Pagina wordt geladen ...

Elektrische poort voor oprit

Heb je ook een fraaie oprit die je wil afsluiten met een poort? Dan kun je kiezen voor een standaard houten hek die je zelf moet openen en sluiten of een metalen kan ook natuurlijk. Maar eigenlijk zie je het niet zitten om iedere keer die poort open en dicht te doen in weer en wind. Daarom laat je hem steeds vaker open staan voor het gemak. Waarom kies je niet voor een elektrische poort voor de oprit?

elektrische poort oprit 1

Waarom oprit afsluiten?

Wanneer je een woning hebt met een oprit en ruimte waar de kinderen spelen of de hond vrij kan rondlopen, is het verstandig dat de oprit kan worden afgesloten. Je ziet weleens een klein verplaatsbaar hekje de de oprit staan om te voorkomen dat de kleintjes zo de weg op rennen maar zeg nou zelf, dat is toch niet echt een oplossing.

Het kan ook zijn dat je een bedrijf hebt met een oprit ervoor of ernaast en je wil voorkomen dat iedereen zo het terrein op kan wanneer jij dat niet wilt. Dan is een goede poort (en hekwerk rondom natuurlijk) onontbeerlijk. Kortom een oprit wil je af kunnen sluiten om het terrein te beschermen of juist de kinderen of huisdieren te beschermen dat die niet weg kunnen lopen.

Elektrische poort is praktisch

Daarom is het praktische en erg handig een elektrische poort te laten installeren. Dat scheelt gewoon veel tijd omdat de poort of hekwerk met een druk op de knop kan worden geopend. Natuurlijk is het nog praktischer wanneer je de poort op afstand kunt openen met een handzender of zelfs met je mobiele telefoon. Veel mensen hebben dan ook een zendertje in de auto liggen waarmee ze de elektrische poort openen en weer sluiten natuurlijk, al kan dat ook automatisch gebeuren nadat de auto is gepasseerd. Een elektrische poort heeft vele voordelen en eigenlijk geen nadelen.

Veel bedrijven hebben een bediening in het bedrijf, bijvoorbeeld bij de receptie, waarmee de poort wordt bediend zodat klanten naar binnen kunnen. Zij hebben dan ook vaak een intercom/video systeem om te kunnen zien wie naar binnen wil. Maar dit kan net zo goed bij u in de woonkeuken of ergens anders worden geïnstalleerd.

Beveiliging en meer

Zoals al gezegd is een poort meestal ter beveiliging van het terrein en zorgt voor meer veiligheid. Maar de poort zelf moet ook zijn beveiligd zodat personen en dieren niet gewond kunnen raken wanneer de poort wordt geopend of gesloten. Daarom is een goede elektrische poort uitgerust met beveiligingen die dit voorkomen.

Zo is er altijd een beveiliging ingebouwd die controleert of tijdens het openen of sluiten een obstakel wordt geraakt. De poort zal dan direct de actie stoppen waar het mee bezig is. Een goede kwalitatieve poort gaat altijd automatisch op slot en kan alleen met de hand worden opgedaan door een speciale sleutelschakelaar of een ontgrendeling. Deze ontgrendeling is noodzakelijk wanneer de stroom geheel is uitgevallen want in dat geval zal de poort geheel niet meer te bewegen zijn.

elektrische poort oprit 2

Een elektrische poort: handig maar ook mooi

Veel mensen denken bij een elektrische poort vaak aan een industriële uitvoering hiervan maar een elektrische poort kan in alle soorten en maten worden geleverd, van industriële uitvoering tot moderne en klassieke poorten.

Laat je eens voorlichten

Moman Hekwerk in Geesbrug (Drenthe) is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen. Onze producten vormen de ideale afrastering voor zowel bedrijfsterreinen als tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld. Liever bestellen vanuit de luie stoel? Bekijk dan snel ons uitgebreide assortiment op de website!

Lees ook

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur