Pagina wordt geladen ...

Hekwerk met spijlen dicht op elkaar

Meestal zie je hekwerken met een tussenruimte van 100 tot 150 mm tussenruimte. Over het algemeen is deze tussenruimte voldoende om indringers te weren. Maar wat als je juist minder tussenruimte wil, dus de spijlen dicht op elkaar?

Spijlen dicht op elkaar mogelijk?

Is het mogelijk om de spijlen van een hekwerk dichter op elkaar te zetten dan normaal? Ja, dat is geen probleem voor Moman Hekwerk want wij maken alle soorten hekwerken in principe op maat en naar de wensen van de klant, dus ook met een kleinere tussenruimte.

tussenruimte-spijlen-50-mm

Waarom een kleinere tussenruimte?

De meest voorkomende reden voor een hekwerk met de spijlen dicht op elkaar, zijn huisdieren. Deze kunnen natuurlijk veel makkelijker door een spijlenhekwerk met de standaard tussenruimte. Maar ook kleine kinderen kunnen zich vaak ergens tussen wrikken met het gevaar dat ze of vast komen te zitten of bijvoorbeeld van het balkon of dakterras vallen.

tussenruimte-spijlen-dakterras

Wil je echt dat de kat of het kleinste kind niet door het hek kan, dan kan de tussenruimte terug gebracht worden naar bijvoorbeeld 50 mm.

Waarom geen ander hekwerk kiezen?

Je kunt natuurlijk het probleem van de tussenruimte eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld een enkel- of dubbelstaafmat hekwerk te nemen. Maar dit zijn wel hekwerken waar een kind of kat goed houvast aan heeft en in kan klimmen. Dus is dit soort hekwerk geen optie, net als een ander hekwerk wat klimmogelijkheden heeft zoals bepaalde sierhekwerken of gaashekwerk.

tussenruimte-spijlen-normale-ruimte

Weren van indringers

Ongewenste gasten kunnen zich niet tussen de spijlen doorwringen wanneer deze dicht op elkaar staan. Maar een behendige indringer kan juist deze smalle tussenruimte benutten om over het hek te klimmen. De indringer kan namelijk ook zijn voeten vrij gemakkelijk gebruiken door deze tegen de spijlen te zetten zonder dat de voet ertussen door schiet. Dit betekent dus dat hiertegen maatregelen moeten worden genomen. Dat kan bijvoorbeeld door de bovenkant van het hekwerk te voorzien van metalen punten of iets dergelijks.

Voor elk probleem is een oplossing te vinden

Voor elk probleem dat je hebt kunnen wij samen met jou een oplossing vinden dus ook voor de ondernemende kinderen, huisdieren of ongewenste gasten. Dat geldt niet alleen voor het hekwerk maar ook voor de eventuele aanwezige poort in het hekwerk. Deze moet aan dezelfde eisen voldoen die voor de rest van het hekwerk gelden.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur