Pagina wordt geladen ...

Wat is de invloed van weersomstandigheden op je hekwerk?

Heb je een mooi nieuw hekwerk laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Om hiervoor te zorgen zul je regelmatig onderhoud moeten plegen aan het hek. Het maakt daarbij niet uit wat voor hekwerk je hebt; vrijwel alle hekken hebben enige vorm van onderhoud nodig. Dat komt onder andere doordat het weer invloed heeft op het hek.

Wat is de invloed van weersomstandigheden op jouw hekwerk en hoe bescherm je het hek hier tegen? Je leest er alles over in dit blog.

Verschillende soorten hekwerken

Als je een hekwerk in je tuin of rond je erf wilt plaatsen, dan heb je verschillende keuzes. Een hekwerk kan namelijk van hout zijn, maar ook gemaakt van ijzer. Op dit moment is het zo dat particulieren vaak kiezen voor houten hekken en schuttingen. Metalen hekwerken worden vaker door bedrijven geplaatst. Steeds meer mensen zien echter de voordelen van een ijzeren hekwerk rond hun tuin en woning. Een hekwerk van metaal is namelijk heel duurzaam, er bestaan veel verschillende soorten om uit te kiezen en weersomstandigheden hebben minder invloed op een metalen hekwerk dan op een houten hek.

Wat is de invloed van weersomstandigheden op je hekwerk?

Invloed van weersomstandigheden op een hekwerk

De invloed die weersomstandigheden op een hekwerk verschillen van het materiaal waar het hekwerk van gemaakt is. Zo kan een storm veel meer schade aanrichten bij een houten schutting dan een metalen hek. Houten hekken zijn gevoeliger voor weersomstandigheden, dat komt doordat niet alle houten hekwerken beschermd zijn met beits of lak. Is dit wel het geval, dan trekt de beits voor een deel in het poreuze hout. De beschermende laag is daarom dunner dan een coating op een metalen hekwerk.

Neerslag, wind en zon hebben daarom veel invloed op hout. Het hekwerk zal daarom regelmatig behandeld moeten worden om bescherming te blijven bieden. Metalen hekwerken hebben één of twee lagen coating. De hekwerken van Moman zijn bovendien voorzien van een laag zink. Deze laag draagt bij aan de bescherming van het ijzer onder de coating. Weersomstandigheden hebben daarom veel minder invloed op metalen hekwerken dan op houten hekken.

Toch is het wel nodig om een metalen hek regelmatig te reinigen en onderhouden. Dit komt doordat er een laag vuil op het hek zal ontstaan. Haal je dit niet weg, dan zal dit langzaam in de coating trekken.

Hekwerk beschermen en onderhouden

De invloed van weersomstandigheden op je hekwerk valt dus wel mee als je een metalen hek hebt gekozen. Om de mooie uitstraling en duurzaamheid te garanderen is het echter wel nodig om het hekwerk regelmatig te onderhouden. Je doet dit door het hek enkele keren per jaar goed te reinigen. Je kunt dit doen met een zachte en neutrale zeep en een niet schurende spons. Er bestaan ook onderhoudsmiddelen die speciaal gemaakt zijn voor het reinigen van een hekwerk.

Onderhoudsproducten voor een metalen hekwerk

Moman Hekwerken ontwerpt en plaatst metalen hekwerken in vele stijlen. Wij vinden het belangrijk dat jij lang van jouw nieuwe hekwerk kan genieten. We bieden daarom twee verschillende onderhoudspakketten aan waarmee je een hekwerk goed kan reinigen en beschermen. Heb je een nieuw hekwerk en wil je deze zo goed mogelijk beschermen tegen weersomstandigheden? Kies dan voor de Alu Box. Hierin zitten vier mooie producten waarmee je het hekwerk goed kunt reinigen en bovendien een beschermende laag kunt aanbrengen.

Wij raden aan om het hek in elk jaargetijde te onderhouden, zo’n vier keer per jaar dus. Heb je een bestaand hekwerk en vertoont deze verkleuring? Is de laklaag niet meer glanzend maar mat? Dan is een diepe reiniging nodig, hiervoor bestel je bij ons de Deep Clean Box. In de box zitten middelen waarmee je de coating diep kunt reinigen zodat deze weer zijn glanzende kleur terug krijgt. Onze producten kun je bestellen op onze website. Na het ontvangen van jouw betaling sturen we de box naar je op.

 

Bekijk onze onderhoudsproducten

Andere blogs lezen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur