Pagina wordt geladen ...

Waarom is regelmatig onderhoud van je hekwerk belangrijk?

Heb je net een nieuw hekwerk laten plaatsen? Dan is het verstandig om deze regelmatig te onderhouden. Door je hekwerk eens in de zoveel tijd schoon te maken zorg je ervoor dat het hekwerk lang zal meegaan.

Maar waarom is regelmatig onderhoud van je hekwerk belangrijk? Waarom moet een ijzeren hekwerk onderhouden worden? In dit blog krijg je antwoord op deze vragen.

Waarom is onderhoud van een hekwerk belangrijk?

Als je een omheining rond je erf of tuin wilt plaatsen, dan heb je verschillende mogelijkheden, zoals een haag, een houten omheining of een hekwerk van metaal. Veel mensen kiezen voor een metalen sierhekwerk, omdat een haag of schutting vrij veel onderhoud vereisen. Een haag moet vaak gesnoeid worden en een schutting of houten hek gebeitst of geverfd. Dat een ijzeren hekwerk ook onderhoud nodig heeft weten veel mensen niet. Onderhoud van een ijzeren hekwerk is nodig om de duurzaamheid en de mooie uitstraling te garanderen.

Onder invloed van bepaalde factoren kan de coating van het hekwerk aangetast worden. Je kunt daarbij denken aan weersomstandigheden, zure regen en vuil. Het hek wordt dan dof en mat, bovendien kan vuil in de coating trekken. Doe je hier niets aan, dan zal op den duur vuil en water door laag zink dringen en het ijzer bereiken. Dit komt niet ten goede aan de levensduur van het hekwerk. Goed en regelmatig onderhoud van een hekwerk is daarom heel belangrijk.

Waarom is regelmatig onderhoud van je hekwerk belangrijk?

Hoe moet je een ijzeren hekwerk onderhouden?

Heb je een mooi sierhekwerk, een lamellenhekwerk of een ander ijzeren hek of poort? Dan is het verstandig om deze regelmatig schoon te maken. Wij raden het aan om dit eens in de twee tot drie maanden te doen. Voor het schoonmaken van het hek kun je het best een zacht schoonmaakmiddel gebruiken. Maak geen gebruik van een agressief middel, dit is niet goed voor de coating. Voeg het schoonmaakmiddel toe aan een emmer lauw water. Neem een zachte spons die geen krassen kan maken en maak het hekwerk goed schoon.

Er bestaan speciale middelen waarmee je het schoongemaakte hekwerk mee kan behandelen om een waslaag te creëren. Dit is nodig om het hekwerk te beschermen tegen vuil en neerslag. Breng dit middel aan na het reinigen met een microvezeldoek. Heb je al een aantal jaar een ijzeren hekwerk en is de coating dof en mat geworden? Dan moet het hek diep gereinigd worden, hiervoor heb je speciale middelen nodig.

Hekwerken onderhouden met speciale producten van Moman hekwerken

Wil jij ervoor zorgen dat jouw hekwerk mooi blijft en zo lang mogelijk meegaat? Pleeg dan regelmatig onderhoud aan het hekwerk. Moman Hekwerken heeft producten ontwikkeld die speciaal geschikt zijn voor het onderhouden van ijzeren hekwerken. Voor het onderhouden van een nieuw hekwerk, of een hekwerk dat nog in zeer goede staat is, bieden wij de Alu Box aan. Dit is een pakket onderhoudsmiddelen waarmee je jouw hekwerk goed kunt reinigen en waarmee je een laag wax kunt aanbrengen op de coating. Dat doe je met een surface renewer.

Heb je een bestaand hekwerk dat zijn glans en kleur verloren is? Oogt jouw metalen hekwerk dof en mat? Daarvoor is de Deep Clean Box ontwikkeld. Hierin zitten verschillende onderhoudsmiddelen waarmee jij jouw hekwerk diep kunt reinigen. Vuil is diep in de coating getrokken, vandaar dat je speciale middelen nodig hebt om deze te verwijderen. Wij raden aan om jouw hekwerk hiermee één tot twee keer per jaar te behandelen. Het resultaat zal verbluffend zijn; het hekwerk wordt weer als nieuw. Je kunt onze pakketten eenvoudig en snel bestellen op onze website! Wij versturen de producten zodra je de factuur hebt voldaan. Heb je vragen over onze reinigingsproducten of hekwerken? Neem dan contact met ons op!

Bekijk onze onderhoudsproducten

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur