Pagina wordt geladen ...

Hoe vaak moet je een metalen hekwerk schoonmaken?

Voor veel mensen is een metalen hekwerk een duurzame en stijlvolle toevoeging aan een bedrijfspand of een woning. Niet alleen draagt het bij aan de uitstraling van het pand, het zorgt ook nog eens voor privacy en beveiliging. Wil je het metalen hekwerk zo lang mogelijk mooi houden, dan is regelmatig onderhoud belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je metalen hekwerk lang mooi blijft? In dit blog lees je alles over het onderhoud van een metalen hekwerk.

Metalen hekwerk schoonmaken

Het regelmatig reinigen van een metalen hekwerk is één van de belangrijkste onderhoudstaken. Een metalen hekwerk kan aangetast worden door stof en vuil, wat roest of verkleuring veroorzaakt. Om het hekwerk schoon te maken kun je gebruikmaken van een zachte borstel of een doek. Is het nodig om het hekwerk grondiger schoon te maken, dan kun je water en zeep gebruiken. Zorg er in dit geval wel voor dat je het hekwerk nadien goed afspoelt en droog wrijft, zodat er geen water of zeepresten achterblijven.

Bescherm je metalen hekwerk tegen roest

Door je metalen hekwerk regelmatig te behandelen met een antiroestmiddel, zorg je ervoor dat je jouw hekwerk beschermt tegen roest. De duurzaamheid en uitstraling van je hekwerk kunnen aanzienlijk verminderen door de aantasting van roest.

Hoe krijg ik mijn hekwerk schoon?

Metalen hekwerk schilderen

Je kunt je metalen hekwerk ook schilderen. Zo bescherm je het hekwerk niet alleen, het ziet er ook direct als nieuw uit. Voordat je een metalen hekwerk gaat schilderen, is het belangrijk om eerst eventuele roestplekken te verwijderen. Daarna breng je eerst een grondlaag aan, voordat je het hekwerk in de gewenste kleur schildert. Door je hekwerk regelmatig te schilderen zorg je ervoor dat je hekwerk mooi blijft en langer mee gaat.

Controleer je hekwerk op beschadigingen

Naast het regelmatig schoonmaken van je hekwerk is het belangrijk om je hekwerk regelmatig te controleren op beschadigingen. Dit voorkomt verdere schade.

Vermijd blootstelling aan extreme weersomstandigheden en zout water

Woon je in de buurt van de kust? Zorg er dan voor dat je hekwerk niet in contact komt met zout water. De metalen afwerking wordt beschadigd door zout water en dit veroorzaakt corrosie. Komt het hekwerk toch in contact met zeewater, spoel het dan direct af en droog het hekwerk. Een metalen hekwerk kan daarnaast ook aangetast worden door extreme weersomstandigheden.

Denk dan bijvoorbeeld aan de felle zon, harde wind, hagel en sneeuw. Probeer je hekwerk te beschermen tegen deze omstandigheden. Lukt dit niet, maak je hekwerk dan regelmatig schoon en controleer eventuele beschadigingen.

Kies voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk

Heb je geïnvesteerd in een metalen hekwerk? Dan wil je natuurlijk niet dat deze mat of dof wordt. Het is daarom belangrijk om je metalen hekwerk goed te onderhouden. Om te voorkomen dat je hekwerk mat of dof wordt door zure regen, zand of stof, kies je daarom voor de onderhoudsproducten van Moman Hekwerk. Jouw hekwerk is immers het visitekaartje van je huis of bedrijf! Om je metalen hekwerk zo goed mogelijk te onderhouden kun je kiezen uit de Alu Box of de Deep Clean Box. De Alu Box is ideaal als je een nieuw hekwerk hebt.

Als je jouw hekwerk mooi wilt houden, dan is het belangrijk om deze te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals het weer. Met de Alu Box blijft jouw hekwerk mooi en houdt het zijn originele kleur. In deze onderhoudsbox vind je een Novacare Shamp-Wax, een Surface Renewer, een microvezeldoek en een krasvrije spons. Heb je jouw hekwerk al iets langer, dan kies je voor de Deep Clean Box. Deze onderhoudsbox is geschikt voor bestaande hekwerken die mat of dof geworden zijn. Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een dieptereiniging te doen.

Bekijk onze onderhoudsproducten

Andere blogs lezen?

Wij hebben nog veel meer blogs geschreven:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 17:00 uur

Zaterdag: 10:00-12:00 uur