van het hekwerkelement geplaatst, wat zorgt voor meer doorkijk. Bij een lamellenhekwerk staan de lamellen in de lengte van het hekwerkelement en is de doorkijk afhankelijk van de breedte van de lamellen en de afstand onderling.

striphekwerk lamellenhekwerk balkon

Gebruik striphekwerk of lamellenhekwerk

Deze hekwerken zie je vaak als balustrade op een balkon of gewoon als afscheiding. Het grote voordeel van deze hekwerken is de robuustheid, want ze vormen zeer stevige hekwerken. En dat moet ook, wil je ze op een balkon gebruiken. Daarbij moeten ze voldoen aan de eisen van het bouwbesluit. Zo moeten ze hoog genoeg zijn en mag de tussenruimte niet te groot zijn. Je kunt een striphek of lamellenhek overal plaatsen en vooral het lamellenhekwerk zie vaak als een modern sierhekwerk bij een woning.

Bijpassende poorten

Een mooi modern hekwerk rondom een tuin of ander terrein vraagt natuurlijk om een bijpassende toegangspoort. Er zijn vele mooi gevormde poorten die ook heel goed tussen twee kolommen geplaatst kunnen worden, zonder bijpassend hekwerk. Bij de deze poorten zitten de strippen of lamellen ook vaak horizontaal in plaats van verticaal. Dit geeft een mooi speels effect. Maar je kunt ook kiezen voor een bijpassende dichte poort.

striphekwerk lamellenhekwerk poort

Vraag naar de mogelijkheden van striphekwerk of lamellenhekwerk

Is jouw balustrade op het balkon aan vervanging toe en wil je eens iets anders? Vraag dan naar de mogelijkheden van een striphekwerk of lamellenhekwerk van Moman Hekwerk. Wij kunnen elk soort en iedere maat leveren en plaatsen.

Kom eens langs

Neem contact op met ons of kom gewoon langs, zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

 

Direct een offerte aanvragen voor een lamellenhekwerk

Offerte aanvragen

 

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur