Pagina wordt geladen ...

Poort met houtlook: lamellenpoort of strippenpoort

De poort op de oprit is het visitekaartje van jouw woning. Daarom besteden de meeste mensen daar ook veel aandacht aan. Net als jij willen ze een mooie poort die past bij de woning en het eventueel al aanwezige hekwerk. Een nieuwe trend in de wereld van poorten is de poort met houtlook, ook wel lamellenpoort of strippenpoort genoemd.

Poort met houtlook: lamellenpoort strippenpoort

Wat is een poort met houtlook?

De meeste metalen poorten zijn moderne of klassieke sierhekwerkpoorten met de karakteristieke kenmerken van een sierhekwerk. Een poort met houtlook is iets heel anders. Deze poorten bestaan vaak uit verticale of horizontale lamellen die de indruk wekken dat het om een houten poort gaat. Dat is het mooie van deze poorten: een mooie en robuuste poort met weinig onderhoud, maar die toch een landelijke uitstraling heeft.

Lamellenpoort of strippenpoort

Niet elke lamellenpoort of strippenpoort heeft de uitstraling van houtlook. Dat komt door plaatsing van de lamellen of de strippen. Deze kunnen namelijk zo zijn geplaatst dat je tegen de smalle kant aankijkt, waardoor het houtlook-effect minder wordt. Een strip- en lamellenhekwerk kun je het best vergelijken met een spijlenhekwerk, maar dan zijn de ronde spijlen vervangen door platte strippen of lamellen. Deze strippen of lamellen hebben vaak een dikte van 10 mm of meer en de breedte kan variëren van 70 mm tot 100 mm.

Poort met houtlook: lamellenpoort strippenpoort elektrisch

Verschil lamellenpoort en strippenpoort

Er is echter een verschil tussen een striphekwerk en een lamellenhekwerk. Bij een striphekwerk zijn de ‘platte’ strippen in de breedte van het hekwerkelement geplaatst, wat zorgt voor meer doorkijk. Bij een lamellenhekwerk staan de lamellen in de lengte van het hekwerkelement en is de doorkijk afhankelijk van de breedte van de lamellen en de afstand onderling. Het is de plaatsing van de lamellen van deze lamellenpoorten wat het houtlook-effect geeft. Deze poorten met houtlook worden steeds populairder door hun strakke uitstraling, die modern is en toch tijdloos.

Horizontale of verticale lamellen maken het verschil

Horizontaal geplaatste lamellen maken de poort breder dan hij is en door verticale lamellen lijkt de poort juist hoger. Het is maar net wat jij leuk vindt lijken op jouw oprit. Wil je dat de oprit breder lijkt, dan plaats je een lamellenpoort met horizontale lamellen of verticale lamellen wanneer je een ‘hogere’ poort wilt.

Meer weten over poort met houtlook?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een lamellenpoort of strippenpoort? Maak gewoon direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek waarin je al jouw wensen kunt bespreken. Zeker weten dat we samen voor elk doel een geschikt hekwerk vinden!

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur