Pagina wordt geladen ...

De levensduur van je hekwerk verlengen: hoe doe je dat?

Een hekwerk plaatsen om je huis of bedrijfspand heeft vele voordelen, zoals veiligheid, privacy en de afscherming van je tuin of terrein. Een hekwerk is een flinke investering, het is dan wel zo fijn als je je hekwerk zo lang mogelijk in een goede staat kunt houden. Maar hoe kun je de levensduur van je hekwerk verlengen? Wat komt er allemaal kijken bij het onderhoud van een hekwerk? In dit blog lees je er alles over.

Bescherm je hekwerk tegen extreme weersomstandigheden

Een hekwerk wordt continu geconfronteerd met zand, regen, stof en de zon. Alles wat met weersomstandigheden te maken heeft, heeft onderhoud nodig, zo ook een hekwerk. Invloeden van buitenaf kunnen het hekwerk aantasten. Niet alleen zijn ze in staat om de laklaag mat te maken, als de invloeden door het lakwerk heen dringen, kunnen ze zelfs je hekwerk beschadigen.

Het is daarom belangrijk om je hekwerk minstens twee keer per jaar goed te reinigen en te onderhouden. Zo hou je het hekwerk zo lang mogelijk goed. Je kunt hiervoor speciale shampoos kopen die er allereerst voor zorgen dat de laklaag wordt ontdaan van de luchtvervuiling en daarnaast een vuilafstotende beschermlaag aanbrengt.

De levensduur van je hekwerk verlengen: hoe doe je dat?

Bescherm je hekwerk tegen UV straling en chemische vervuiling

De shampoo waarmee je het hekwerk kunt reinigen en beschermen, is helaas niet voldoende om UV straling tegen te gaan. UV straling kan zorgen voor veroudering of verkleuring van het hekwerk. Om dit tegen te gaan heb je een speciaal middel nodig dat infraroodstraling of UV straling blokkeert. Zo wordt schade en verkleuring door UV straling voorkomen.

Staat jouw hekwerk op een bedrijventerrein waar veel chemische vervuiling voorkomt? Dan is de kans groot dat het hekwerk regelmatig wordt blootgesteld aan vet, olie, afdichtingsmiddelen of was. Om dit vuil van je hekwerk te verwijderen heb je een speciaal schoonmaakmiddel nodig. Dit schoonmaakmiddel zorgt ervoor dat het vuil loskomt, waardoor je het gemakkelijk kunt verwijderen.

Vlekken verwijderen van je hekwerk

Heb je veel last van vlekken op je hekwerk? Ook hiervoor zijn speciale schoonmaakmiddelen op de markt, zoals de schoonmaak gum. Deze gum schuurt het hekwerk licht op, waardoor het vuil opneemt en de vlekken verwijdert. Ook sponzen en doeken zijn een belangrijk item bij het schoonmaken en onderhouden van je hekwerk, vooral als je gebruik maakt van vloeibare schoonmaakmiddelen.

Maar wat voor soort spons of doek kun je het beste gebruiken? Een goede spons heeft een schurende werking, waarmee je het vuil los kunt weken, maar die niet het hekwerk beschadigt. Om het hekwerk vervolgens af te nemen kun je gebruikmaken van een doek die vocht opneemt. Een microvezeldoek kun je ook gebruiken om een glans- of beschermingsmiddel mee aan te brengen.

Kies voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn. Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Andere blogs lezen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur