Pagina wordt geladen ...

Overklimbeveiliging op hekwerk

Een hekwerk plaats je vaak om een erf, tuin of terrein af te scheiden van de omgeving. Bij woningen zie je meestal een sierhekwerk of ander soort hekwerk. Bij bedrijven staan meestal andere hekwerken van gaas of een spijlenhekwerk met een overklimbeveiliging erop. Moman Hekwerk levert en plaatst alle soorten en maten hekwerken door heel Nederland, al dan niet voorzien van overklimbeveiliging.

Wat is een overklimbeveiliging op hekwerk?

Een hekwerk om een bedrijventerrein is bedoeld om ongewenste bezoekers te weren, maar een hekwerk van 2 meter hoog is geen belemmering voor een gemotiveerde insluiper. Deze zal zonder moeite over het hek klimmen, tenzij de crimineel de kans loopt gewond te raken. Daarom zie vaak een overklimbeveiliging boven op een hekwerk als prikkeldraad en scherpe punten. Een inbreker zal nog een keer nadenken voordat hij over een hekwerk met overklimbeveiliging klimt. Een overklimbeveiliging is echter ook heel goed toe te passen bij woningen op plekken waar weinig zicht is op het hekwerk, bijvoorbeeld achter in een tuin of achter het schuurtje. Dat zijn de plaatsen waar een insluiper het liefst over een hek klimt: uit het zicht. Dus wanneer je een hekwerk rond de tuin hebt, kun je ook een overklimbeveiliging overwegen.

Soorten overklimbeveiligingen op hekwerk

De meest toegepaste overklimbeveiliging was in het verleden het prikkeldraad tussen de gebogen uiteinden van de staanders van een gaashekwerk. Het is echter niet de meest elegante vorm van beveiliging en roept vaak verkeerde associaties op. Hetzelfde geldt voor het zogenoemde scheermesdraad of concertina-draad. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden: Cobrapunten of spikes: strippen met schuin geplaatste stalen punten van een tiental centimeters of meer lang.

Puntenkam: een kam van gebogen punten, op bijvoorbeeld een spijlenhekwerk

overklimbeveiliging hekwerk puntenkam

Scherpe roterende punten: een buis met elke paar centimeter drie lange stalen punten die om een stang kan draaien

overklimbeveiliging hekwerk roterende punten

Afgeschuinde spijlen: spijlenhekwerk waarvan de spijlen aan de bovenkant zijn afgeschuind tot scherpe punten

overklimbeveiliging hekwerk gepunte spijlen

Razorblade-draad: niet direct iets wat je in de tuin ziet, maar eerder bij zwaarbeveiligde terreinen.

overklimbeveiliging hekwerk razorblades

En dan zijn er nog andere mogelijkheden als stroomschokbeveiliging en elektronische signaleringen.

Veiligheid boven alles

Overklimbeveiliging is bedoeld om ongewenste bezoekers te weren, maar het moet ook veilig zijn voor jezelf en anderen. Daarom moet je ervoor zorgen dat andere mensen - vooral kinderen en huisdieren - zich niet kunnen verwonden aan een overklimbeveiliging. Zomaar prikkeldraad monteren op een hekwerk van nog geen meter hoog is vragen om problemen. Laat je goed voorlichten over de mogelijkheden. Niet alle soorten hekwerken zijn even goed te voorzien van een overklimbeveiliging, maar er is vaak wel een oplossing te vinden bij Moman Hekwerk.

Wil je meer weten over overklimbeveiling hekwerk?

Kom eens kijken bij ons in de showtuin om te zien welke overklimbeveiligingen wij kunnen leveren. Moman Hekwerk in Geesbrug, direct aan de A37, is al jarenlang de specialist in sierhekwerken en poorten in zowel klassieke als moderne vormen en in allerlei formaten en uitvoeringen met overklimbeveiliging. Onze producten vormen de ideale afrastering voor balkon, dakterras, bedrijfsterreinen; en tuinen. We heten je van harte welkom in onze showtuin, waarin vele van onze modellen staan opgesteld

Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur