Pagina wordt geladen ...

Gegalvaniseerd hekwerk

Moman Hekwerk is de leverancier van hekwerken in het Noorden, maar wij plaatsen hekwerken door heel Nederland, omdat afstand geen probleem is voor ons. Wij leveren en plaatsen allerlei soorten metalen hekwerken, van gaashekwerk en sierhekwerken van smeedijzer tot spijlenhekwerken. Alles is gegalvaniseerd of verzinkt.

plaat gegalvaniseerd metaal

Wat is een gegalvaniseerd hekwerk?

Al onze metalen hekwerken zijn van gegalvaniseerd metaal, wat betekent dat het metaal een behandeling heeft ondergaan wat corrosie (roestvorming) tegengaat. Galvaniseren is het bedekken van metaal met apart laagje roestvast metaal. Meestal is dat zink, vandaar dat men het ook vaak verzinkt metaal noemt, al is dat niet altijd waar. Bij galvaniseren brengt men een laagje metaal aan met behulp van elektriciteit, terwijl men zink ook met behulp van warmte kan aanbrengen (thermisch verzinken). Andere metalen waarmee metaal wordt gegalvaniseerd zijn nikkel, chroom, koper en tin met verschillende eigenschappen.

gegalvaniseerd hekwerk met punten

Voordelen van galvaniseren

Galvaniseren kent de volgende voordelen:

  • Minder gevoelig voor corrosie (bijvoorbeeld roesten)
  • Een fraaier uiterlijk (glans en kleur)
  • Krasbestendigheid, wat samenhangt met de hardheid van het materiaal
  • Gewenste elektrische eigenschappen, zoals de geleidbaarheid

Je kunt alles lezen over galvaniseren in het artikel op Wikipedia.

Hekwerken van gegalvaniseerd staal

Verreweg de bekendste hekwerken van gegalvaniseerd staal zijn de spijlenhekwerken met hun bekende lichtgrijze kleur. Deze hekwerken zijn uitermate goed beschermd tegen alle weersinvloeden, mits het niet beschadigd raakt waardoor het onderliggende metaal bloot komt te liggen. Daarom is een jaarlijkse controle van een hekwerk belangrijk, want elke hekwerk kan beschadigd raken, hoe zuinig je er ook op bent. Een spijlenhekwerk zie je vaak rond of op een bedrijfsterrein en vaak met een overklimbeveiliging in de vorm van punten. Maar een mooi spijlenhekwerk met een mooie gekleurde poedercoating kan ook heel goed bij een woning. Wanneer je de afstand tussen de spijlen kleiner laat maken, kan zelfs de hond of een klein kind er niet doorheen.

gegalvaniseerd hekwerk poedercoating

Poedercoating

Alle hekwerken van Moman Hekwerk zijn gegalvaniseerd of verzinkt en de meeste hekwerken hebben een dubbele poedercoating. Een poedercoating in een bepaalde kleur is veel beter bestand tegen beschadigingen en het Nederlandse weer.

Wil je meer weten over gegalvaniseerd hekwerk?

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien wat een sierhekwerk is of wat de mogelijkheden zijn van gegalvansieerd hekwerk. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur