Pagina wordt geladen ...

Hoe krijg ik mijn hekwerk schoon?

Wil je een nieuw hekwerk aanschaffen? Dan is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het onderhoud dat erbij komt kijken. Maar wat moet je er allemaal aan doen om je hekwerk goed te onderhouden? In dit blog lees je er meer over.

Hekwerkonderhoud; hier moet je op letten

In Nederland wordt het meest gekozen voor hekwerken van metaal of hout. Als er gekozen wordt voor een metalen hekwerk, dan gaat het meestal om een gaashekwerk, een sierhekwerk, een spijlenhekwerk of dubbelmaatstafhekwerk. Mensen die een houten hekwerk kiezen, kiezen meestal voor geïmpregneerd zachthout of hardhout.

Metalen hekwerk

Een hekwerk van metaal wordt verzinkt. Wanneer een hekwerk van metaal in aanraking komt met water, dan ontstaat er roest. De kwaliteit van het hekwerk zal hierdoor snel achteruitgaan, daarnaast ziet een verroest hekwerk er niet mooi uit. Een verzinkt hekwerk ziet er een beetje kil uit door de zilvergrijze kleur. Om deze reden laten de meeste mensen het hekwerk nog coaten.

Houten hekwerk

Een hekwerk van hout geeft een totaal andere uitstraling dan een hekwerk van metaal. Als een landelijke uitstraling beter past bij de stijl van je huis, dan kies je voor een houten hekwerk. De belangrijkste keuze die je hierin moet maken is het soort hout; kies je voor zacht hout of hardhout? Zachthout wordt in de meeste gevallen behandeld met een impregneermiddel, dit gaat rotting en schimmels tegen. Doe je dit niet, dan zal je hekwerk binnen 5 jaar gaan rotten.

Vurenhout, grenen en cederhout zijn houtsoorten die onder zachthout vallen. Wil je een hekwerk dat beter bestand is tegen weersinvloeden, dan kies je voor een hardhouten hekwerk. Harde houtsoorten zijn beukenhout, mahonie en eiken. Hardhout gaat langer mee dan zachthout, het is de stevigste houtsoort voor buitengebruik. Hardhout is in principe onderhoudsvrij, maar het is wel aan te raden om het hekwerk te beschermen en goed te onderhouden.

Hoe krijg ik mijn hekwerk schoon?

Hoe krijg ik mijn hekwerk schoon?

Heb je geïnvesteerd in een houten hekwerk? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Na verloop van tijd wordt het hout grijs door weersinvloeden en vervuiling. Om dit tegen te gaan kun je het houten hekwerk het beste behandelen met houtolie of beits. Heb je een metalen hekwerk?

Een metalen hekwerk vraagt om een iets andere aanpak als het gaat om onderhoud. De coating van het metalen hekwerk dien je regelmatig te reinigen. Een metalen hekwerk wordt vervuild door bijvoorbeeld aanslag van ijzer, alg, zurig milieu, chloriden of microstof. In stedelijke gebieden aan de kant van de zee wordt aangeraden om je metalen hekwerk 2 tot 4 keer per jaar schoon te maken. Woon je op een plek waar minder bevuiling plaatsvindt, dan is 1 tot 3 keer per jaar voldoende.

Kies voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn. Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur