Pagina wordt geladen ...

Metalen looppoort

Wat is een metalen looppoort? Is dat een apart soort poort of een gewoon hekje? We leggen het uit in dit artikel.

Poort of hek?

Het kan allebei want een poort en hek zijn beide bedoeld om doorheen te gaan al dan niet lopend. Toch is er wel een klein verschil want bij hek denken we sneller aan een tuinhek dan aan een poort maar toch worden beide termen door elkaar gebruikt. Want een tuinhekje wordt ook vaak een tuinpoort(je) genoemd.

metalen-looppoort-tuinpoortje

Wat is dan een looppoort?

Met looppoort wordt een aparte toegang naar een afgesloten terrein, tuin of ruimte bedoeld voor alleen niet gemotoriseerd verkeer, voornamelijk voetgangers, vandaar looppoort. Je ziet een looppoort vaak naast een grotere draaipoort of schuifpoort bij bedrijfsterreinen. De grote poort is dan alleen voor het gemotoriseerde verkeer en voor de veiligheid worden voetgangers gevraagd of vaak verplicht de kleinere looppoort te gebruiken. Deze looppoorten zijn vaak bij grotere bedrijven voorzien van een elektronisch slot die bijvoorbeeld met behulp van een magneetpas of een toegangscode kan worden ontsloten.

metalen-looppoort-klassiek

Metalen looppoort

Een looppoort is meestal van metaal maar kan natuurlijk ook van bijvoorbeeld hout of gaas zijn al is het gaas ook van metaal, al dan niet met een plastic coating. Het metaal is meestal verzinkt staal die een speciale behandeling heeft gehad en kan een speciale kleurcoating hebben, vaak standaard Ral-kleuren. Een metalen looppoort moet natuurlijk bestand zijn tegen alle weersinvloeden, net als het slot wat is gemonteerd.

Uitvoeringen looppoort

Je kunt looppoorten in alle mogelijke uitvoeren krijgen, dat wil zeggen klassiek, modern, industrieel maar ook als enkelstaaf- en dubbelstaafmat, spijlenhekwerk, of gaashekwerk. Het is afhankelijk van de gewenste functie en kwaliteit dat voor een bepaalde uitvoering wordt gekozen. Maar wanneer er al een hekwerk met een klassieke uitstraling staat, is het natuurlijk verstandig om de looppoort dezelfde look te geven. Je ziet echter ook vaak een aparte looppoort tussen gemetselde muren of pilaren. Ook een looppoort kan net als bijvoorbeeld een stijlenhekwerk met punten boven op de stijlen, beveiligd worden met dezelfde punten. Zo weer je ook bij de looppoort eventuele indringers.

metalen-looppoort-spijlenhekwerk-in-gaashekwerk

Metalen looppoort als tuinpoort

Een tuinpoort(je) of tuinhekje is vaak een lager hekje van maximaal 1 meter hoog maar kan natuurlijk ook hoger zijn zodat het bijvoorbeeld aansluit bij het hogere hekwerk rondom de tuin. Je ziet zo’n tuinpoort vaak achter in de tuin waar dan ook een hoger hekwerk staat en die wordt gebruikt als achteringang of voor andere doeleinden. Je hebt daar niet voor niets een hoger hekwerk staan dus moet de tuinpoort net zo hoog zijn.

metalen-looppoort-spijlenhekwerk-als-tuinpoort

Het maakt niet uit wat je wilt

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu een aparte looppoort bij het bedrijf wil of een goed af te sluiten tuinpoort achter in de tuin, het zijn dan allebei een looppoort omdat ze niet bedoeld zijn voor auto’s en dergelijke.

Over Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur