Pagina wordt geladen ...

Vetvlekken verwijderen van je hekwerk: hoe doe je dat?

Heb je een prachtig hekwerk om je tuin of erf laten plaatsen? Dan wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Vervuiling door stof, bladeren en neerslag is meestal makkelijk van het metaal te verwijderen, maar hoe kun je vetvlekken verwijderen van je hekwerk? In dit blog geven we raad en tips.

Hoe ontstaan vetvlekken op een hekwerk?

Vetvlekken op een hekwerk ontstaan door verschillende oorzaken. Misschien heb je een keer een barbecue met vrienden en familie. Als het hekwerk vlak langs het terras staat, dan is de kans aanwezig dat er mayonaise, vleessappen of andere sausen op het hek terecht kan komen. Helaas kom je hier meestal pas later achter. Het vet is dan al hard geworden en moeilijk te verwijderen.

Vetvlekken op een hekwerk kunnen ook ontstaan door werk aan een scooter, motor of ander voertuig. Olie of andere vettige substanties kunnen spetteren tijdens het sleutelen en op het hekwerk belanden. Ook dit heb je vaak later pas door. Wat voor vet er ook op het ijzeren hekwerk terecht is gekomen, vetvlekken verwijderen van je hekwerk kan nog best lastig zijn.

Vetvlekken verwijderen van je hekwerk: hoe doe je dat?

Vetvlekken verwijderen van je hekwerk: zo doe je dat

Heb je een onbewerkt houten hekwerk? Dan zal vet in het hout trekken en kun je het nooit geheel verwijderen. Is het hout bewerkt met beits of lak? Dan is verwijdering van de vettigheid nog mogelijk. Vetvlekken verwijderen van een ijzeren hekwerk is eenvoudiger. Het is echter heel belangrijk om de juiste middelen te gebruiken. Maak bijvoorbeeld nooit gebruik van een schuurspons om het vet weg te poetsen. Er kunnen dan krassen in de coating ontstaan, waardoor later vocht en ander vuil het ijzer kunnen aantasten. Het is bovendien ook niet verstandig om een agressief middel tegen vet te gebruiken. Dit heeft een negatief effect op de coating van het hekwerk.

Om vet op een juiste manier te verwijderen kun je bijvoorbeeld afwasmiddel gebruiken. Je kunt enkele druppels direct op het vet doen, zodat dit al voor een deel los komt. Los afwasmiddel op in een emmer warm water en gebruik een zachte doek om het vet weg te vegen. Een afwasmiddel met citroen werkt redelijk goed. Er bestaan echter ook reinigingsmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor het onderhouden van hekwerken. Je kunt deze bestellen bij Moman Hekwerken.

Onderhoudsmiddelen voor een hekwerk

Heb je vetvlekken op je hekwerk? Wij bieden speciale reinigingsmiddelen aan waarmee hekwerken heel goed schoongemaakt en onderhouden kunnen worden. Een ijzeren hekwerk heeft ook onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat de coating mooi blijft en een beschermende functie behoudt. In onze Alu box zitten producten waarmee je een hek heel goed kan onderhouden. Oppervlakkig vuil wordt eenvoudig verwijderd en je kunt de coating vernieuwen door deze te behandelen met Surface Renewer. Wij raden aan om in elk jaargetijde onderhoud aan het hekwerk te plegen.

Controleer dan meteen of je hek schade heeft opgelopen zoals krassen. In de meeste gevallen volstaat de Alu box om vet te verwijderen van metaal. Is het vet lastig te verwijderen? Heeft jouw hekwerk een matte en doffe kleur gekregen? Bestel dan onze Deep Clean box. In deze box zitten verschillende reinigingsmiddelen waarmee een diepe reiniging kan worden uitgevoerd op het hekwerk. Het vet is ermee weg te halen en je zult de oorspronkelijke glans en kleur van de coating weer terugzien.

Je kunt de boxen bestellen op onze website. Na betaling van de factuur sturen we de box naar je op. Heb je vragen over het onderhouden van een metalen hek of heb je interesse in een hekwerk? Neem dan contact met ons op!

Bekijk onze onderhoudsproducten

Andere blogs lezen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur