Pagina wordt geladen ...

Dichte poort als erfafsluiting

Een poort op de oprit of naast het huist geeft een beschermd gevoel en dat is ook de bedoeling. Een poort als erfafsluiting beschermt niet alleen de woning, maar voorkomt ook dat kinderen of huisdieren weglopen. Wil je extra privacy, dan ga je voor een dichte poort van Moman Hekwerk, de hekwerkspecialist. Wij leveren en plaatsen hekwerken, bijpassende poorten en speciale poorten door heel Nederland.

Veel keuze in poorten

Poorten zijn er in vele soorten en maten, passend bij de tuin, woning of de rest van een hekwerk rond een tuin of erf. Wij leveren ook dichte poorten voor extra privacy en een fraai uiterlijk. Steeds meer mensen willen meer genieten van de tuin, zonder inkijk vanaf de weg of het voetpad voor de woning.

Dichte poort - draaipoort

Materialen

Een dichte poort kun je van allerlei materialen maken, maar meestal kiest men voor hout of metaal of een combinatie daarvan. Hout vervangt men tegenwoordig ook wel voor een composietmateriaal, wat wel duurder is, maar ook langer meegaat. Metaal moet goed beschermd zijn tegen de elementen, maar gaat over het algemeen veel langer mee dan hout. Tenzij hardhout wordt gebruikt, zoals bankirai of iets dergelijks, want dit hout kan wel dertig jaar goed blijven. Wij behandelen onze metalen poorten met poedercoating in elke gewenste kleur, wat een harde beschermende laag oplevert. Hout heeft een warme uitstraling en vandaar dat men vaak kiest voor een combinatie van metaal en hout. Toch heeft een metalen dichte poort met een mooi design en de juiste kleur evenveel uitstraling.

Constructie

Een dichte poort bevat veel materiaal, wat betekent dat de constructie sterk genoeg moet zijn. Dat geldt ook voor de ophanging, want daar komen de grootste krachten op vrij. In verhouding is vooral hardhout veel zwaarder dan metaal. Hierdoor moet de constructie van een houten poort veel robuuster zijn uitgevoerd om het gewicht te kunnen dragen. Voor een metalen dichte poort is niet zo’n zware constructie nodig, wat behoorlijk kan schelen in de kosten.

dichte poort - lamellen

Draaipoort of schuifpoort?

Een mooie grote (dubbele) draaipoort geeft jouw oprit een fantastische uitstraling. Maar hoe groter de draaipoort, hoe zwaarder de ophanging moet zijn. Het is niet voor niets dat grote draaipoorten vaak aan gemetselde kolommen zijn gemonteerd of metalen staanders die stevig en diep in de grond zijn verankerd. Dit is vooral van belang bij een combinatie van metaal en hout of geheel houten poorten. In plaats van een draaipoort kun je ook kiezen voor een schuifpoort, waardoor je minder afhankelijk bent van zware kolommen. Maar een groot schuifhek heeft ook een goede fundering en voldoende ondersteuning nodig.

Dichte poort laten plaatsen

Het plaatsen van een poort moet goed gebeuren, vandaar dat onze vakmensen deze vaak zware poorten altijd zelf plaatsen. Er komt nogal wat bij kijken om deze dichte poorten goed te installeren, zodat ze ook jaren blijven staan. Voordat wij een hekwerk en/of poort gaan plaatsen hebben we contact met jou. Voordat we een offerte kunnen opstellen willen we zoveel mogelijk informatie over de te plaatsen poort, ondergrond, grootte, kleur, omgeving enzovoort. Te veel om allemaal op te noemen en daarom komen we ook altijd langs om een en ander met jou door te spreken.

Kom eens langs

Neem contact op met ons of kom gewoon langs, zodat je ook alle voorbeelden kunt zien op ons showterrein. Je kunt ook nu al een offerte aanvragen.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur