Pagina wordt geladen ...

Wat is het verschil tussen een draaipoort en een schuifpoort?

Wil je een poort bij je huis hebben? Dan kom je voor een belangrijke keuze te staan. Kies je voor een schuifpoort, of toch liever een draaipoort? Wat is het verschil tussen deze twee soorten? En wat zijn de voordelen en de nadelen? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is een draaipoort?

Een draaipoort maakt een draaiende beweging bij het openen van de poort. Om deze draai te kunnen maken heeft de poort ruimte nodig. Afhankelijk van de draairichting kan deze ruimte voor of achter de draaipoort zitten. Om een draaipoort te kunnen plaatsen mag de oprit niet te steil omhoog lopen. Als dit wel het geval is, dan zou het kunnen gebeuren dat de poort de oprit raakt en zo kan de poort beschadigd raken.

Wil je een draaipoort plaatsen, dan heb je ongeveer de helft van de doorrijbreedte nodig als diepte voor de opendraaiende poort. Heb je een doorrijbreedte van 4 meter, dan zal de diepte 2 meter moeten zijn.

Een draaipoort wordt ook wel een inrijpoort genoemd. Met een draaipoort kun je op een veilige manier je terrein afsluiten. Een draaipoort kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, metaal of gaas.

Geschikt voor allerlei doeleinden

Spijlenpoorten en sierpoorten vallen onder de metalen variant. Spijlenpoorten die zeer breed zijn worden vaak gebruikt op industrieterreinen, omdat deze poort zeer zwaar en stevig is. Sierpoorten daarentegen worden vaak gebruikt in de privésfeer, zoals bij woningen. Houten poorten worden ook vaak gebruikt voor woningen, maar ook om weilanden af te schermen, net zoals de poorten van gaas.

Een draaipoort is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven. Poorten kunnen op enorm veel manieren worden bestuurd en vormgegeven. Een sierlijke houten draaipoort staat bijvoorbeeld prachtig in een achtertuin. Je zou deze kunnen afsluiten met een hangslot. Een dubbele spijlen draaipoort van metaal is daarentegen interessanter om een bedrijventerrein mee af te sluiten.

Wat is het verschil tussen een draaipoort en een schuifpoort?

Wat is een schuifpoort?

Heb je niet voldoende ruimte of loopt je oprit te stijl op? Dan is een draaipoort geen optie. In dat geval zul je moeten kiezen voor een schuifpoort. Om een schuifpoort te kunnen plaatsen heb je voldoende ruimte nodig aan de zijkanten van de poort.

Een schuifpoort heeft 1 of 2 deuren die naar de zijkant openschuiven. Hou er rekening mee dat de poort minstens 3 meter breed is. De schuifpoort neemt geen ruimte voor en achter de poort in beslag, alleen aan de zijkanten waar de deur openschuift. Een schuifpoort is dus uitermate geschikt om auto’s achter te parkeren. Een schuifpoort is gemaakt van hout of metaal.

Draaipoorten voor veiligheid

Een draaipoort is een prima afsluiting van een hekwerk. Omdat een draaipoort zo veilig is, is het zeer geschikt voor bedrijven-, of industrieterreinen. Wil je jouw draaipoort extra veilig maken? Dan kunnen er spijlen met punten op aangebracht worden. Het is voor indringers dan bijna onmogelijk om over het hek te klimmen. Je kunt daarnaast de poorten ook nog eens extra beveiligen door er een beveiligingssysteem op te zetten. Zo sluit je elk risico op inbraak uit.

Je kunt een draaipoort afsluiten met een hangslot of een cilinderslot. Je kunt ook kiezen voor een elektrisch slot, maar dit is niet handig voor een doorgaande poort. Als de poort altijd op slot moet zijn is dit wel een goede optie. Eigenlijk is het enige nadeel van een draaipoort dat het veel ruimte in beslag neemt.

Wat is het verschil tussen een draaipoort en een schuifpoort? | Moman Hekwerk

Draaipoort kopen bij Moman Hekwerk

Als je op zoek bent naar een hekwerk specialist, dan ben je bij Moman Hekwerk aan het juiste adres. Onze draaipoorten worden door ons ontworpen en geplaatst in alle gewenste stijlen. Onze draaipoorten zijn betaalbaar, van de beste kwaliteit en bestand tegen alle Nederlandse weersinvloeden. Wil je meer informatie of ben je op zoek naar inspiratie? Kom dan eens langs in onze showtuin van 750 m2 in Geesbrug, Drenthe.

Net als het hekwerk moet het plaatsen van een draaipoort goed gebeuren. Je kunt het plaatsen van de draaipoort dus het beste overlaten aan de vakmensen van Moman Hekwerk. We hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van poorten en hekwerken. Voordat we een offerte kunnen opstellen hebben we de volgende informatie van je nodig:

  • Soort hekwerk en poort
  • Doel van het hekwerk: voldoet de gekozen soort of stijl aan het doel wat je voor ogen hebt?
  • Hoogte van de poort?
  • Welke kleur moet de poort krijgen? Niet-standaard kleuren mogelijk tegen meerprijs.
  • Wat zijn de benodigde afmetingen? Wij kunnen het ook voor je doen.
  • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
  • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

Als we een duidelijk beeld hebben ontvang je van ons een offerte. Wanneer deze is goedgekeurd gaan we over tot het leveren en plaatsen van het hekwerk en de poort.

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze hekwerken? Neem dan gerust contact met ons op. Iedereen heeft een andere reden voor het plaatsen van een hekwerk, daarom blijft het maatwerk. Wij gaan met je in gesprek en voegen jouw wensen samen met onze expertise. Naar aanleiding van dit gesprek krijg je een offerte op maat.

 

Neem direct contact met ons op

Wil je meer informatie over onze hekwerken? Neem dan gerust contact met ons op. Iedereen heeft een andere reden voor het plaatsen van een hekwerk, daarom blijft het maatwerk. Wij gaan met je in gesprek en voegen jouw wensen samen met onze expertise. Naar aanleiding van dit gesprek krijg je een offerte op maat.

Contact opnemen

Andere artikelen lezen?

Wij hebben nog veel meer artikelen geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 08:30-12:00 uur