Pagina wordt geladen ...

Elektrisch schuifhek of schuifpoort

Heb je een bedrijfsterrein wat je wil afsluiten met een poort? Of een oprit naar de woning? Dan is een elektrisch schuifhek (ook wel schuifpoort genoemd) heel praktisch en ruimtebesparend.

elektrisch-schuifhek-klassiek

Wat is een elektrisch schuifhek?

Een elektrisch schuifhek is niets anders dan een hekwerk wat niet zoals een poort opendraait maar een hek die zijwaarts open en dicht wordt gedaan. Het hek of de poort kan verschillende uitvoeringen hebben, van een moderne of klassieke uitvoering tot een industriële. Ook de grootte of breedte is verschillend en kan wel 9 meter bedragen.

Het is geheel afhankelijk van de situatie want voor een bedrijventerrein zal eerder voor een bredere poort worden gekozen dan bij een oprit die meestal niet breder dan 5 meter is. Wat een elektrisch schuifhek anders maakt dan een normaal schuifhek is dat de bediening geheel elektromechanisch gebeurt. Dat betekent dat het schuifhek middels een elektromotor en een bepaalde verbinding met het hek heen en weer wordt bewogen. De bediening gebeurt middels een drukknop bij het schuifhek, op afstand via een bekabeling of zelfs draadloos met een handzender. 

Beveiliging van elektrisch schuifhek

Wanneer een schuifhek elektrisch wordt aangedreven moet je er zeker van zijn dat personen en ander zaken beschermd zijn. Je wil niet dat iemand per ongeluk gewond raakt bij het open en dicht gaan van het hek. Daarom zijn deze schuifhekken altijd beveiligd tegen dit soort situaties. Ook bij in- en uitrijden langs het hek kan dit worden gecontroleerd met ‘elektronische ogen’. Dit is vooral belangrijk bij volautomatische schuifhekken die na het in- of uitrijden automatisch weer sluiten.

Wat is het voordeel van een elektrisch schuifhek?

Allereerst de bediening natuurlijk, je hoeft niet meer zelf het hek van slot te halen en handmatig open en dicht te doen; een druk op de knop is voldoende. Maar de meeste elektrische schuifhekken hebben tegenwoordig een draadloze bediening die zelfs met een mobiele telefoon kan worden bediend. Hierdoor hoef je de auto niet meer uit en word je niet meer nat wanneer het regent.

Ten tweede is een schuifhek ruimtebesparend want je hebt geen ruimte meer nodig die je bij een draaipoort wel nodig bent. Geen last meer van een fiets of andere dingen die achter de poort zijn blijven liggen.

Een ander voordeel is de beveiliging van het terrein of tuin tegen indringers omdat een elektrisch schuifhek niet met de hand open te maken is behalve wanneer de speciale ontgrendeling is bediend. Deze heb je nodig in geval van stroomuitval en calamiteiten. Maar een elektrisch schuifhek beschermt niet alleen tegen indringers, het voorkomt ook dat kinderen en huisdieren niet zomaar de weg op kunnen rennen.

elektrisch-schuifhek-handzender

En het nadeel van een elektrisch schuifhek?

Die is er eigenlijk niet. Het enige wat je zou kunnen noemen is de prijs want het kost wel meer dan een normaal schuifhek maar is wel afhankelijk van de uitvoering. Kies je bijvoorbeeld ook voor een intercom-installatie dan komt er wel iets bij de prijs op natuurlijk.

Voor meer informatie: Voor- en nadelen automatische schuifpoort

Intercom/video-installatie

Als je een elektrisch schuifhek hebt, is het grote voordeel dat je deze op afstand kunt bedienen maar wat als je niet kunt zien wie er aanbelt? Dan is een intercom heel handig want je kunt dan gewoon even vragen. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak dan kies je voor een intercom-installatie met video. Lees het artikel Poort met intercom/video voor meer informatie.

Moman Hekwerk levert kwaliteit!

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur