Pagina wordt geladen ...

Plantsoenhek of omheining

Een hekwerk om een plantsoen heb je toch zo geregeld? Wel bij Moman Hekwerk uit Geesbrug want wij leveren en plaatsen alle soorten hekwerken in de gewenste maat en kleur.

Een plantsoen?

Wat is een plantsoen eigenlijk? We hebben natuurlijk wel een idee maar volgens de woorden.org is het een openbare tuin met planten en struiken en volgens de VanDale, een terrein met bomen en heesters. Het is in ieder geval een openbare ruimte waar iedereen dus mag komen. Maar het wordt ook vaak gebruikt voor een deel van de eigen tuin waar veel struiken en planten staan. Waar het ons om gaat is dat jij als eigenaar het plantsoen wil beschermen door een omheining of hekwerk te plaatsen.

plantsoenhekwerk-klassiek

Waarom een hekwerk om een plantsoen?

Die vraag is eenvoudig te beantwoorden want je wil voorkomen dat het plantsoen en de bomen, struiken en planten daarin, niet te veel worden beschadigd. Er zijn namelijk altijd wel mensen die het niet kunnen laten om takken, bloemen en dergelijke van de beplanting te halen; wat ze er ook mee willen doen.Ook spelende kinderen, loslopende honden kunnen schade aanrichten in een plantsoen. Natuurlijk kun je het niet altijd voorkomen want kinderen en honden kun je niet altijd alles kwalijk nemen.

plantsoenhekwerk-dubbelstaafmat

Maar met een hekwerk rondom kwetsbare delen van het plantsoen kan veel voorkomen. Zo wordt ook vaak voorkomen dat een plantsoen als sluipweg wordt gebruikt door allerlei verkeer door speciaal hekwerk te plaatsen. En wordt het gras in een hoek van een veldje niet helemaal in een zandvlakte veranderd door dat men steeds met fietsen en dergelijke erover heen rijden.

Welk hekwerk is het beste?

Je kunt het plantsoen met elk soort hekwerk omheinen want het maakt niet uit welk soort je gebruikt maar niet alles is een verstandige keuze. Zo zul je niet snel een klassiek sierhekwerk om een gewoon plantsoen in de wijk zien staan. Het zou totaal uit de toon vallen naast het feit dat de kans op beschadiging van dit soort dure hekwerken te groot is. Toch zie je vooral in oude binnensteden deze fraaie hekwerken om de plantsoenen staan omdat het bij de stijl van de binnenstad past. Je ziet ook vaak een strak spijlenhekwerk of een modern sierhekwerk om een plantsoen staan wat ook heel goed kan omdat een spijlenhekwerk tijdloos lijkt en past bij eigenlijk alle stijlen wat ook afhankelijk is van de gekozen kleur.

plantsoenhekwerk-gaashekwerk

Meestal zie je een gaashekwerk, enkel- of dubbelstaafmatten hekwerk rond een parkje staan. Vooral de dubbelstaafmat is populair om zijn stevigheid. Belangrijk is dat het materiaal goed bestand is tegen alle weersinvloeden wat betekent dat voor kwalitatief goed gecoate onderdelen moet worden gekozen. Alle hekwerken van Moman Hekwerk kunnen tegen alle weersomstandigheden en vergen weinig onderhoud.

Hoogte van het hekwerk

De hoogte van een hekwerk om een plantsoen is afhankelijk van het doel. Is een hekwerk alleen bedoeld dat men niet overal zomaar het plantsoen in kan lopen, dan is een hoogte tot 1,5 meter voldoende. Gaat het om een plantsoen wat af en toe of regelmatig afgesloten door de poort te sluiten, dan is een hoger hekwerk nodig om te voorkomen dat men al te gemakkelijk over het hek klimt.

plantsoenhekwerk-enkelstaafmat

Kleur van het hekwerk

De kleur is een persoonlijke smaak en kan men over twisten maar er is keuze genoeg voor alle hekwerken uit de standaardkleuren zoals onder andere zwart of groen. Wil je een afwijkende kleur dan is dat ook mogelijk mits het technisch te realiseren is.

Keuze genoeg bij Moman Hekwerk

Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in (sier)hekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel plantsoenen,  bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld.

Neem anders contact op met ons en stel de vragen die nog hebt. We staan je graag te woord en geven je graag geheel vrijblijvend advies.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur