Pagina wordt geladen ...

Lamellen hekwerk verticaal

Lamellen hekwerken vormen een apart soort hekwerk tussen alle soorten hekwerk die er zijn en zijn niet voor niets populair. Wij leveren lamellen hekwerken en plaatsen deze in heel Nederland, vakkundig en snel.

lamellen hekwerk verticaal

Wat is een lamellen hekwerk?

De meeste mensen denken bij een hekwerk vaak aan sierhekwerk, een houten hek of een hekwerk van gaas. En dat zijn de hekwerken die jij niet wilt om jouw tuin of als poort op de oprit. Je zoekt iets speciaals en dan is een lamellen hekwerk net iets voor jou. Een lamellen hekwerk lijkt strak, stoer en robuust, maar heeft hierdoor wel een unieke uitstraling. Door de brede lamellen met een bepaalde dikte lijkt een lamellen hekwerk vaak van hout gemaakt, waardoor ze ook vaak een landelijke uitstraling hebben.

Maar een lamellen hekwerk kun je bijna overal plaatsen, omdat het tegelijkertijd een tijdloze uitstraling heeft. Een lamellen hekwerk bestaat dus uit een hekwerk met brede metalen kokers in plaats van ronde spijlen, zoals je die vaak ziet. Je moet een lamellen hekwerk niet verwarren met een strippen hekwerk, waarvan de elementen uit veel dunnere metalen strippen bestaan.

Lamellen hekwerk: Verticaal of horizontaal?

Bij een lamellenhekwerk bepaalt de richting van de lamellen het aanzicht. De lamellen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst zijn. Horizontaal geplaatste lamellen geven de indruk dat de hekwerkdelen en een poort hoger en breder lijken dan ze werkelijk zijn. Bij verticaal geplaatste lamellen is het net het tegenovergestelde: het hekwerk lijkt hoger en de poort lijkt smaller. Het is maar net waar jij van houdt en wat je mooi vindt staan om jouw tuin, erf of als poort op de oprit.

Naast de breedte en de richting van de lamellen (horizontaal of verticaal) is de tussenruimte belangrijk. Deze bepaalt namelijk de doorkijk van het hekwerk, want hoe groter de tussenruimte, hoe meer je erdoorheen kunt kijken. Een lamellen hekwerk zal echter nooit voor 100% privacy zorgen.

Ga naar lamellen hekwerk laten plaatsen voor meer informatie.

Lamellen hekwerk verticaal als balustrade

Een lamellen hekwerk met verticale lamellen kun je heel goed gebruiken als balustrade, omdat de tussenruimte van de lamellen kleiner dan 100 mm moet zijn. Daarom zie je ze ook vaak op balkons, langs een trapgat of als andere valbeveiliging. Een voorbeeld daarvan is een balustrade langs een veranda of langs een terras aan het water. Bij deze balustrades is niet alleen de tussenruimte belangrijk, maar ook de ruimte onder het hekwerk. Deze mag namelijk maximaal 5 cm bedragen om te voorkomen dat kinderen of dieren eronderdoor kunnen kruipen.

Ga naar lamellen balustrade voor meer informatie.

lamellen hekwerk verticaal dubbele poort

Poorten in lamellen hekwerk

Voor elk soort hekwerk zijn bijpassende poorten te koop en zo ook voor lamellenhekwerken. Of je nu een enkele of dubbele draaipoort wilt, een schuifpoort of gewoon een kleine tuinpoort. Alles is leverbaar en wij maken alles precies op maat voor jou. Wil je de poort op afstand bedienbaar hebben? Geen probleem, ook dat kunnen wij voor je regelen, want voor bijna elke poort is een elektrische bediening mogelijk, zowel op afstand, volledig automatisch of met behulp van een toetsenbordje naast de poort.

Wil je meer weten, ga dan naar automatische poorten.

Lamellen hekwerk vind je bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. 

Heb je deze artikelen al gelezen?

 

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur